söndag 14 mars 2010

Gustaf Wesslau: "När Järnkaminerna drar i gång får de taket att lyfta på vilket ställe som helst "


(Wesslau uppskattade alla fans som höll hov i Göteborg. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Djurgården hade chansen på andraplatsen – och tog den.

Det är första gången för säsongen som DIF är så högt upp och den högsta placeringen i ett seriespel sedan guldsäsongen 2000-2001.

– Vi satte oss lite i respekt inför slutspelet. Det var bra, säger Gustaf Wesslau.


Djurgårdsmålvakten räddade 20 av 22 skott och sammanfattade säsongens sista elitseriematch såhär:


– Vi var definitivt hetare än dem. Det märktes att det inte hade så mycket att spela för.


Djurgården får nu välja som nummer två i morgon, söndag, då valet görs i en Canal plussändning på kvällen.

Och om man antar (som de flesta gör) att HV71:s tränare Janne Karlsson inte vill välja sitt gamla lag Frölunda utan tar åttan Timrå så kommer Djurgården ha Frölunda och Brynäs kvar att välja emellan.


Och eftersom Djurgården haft svårt mot Gävlelaget och tappat poäng i fyra matcher av fem mot dem, samtidigt som man vunnit fyra och spelat oavgjort i den femte matchen mot Frölunda så låter Göteborgslaget som ett logiskt val.


När intervjun gjordes hade Gustaf Wesslau ingen aning om hur Djurgårdsledningen tänkte göra i slutspelsvalet men även om det blir Frölunda så spelar den här fina 5-2 segern ingen större roll inför en eventuell kvartsfinal mot Indianerna:


– Nä varken det eller att vi vunnit fyra och spelat en oavgjord betyder någonting i slutspelet. Du minns väl hur det var förra året? Då Linköping hade vunnit fem matcher mot Skellefteå i serien, valde dem och åkte på pumpen direkt, säger Wesslau.


Och det har han ju rätt i.

Att Djurgården skulle sluta tvåa, kom nog som en överraskning för de flesta.

Det var många som tippade DIF utanför slutspel, bloggen hade Djurgården som sexa.


– Men vi visste att vi hade potential i laget. Sedan har HV71, Linköping, Färjestad och Skellefteå sett hetare ut på pappret än vad vi gjorde inför säsongen, men det var just bara på pappret. Vi visade direkt på försäsongen, när vi vann Nordic Trophy, att vi var att räkna med, säger Wesslau och fortsätter:


– Att vi kommer tvåa kanske är en överraskning för andra men inte för oss i laget. Vi visste att vi var bra och att vi kommer tvåa i serien, det måste ju vara länge sedan det hände!


Och så är det ju. Senast det hände var alltså guldsäsongen 2000-2001.


– Då vann de väl serien också? Men det betyder ju ingenting nu, nu kan man lägga serien till historien även det är kul för Djurgården som förening att komma två, med tanke på att det gått tungt ett tag före det här.


Och så får ni ju hemma fördel i såväl kvartsfinalen som i en eventuell semifinal?!

– Ja, det är bra då ramlar det inte lite deg i klubbkistan. Det behöver vi. Sedan kommer vi få Sveriges bästa klack i ryggen i en match extra, det betyder väldigt mycket för oss.


Djurgården kommer att inleda kvartsfinalspelet i Hovet men kan om man vill spela en eventuell sjunde och avgörande kvartsfinal i Globen. I semifinalen och finalen är det ett par matcher som går att spela där, övrig tid är Globen upptaget av annat.


Var spelar du helst slutspel? Hovet eller Globen?

– Det spelar ingen roll faktiskt. Det är mysigt att spela på Hovet men när Järnkaminerna drar igång så får de ju taket att lyfta på vilket ställe som helst. Det skulle vara en upplevelse att ha dem på Globen också men jag trivs bra på Hovet med. Jag trivs till och med i Scandinavium när vi har våra fans med oss också. Som vi hade idag (lördag). Det var bra drag. Djurgårdsklacken höll hov, kan man säga, ha, ha, skrattar Gustaf Wesslau.


Vilket av Timrå, Frölunda och Brynäs skulle du allra helst välja till kvarten om du fick välja själv?

– Äh, det är hugget som stucket. Jag har inga favoriter eller hatlag. Jag har inga speciella känslor för något av gängen.


När ni nu kom tvåa så lär väl pressen på att ni ska gå långt öka?

– Nej, det tycker jag inte. Men vi går in med allt att vinna. Vi har gjort en jättebra grundsserie och visat att vi är duktiga.


Men som tvåa ablir man automatiskt lite favorit väl?

– Jo fast det är klart att vi ska vara det. För är man favorit s har man gjort det bra. Nu är det du som kallar oss favoriter och det får du gärna göra för då har vi gjort det bra. Jag är gärna favorit, avslutar Wesslau.

7 kommentarer:

Meckie sa...

Hur kan dessa "fantastiska" DIF-fans stå upp och skandera "hata Göteborg" under nationalsången ( dessutom när publiken skulle sjunga nationalsången ) ?

Vilket slödder som visar NOLL RESPEKT för Sverige och nationalsången.
Har de INGET innanför skallbenet ?

HOPPAS de åker ur kvarten direkt vilket lag de än må möta ............

DIF! sa...

Haha! Börja grina Meckie.

Vi är DIF, vi gör som vi vill. Vi bryr oss inte om din nationalsång och snart kör vi över ditt lag!

Grymt roligt igår, många göteborgare som ifrågasätter "det fantastiska draget" i Scandinavium efter att ha fått sig en läktarlektion som heter duga.

Nu festar vi vidare i Borås, och om Getingarna ska sjunga nationalsången så lär vi bua ut dem. Alltid retar det någon!

Marie Hallman sa...

Meckie och DIF: Nu var inte jag där så jag vet inte hur det lät men rent generellt så tycker jag att alla bör visa respekt och inte störa under nationalsången oavsett när den sjungs och av vem. Sedan får man däremot sjunga så taket lyfter, ju högre desto bättre.

Robin sa...

Meckie det måste ju ändå varit kul att det kom en riktig klack som visa hur det ska gå till, till skillnad från klapp mongosarna "goa gubbar"

Peter sa...

Slå på trumman - bonnjävlar!

DIFaren sa...

Meckie ni kommer åka ut så det sjunger om det så inte lipa nu å vara så barnslig bara för ni förlorar =) alla vet vi DIF är så mkt bättre än frölunda =)

Unknown sa...

@Meckie

Erat försök till att sjunga nationalsången var ju bara sorgligt, och som DIF! säger så gör vi som vi vill.

Bjuder på lite finsång också:
http://www.youtube.com/watch?v=w60wC23ohOg