fredag 19 mars 2010

Jimmie Ölvestad: "Vi har törstat så mycket efter det här"


(Jimmie Ölvestad gjorde 2-2 och 4-3 när Djurgården vann första kvartsfinalen mot Brynäs. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Det kändes som om Brynäs kopplat ett litet grepp inför andra perioden - då gjorde Jimmie Ölvestad mål.

Det kändes som att Brynäs fick luft under vingarna i början av tredje - då gjorde Jimmie Ölvestad mål.

Sedan var segern Djurgårdens:

– Det var en väl genomförd match, med bra fart, ett jävla go. Det är starkt av oss att genomföra matchen som vi gör, säger Djurgårdsfansens Järnkamin nummer ett.


Matchen analyserar han så här:


– Vi öppnar jävligt bra och har bud på både 2-0 och 3-0 i början av första. Sedan gör de 1-1 och får lite fart under rören och vi får tre utvisningar i rad då, det är ju till deras fördel. Men i andra så är det inget snack, där tar vi över helt och hade så bra fart att det var bud på ännu fler mål där. I tredje kommer de ut bra efter pausen och får 3-3 men vi gör 4-3, det är starkt av oss, säger Djurgårdsforwarden.


Som blev framspelad snyggt i slottet vid 2-2 och fick en galet snygg framspelning av Marcus Nilson (se inlägget under) vid 4-3.


– Ja, båda är ju galanta passningar av Mackan, säger Jimmie Ölvestad med ett leende samtidigt som countrymusiken dånar ut ur ett av Djurgårdens omklädningsrum.


Spelarna strömmar ut och in med trunkar och på jakt efter matlådor och mitt i allt står han där, en oduschad Jimmie Ölvestad som alla vill prata med och minns mer än gärna hur han och Nilson tillsammans fintade bort hela Brynäsförsvaret vid det avgörande målet.


– Det är ett bra anfall, vi kommer i bra fart allihop. Backarna blev tvungna att välja vem de skulle gå på, mig eller Mackan. De gick på Mackan så det blev rent hos mig. Lite väl rent kanske, he, he.


Är andra perioden, eran bästa i år undrar en annan reporter mitt i kaoset:

– Det vet jag inte men vi spelar vårt spel, då är vi bra. Vi har bra fart, jobbar ner dem med långa sekvenser. Det kanske inte är DEN bästa perioden för säsongen men en av de bästa. Och den gav oss råg i ryggen inför tredje.(Ölvestad och Radiosportens Magnus Wahlman. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Du har vilat de sista tre matcherna på grund av skada, det märktes inte alls nu?

– Nä, det kändes bra, jättebra.


Lite vila gjorde uppenbarligen gott?

– Ja, he, he, säger Jimmie Ölvestad med ett stort leende.


Att Djurgården inledde med seger borta är förstås positivt men antalet i mål i sig spelar ingen roll menar han:


– Nä, det är prestationen i sig som är viktig, att vi känner att vi kommer in rätt i serien. Visst är det jätteroligt med en 4-3 vinst på bortaplan men det är prestationen, att vi spelar väldigt bra, som vi tar med oss i första hand.


Skönt få hål på Markström så tidigt som efter bara någon minut?

– Äh det där är ni (i media) som tjatar om det där. Vi fortsätter köra likadant oavsett vilket lag, vilken målvakt, eller vänsterback vi än möter…


Men det är väl aldrig fel att få mål så tidigt?

– Nä men hade vi vunnit med 1-0 efter att ha gjort mål i nittonde minuten i sista perioden så hade jag inte brytt mig när målet kom. Det är skitsamma när målen kommer bara man vinner, säger Ölvestad.


Och berättar sedan, precis som Nichlas Falk gjorde i bloggen inför matchen, om självförtroendet som ger en känsla av att vad som än händer så kommer Djurgården ha häng och vinna de flesta matcherna bara man fortsätter mala på:


– Det är mer en känsla som vi har haft hela matcherna den här säsongen. Vi har haft tålamod och avgjort i de lägen där det har stått lika. Skillnaden mot tidigare säsonger är väl att vi har haft kylan, vi stressar inte upp oss utan kör på med vårat spel.


Och nu blir det tryck på Hovet på lördag?

– Ja det lär blir väldigt bra tryck. Precis som vi ju har haft där hela året. Både fansen och vi som varit i Djurgården ett tag har törstat så mycket efter det här så det lär bli bra tryck.

9 kommentarer:

Jocke sa...

Kul att se bilden på Wahlman. Man har hört honom många gånger man aldrig fått se hur han ser ut. Jag hade inbillat mig att han hade glasögon och skägg men tänk så fel man kan ha...

Danne sa...

Jag tror Jimmie o de andra grabbarna i DIF kommer att få sig en överaskning på Hovet som fullständigd kommer att koka. Tack Marie för dina sköna intervjuer.

DIFaren sa...

Marie du menar väl andra perioden där mitt i texten inte andra säsongen?? =)tackar för fina intervjuer nu tar vi guld =)

Jimmie sa...

Kung Jimmie!

Martin sa...

Marie, fick du nån chans att prata med Ragge efter matchen? Verkade som att han spelade mycket, vet du något om hur det kändes?

Marie Hallman sa...

Jocke: Ha,ha vad roligt men det rä så där med röster. Ser sällan ut som man tror. MEn skägg, he, he, jag har känt wahlman i många år men skägg har jag aldrig sett :)

Danne: Ja jag förväntar mig ett glödhett Hovet nu! Inga trummor eller airsticks utan sång i kubik. Tack själv Danne för att du läser och peppar :)

Difaren: jo precis. Har ändrat bra att du sa till :)

Jimmie: Så kul att se, eller hur?! att någon som ansågs slut kan glöda så mycket.

Martin: Jag hade chansen oc funderade på det men avstod då Ragge inte brukar ge några vettiga svar ändå på frågor om skador. Blev förvånad i söndags då han själv tog upp det men i onsdags var det tillbaka till hemligt om skador så jag tror inte han säger så mycket om det och la krutet på mackan coh Jimpa istället. De hade lite bråttom hem allihop också. Men jag ska se vad jag kan göra på lördag, om de känns aktuellt då. Kändes nu som att all den speltid han fick (eller tog?) talade för sig själv. :)

Tompa sa...

Hej Marie..

UNDERBAR seger igår..Nu väntar ett kokande Hovet imorgon.. Utlovat Röda tröjor till allla i publiken, lite som Calgary Flames har " The C of Red" :) Tycker det är helt rätt att på detta sätt sätta press på Brynäs ÄN mer än vad dom redan är under, OCH inte att förglömma: Stötta mitt kära DIF ÄN mer än vad som redan görs, Brynäs kommer få slita hund imorgon..

Keep up the good work !

Oolie. sa...

Kan man annat än ÄLSKA den där mannen!?

Marie Hallman sa...

Tompa: Ska bli häftigt att se det där röda havet. Tror att båda lagen taggar i gång av liv på läktaren. Bara hoppas att DIF inte blir övertaggade och tappar tålamodet.
Tack för att du läser :)

Oolie: Jo han är skön.