måndag 29 mars 2010

AIK-Almtuna 4–1 (2-0, 1-0, 1-1)


( Foto: Olsin sportfoto)

Plats: Hovet

Domare: Wolmer Edqvist & Mikael Sjöqvist

Publik: 2 543

Matchen: MMM


Kvällens....

.... hyllning: AIK valde att lyfta fram Trångsundsspelaren Tomas Hjert som skadades i en match i vintras och hade även insamling i pausen för att stödja hans fond. Jag lade en hundring i hinken. Ingen jätteinsats men förhoppningsvis kan många bäckar små hjälpa killen en bit på vägen i alla fall. Det går så klart att hjälpa till även efter matchen på Bankgiro 601-3213 på Svenska Handelsbanken


...slagskott: Dick Tärnström smällde bestämt in 1-0 med ett stenhårt skott från blå efter 2.41 i första perioden. Antar att AIK-backen tyckte det var dags att ta ett fast tag om taktpinnen direkt.


( Foto: Olsin sportfoto)


... Bång: heter Daniel i förnamn, han var lite frustrerad efter Leksandsmatchen senast där han var nära att

kvittera till 2-2 i öppen kasse men missade. Nu fick han lite revansch, höll sig framme och styrde in Jonas Liwings skott 17.12 i första.


... dubbel: Daniel Bång nöjde sig inte med ett mål, han ville mer och gjorde även 3-0 precis när matchuret stod på 10 minuter in i mittenperioden. Ett lite ovanligt mål, då AIK-forwarden Johan Ryno la en lång puck, typ lobb, in mot mitten nästan nerifrån hörnet. Bång jagade jämsides med en Almtunaback i fatt pucken, åkte m

ed den ner mot Almtunamålet och lade, liksom i farten, in pucken mellan benen på annars duktige Fredrik Pettersson- Wentzel.


... keps: kanske man kan säga om Bångs båda mål. Om nu tre mål ger ett hattrick menar jag. Bång var nära ett hattrick också, två minuter efter sitt 3-0 mål då han sånär styrde in 4-0 men fick se pucken gå i stolpen (tyckte jag det såg ut som). De båda målen var föresten Bångs första mål och första poäng i slutspelet.


( Foto: Olsin sportfoto)


... domslut: AIK-forwarden Jonas Westerling checkades hårt bakifrån och fick ansiktet smashat mot plexiglaset. Domarna konfererade en stund medan Westerling kände efter om tänderna satt kvar och bestämde sig sedan för att inte ta någon utvisning. Jag kollade efteråt och det verkade ha gått någon flisa på en framtand men resten såg ut att vara intakta.


... ramträffar: Almtuna hade både ett par skott i stolpen och någon i ribban. Men stolparna var den här matchen Fredrik Holmgrens allra bästa vänner.( Foto: Olsin sportfoto)


... spik i kistan: sattes av Richard Gynge som gjorde sitt andra mål i kvalserien. Det första kom mot Växjö i premiärsegern där, nu avslutade han ett fint klapp-klappspel i fyra mot fyra med att göra 4-0 framspelad av Jonas Westerling och Dick Tärnström.


... trippel: Man får ju inte hattrick i assist och poäng men Tärnström fick hur som helst in en trippel i poäng då han var med och spelade fram till 4-0 och dessförinnan hade gjort 1-0 på egen hand och spelat fram till 2-0.


( Foto: Olsin sportfoto)

… vikarie: Fredrik Holmgren gjorde en bra match mot Leksand borta och följde upp med att nästan hålla n

ollan mot Almtuna. Fick ge sig 18.04 in i slutperioden, lite synd när det var så nära. AIKs ordinare förstemålvakt Christopher Heino Lindberg var inte ens i båset. Heino har, enligt sportchef Gozzi, dels en skada på ”den undre delen” och är dels sjuk, någon typ av förkylningsvirus. Backen Fredrik Carlsson var också sjuk och ersattes av gallerförsedda junioren Patrik Nemeth.( Foto: Olsin sportfoto)


… gurka: Det här har varit på gång hela vintern, då Dick Tärnström är noga med att påminna mig om det varje gång han ser att jag gör en intervju med Daniel Bång men tydligen är det Bång som är storgurka i laget. Det vill säga torskar flest ”bolla gurka” på uppvärmningen. Bång brukar hävda att det är tvärtom men Dick får väl med ålderns rätt företräde på vem som är meste gurkan….

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobb Marie...bättre än alla tidningar.

Unknown sa...

måste hålla med föregående talare! även fast mitt hjärta slår för djurgården så gör du det ändå läsvärt med din matchrapport! Till skillnad från i tidningen där man gärna bläddrar bort sådant som inte rör ens egna lag. keep up the good work :)

Anonym sa...

Kul läsning!

Extra roligt att Holmgren varit så bra den senaste tiden. Heino känns ju inte som att han kommer att stanna kvar nästa år tyvärr men då har vi i alla fall någon att falla tillbaka på. Även Bjurö har visat framfötterna så det borde vara lugnt. OM vi inte tar chansen och går upp till ES dvs. För då är det väl en helt ny giv.

Marie Hallman sa...

Anonym och erikanordh: Tack båda, jag blir så glad. Extra glad blir jag över att höra att ni även läser om de lag som inte är era. Jag vill ju maximera hockeyintaget varje dag och då blir det lite extra för några fler, underbart. Tusen tack för att ni läser :D

Anonym 2: Tack du:) Ja, bra att han spelat bra. Jag tycker mig se lite extra skärpning i försvaret också. Blir kanske så att utespelarna höjer sig när de vet att Fredrik inte fått så många matcher i år och att man jobbar extra hårt för att hjälpa honom. det borde de väl göra jämt i o f s men jag kan tänka mig att det blir ett litet snäpp extra. Bjurö har som du säger känts stabil, kul att AIK med flera lag fortsätter ta fram nya fina målvakter (säger ett målvaktsfreak som jag :D )

Jonny sa...

Känns som om Heino inte pallar trycket i en kvalserie och efter de två taffliga insatserna fejkar han en skada för att slippa lira. Det såg man ju förra året också att han vek ned sig i de matcher som betydde som mest. Himla tur då att Holmgren har hittat storformen. Jag vill gärna se honom fortsätta i kassen även om nu Heino-Linberg mot förmodan skulle bli sugen på spel igen.

Om AIK går upp kan vi nog räkna med att det nog blir Holmgren och Björn Bjurling som målvakter och Bjurö får fortsätta vara trea och växa in i rollen. Bjurling har ju ett svart-gult hjärta och vill nog gärna spela för AIK i Elitserien. Dessutom har han ju blivit rätt "misshandlad" i SSK. Petad inför två kvalserier i följd av en keeper inköpt utifrån.

Marie Hallman sa...

Jonny: Jag hoppas ju att det inte är som du säger med fejkad skada. Det vore ju sorgligt som fan i såfall. Samtidigt är det ju ett jobbigt faktum för Heino att han ofta har problem med bland annat ljumskarna och det är inget som eventuella nya klubbar ser ljust på.

För Björnes del handlar det till att börja med att bli fri från den där cystan som ligger och klämmer på en nerv och hoppas att den inte har gjort för mycket skada.

Det var ju, med facit i hand, tur att SSK tog in Riku eftersom BB är helt ospelbar pga cystan.

Förra året däremot skötte ju SSK det där osnyggt värre men den förtreten svalde han ju då när han skrev på för ett år till.