onsdag 24 mars 2010

Oscar Ahlström " Just nu känns allt bara fan"


(Oscar Ahlström kvitterade för AIK och var bara 55 sekunder från att ge AIK poäng i derbyt. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

AIK pressade SSK.

Och var bara 55 sekunder från poäng mot elitserielaget när gästerna gjorde segermålet och tog med sig alla tre poängen från Hovet.

– Just nu känns allt bara fan... det är bara skit, säger Oscar Ahlström en stund efter matchen.


Det var han som tog hand om returen på ett stenhårt skott från Dick Tärnström och lyfte in kvitteringen till 3-3 i slutet av andra.


– Jag tycker att vi var bättre än dem (SSK). Visst, vi var lite passiva första tio minuterna men sedan kom vi igen och andra perioden började vi starkast. Sedan har vi ju hur många returer och studsar som helst men vi har inte flytet så att de går in tyvärr, säger Oscar Ahlström bedrövat och fortsätter:


– Och de får ett par billiga mål. Det känns som att vi gör det lätt för dem när de får tre mot ettor och två mot ettor fast vi har pratat hela den här ledigheten om att vi alltid ska ha folk med oss hem och så har vi inte det. Men det är bara att jobba vidare.


Ni har ändå 3-3 och är så nära åtminstone en poäng?

– Ja men ... det där sista målet... där går pucken igenom Heino känns det som, den hamnar liksom bakom honom och att det ska stå en till där och slå in den, det är inte så ofta som det händer så det ... säger Oscar Ahlström och suckar djupt.


Besvikelsen är enorm då varje poäng är så sjukt viktig i kvalserien.

– Sedan har vi världens lägen på slutet också, när vi tar ut målvakten, men vi får inte in pucken.


Märktes det att det var ett elitserielag ni mötte tycker du?

– Nej. Och vi vill vinna oavsett om det är ett elitserielag eller inte. De har ju förlorat hela vintern och ramlat ner hit, vi har vunnit så nu står vi alla här på samma villkor. Många i det här laget var ju med i kvalserien förra året, och mötte elitserielag då, sedan mötte vi ju elitserielag på försäsongen också så jag tycker inte det skiljer så mycket på hur de spelar, säger storebror Ahlström och fortsätter:


De är lite skickligare med puck än de allsvenska lagen som vi har mött men tempot var inte så stor skillnad på. Men vi checkade mycket på deras backar, de är inte vana vid det från elitserien där det är mycket passivare spel, så vi körde på med det.


Om förlusten sved så gladde åtminstone fansens uppslutning och den minst sagt högljudda stöttning som AIK äntligen fick.


– Ja det var riktigt skönt, riktigt kul. Det var ett tag sedan det var så här bra drag. Så jag hoppas att de kommer tillbaka fast matchen slutade så här. Vi har ändå gjort två bra matcher såhär långt. SSK är, tycker jag, ett av de lag som ska vara bäst, så det är ingen skam att förlora mot dem.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det lossnat lite mer för båda bröderna nu på sluttampen tycker jag. Det känns verkligen som att de har lagt i en växel till. Hoppas f.ö. på samma fart imorgon torsdag från hela laget så borde vi ha en chans att ta någon poäng eller två från Rögle. Kom igen nu Gnaget!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Det kändes ju som att det kunde ha gått hur som helst där på slutet så jag tror på en bra chans för AIK mot ett - som det verkar - splittrat Rögle som har nya tränare också.