onsdag 24 mars 2010

Yanick Lehoux " Jag ville bara bjuda tillbaka"


(Yanick Lehoux har gjort fem poäng på de två inledande kvalseriematcherna och såg på tisdagen till att säkra tre pinnar för SSK. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Ett mål och en assist mot Rögle i första matchen.

Två mål och en assist mot AIK i den andra.

Yanick Lehoux har hittat formen när den behövs allra mest:

– Vid den här tiden på året så spelar det ingen roll hur det ser ut, bara man hittar en väg att vinna, och det gjorde vi, säger SSK-forwarden


.

Kanadensaren både inledde och avslutade målskyttet i 08-derbyt mot AIK som inte var med riktigt från början men sedan spelade upp sig och vara nära att tvinga fram en förlängning men fick se sig besegrade med 55 sekunder kvar.


– Det var en tuff match, de (AIK) spelade bra och jobbade hårt. De visade att de förtjänade att spela med oss om du förstår vad jag menar. Det spelar ingen roll vilka lag som kommer från allsvenskan, eller från elitserien, de visade att de är jämna med oss, säger Lehoux.


Som aldrig vare sig spelat i kvalserien eller har mött ett allsvenskt lag förut.


– Det var lite annorlunda, jag vet inte om det var mer öppen hockey men det var mindre med spel i mittzonen, det var lite mer åka upp till ena målet, sedan ner till det andra hela tiden. Men det var bra för oss att få den här matchen, nu vet vi lite mer vad som väntar i de närmaste sju matcherna, säger Lehoux och fortsätter:


– AIK är ett bra lag, de kom ändå topp tre i allsvenskan, då är det klart att de är bra annars skulle de inte var här och det visade dem i dag, att de är bra. Vi hade tur som vann. Vi visste inte vad vi kunde förvänta oss, så att vi vann var stort för oss.


Lehoux gjorde som sagt både första och sista målet i matchen.

Det sista kom med 55 sekunder kvar till full tid.


– Jag trodde jag skulle få en utvisning med mig i läget innan, eftersom jag blev hakad av (Dick)Tärnström men det fick jag inte. Sedan vet jag inte vad som hände riktigt. Jag stod nere på knä i ena hörnet men Videll fick in en puck där, jag kom in från hörnet och såg den lösa pucken ligga helt öde och tänkte jag att den tar jag. Och det gjorde jag, det blev mål. Så jag är lycklig, säger Yanick Lehoux med ett stort leende.


Han gjorde två mål på tre matcher efter OS-uppehållet i elitserien. Då gick det trögt men i kvalserien har det alltså gått klart bättre med mål mot Rögle senast och två mål mot AIK nu. Och hela kedjan med Linus Videll, Lehoux och Jonas Almtorp har höjt sig rejält på senare tid menar SSK-forwarden.


– Vi har spelat bra nu men det har vi gjort ändå sedan OS-uppehållet. Fast ett tag studsade pucken inte vår väg fast vi spelade bra och det var frustrerande men vi sa till varandra att lugn, lugn, det släpper och det har det gjort nu. Det hårda jobbet vi fortsatte med då, det tjänar vi på och har vi igen nu.


Lehouxs målgest, ett finger mot munnen för att tysta de högljudda AIK-fansen blev omdiskuterad.


AIK:s lagkapten Dick Tärnström tyckte det var en hånfull och respektlös gest men Lehoux menade efteråt att gesten inte skulle ses som något hån utan mer som ”en del av showen”.


– AIK:s fans är så fantastiskt högljudda. De skrek och buade så fort vi hade pucken hela matchen, jag tycker det är underbart. Det är den bästa publik som vi har spelat inför på hela säsongen faktiskt. Jag tycker att de var fantastiska så det var inget personlig emot dem utan snarare så att de gjorde matchen till show och jag ville vara en del av dem showen, gjorde bara en lite… sssssch… säger Lehoux och visar med fingret framför munnen hur han tystar publiken:


– Men det var mest en liten påminnelse om att det var vi som åkte härifrån med vinsten. Det var sånt drag, jag ville bara bjuda på mig själv, bjuda tillbaka jag också.


Kanadensaren har nu åtta matcher kvar på kontraktet men kan tänka sig att stanna i SSK om klubben spelar kvar i elitserien:


– Södertälje är en bra stad, SSK är en bra klubb. Jag och min fru trivs jättebra men vi ska sätta oss ner när dammet lagt sig och prata igenom vad vi ska göra. Men det är nära till Stockholm och allt är bra så jag kommer jättegärna tillbaka.


Även om det är spel i allsvenskan eller föredrar du elitserien?

Jag föredrar nog elitserien, det gör jag, avslutar Yanick Lehoux.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha! Lehoux höll på att få lära sig den hårda vägen att vissa saker bör man kanske inte göra på Hovet. Det som är "show" hos lantisarna i Örnsköldsvik och Karlstad kan vara något helt annat här. Trodde att dom skulle storma SSKs spelarbås där ett tag innan en jäkla massa vakter grep in.

Fast han var effektiv idag, det får man ge honom...

Marie Hallman sa...

Anonym: Jasså, det missade jag. Stod nere vid isen då och såg inte det som hände vid båset. Och oavsett vad AIK fansen tycker om SSK så måste man ju get Lehoux att han gjorde en kalasmatch. För det gjorde han.

Anonym sa...

neandertalarna a.k.a. AIK, försökte hoppa ner i båset, vet inte om dom lyckades, sen fick man in rapporter om SSK:are som hade hammnat på sjukhus för att ajk:are inte kan bete sig! usch! hoppas att ajk ALDRIG går upp, man kan inte längre säga att det var nån enstaka ajk:are när det händer GÅNG PÅ GÅNG!!

BYE BYE GNAGET BYE BYE!

Kent Fredriksson sa...

Tyvärr för klubben AIK så finns det en hoper rötägg som agerar enligt flockdjurs modellen. De kallar sig visst fans, eller nåt. Stötta laget istället, annars spelar ni snart i samma division som Bajen Hockey.

Ja det stämmer att några SSK:are fick uppsöka en vårdinrättning efteråt.

Beteende som vissa gnagare anser vara rättfärdiga gör mig bara mer ledsen. Ledsen för att de vill tydligen ha tillbaka 80-talets läktarkultur!

När de kommer till AXA så skall de väl som vanligt infiltrera hemmastå, precis som förra året! Moget, mycket moget..

Marie Hallman sa...

Anonym o Kent: Det där om AIKs fans får stå för er, då jag itne tycker man ska dra alla över en kam. Ja, det finns några rötägg som kallar sig AIKare men det finns rötägg i så gott som alla klubbar också. Som tur är så är det en liten klick människor, den överväldigande majoriteten - 99 procent minst - av AIKae och SSKare och alla andra klubbars fans är bra och en skön krydda till matcherna.

G sa...

Marie>> kolla med Hovet/Globen om vad de tycker om AIKs publik. Vad jag har hört av dem så stämmer ditt resonemang med 99% ganska illa när det gäller AIKs hockeypublik. Kanske mer 75%-25%.

Olle Qvennerstedt sa...

Håller med dig G, betydligt mer än en procent av AIK:s hockeypublik vill man helst slippa på en läktare.
Både vad gäller rusningar/skenattacker som det verbala som stör mig mycket med tanke på alla familjer och många andra som kommit för att se hockey och inte höra ramsor som inte ens hör hemma på en öde ö.
Resten är välkomna.

Marie Hallman sa...

G och Olle: Jag har varit på alla hemmamatcher utom en och knallat runt lite i korridorerna också och det har ju inte varit kaos och kalabalik direkt utan väldigt lugnt och stilla i alla matcher utom den här. Och jag vidhåller att majoriteten fans är bra. Det finns alltid en klick i alla lag som förstör - tyvärr. Jag önskar också att de höll sig borta men man kan ju inte dra alla andra över en kam för att några är idioter.