torsdag 15 april 2010

Matchrapport final ett - uppdaterad


SM-final ett, Djurgården - HV71 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

Plats: Hovet
Domare: Marcus Vinnerborg, Wolmer Edqvist
Publik 8 094, fullsatt
Matchen: MMMMM
Läget i finalen: Djurgården leder med 1-0 i matcher.

Kvällens...


(Foto Jimmy Peterson/jarnkaminerna.se)


.... tifo: ark som bildade ett vitt "KÄMPA DIF" omringat av blått, gult och rött. Därefter t-shirts, gula och blå på varsin långsida och röda på kortsidan på klacken.

... rivstart: Djurgården ledde skotten med 4-1 efter tre minuter, hade ett helt gäng chanser, bland annat hade Marcus Nilson en puck i stolpen.

... neeeeeeeeeeee: Djurgården fick pp redan efter 3.18 då Jukka Voutilainen åkte för puck out. Han hann bara stänga båsdörren så var Andreas Engqvist millimeter från att sätta första målet. Men Liv hann få ut ett benskydd precis någon tusendels sekund rätt.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... försvarssamarbete: HV fick sin första riktigt vassa chans efter 6.30 då David Ullström kom fri , satte pucken i magen på Wesslau som fick se pucken studsa ut till en HV spelare (som jag inte hann se vem det var) som dock inte hann få kontroll över pucken då fyra av Djurgårdens utespelare stod och rensade framför Wesslau.

.... Första mål: 1-0 Andreas Engqvist (Nicklas Danielsson, Marcus Krüger) kom efter 7.49 i första perioden. Engqvist fick pucken av Krüger nere i hörnet, trampar in framför mål i en vid båge, trampar i från två HVspelare, är nästan vid bortre stolpen när han lyfter in pucken.



(Engqvist i gul hjälm jublar efter matchens första mål. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... blåsning: Andreas Engqvist lyfte efter drygt 10 minuter in en puck till i HV-kassen men en spelare från vardera laget körde ihop vid målet och domarna var snabbare än snabbast där och blåste av för spelare i målgården innan pucken hann gå i mål.

... 1-1 David Petrasek (Martin Thörnberg, Johan Davidsson) Tempot gick ner lite och plötsligt hittade HV de där ytorna de inte får hitta. Fint klapp-klappspel gav 1-1 efter 15.57 i första efter inspel framför mål från vänsterkanten till Petrasek vid högerstolpen som bara behövde sätta till bladet.

...rappaste replik 2-1 Marcus Ragnarsson (Marcus Nilson) Domarna hann bara släppa pucken vid mittcirkeln så var de samling vid HV-målet, inspel från kanten av Nilson till Ragge som sköt från utkanten av tekningscirkeln och in till nytt jubel på Hovet. Tid 16.15 i första.




(Där satt den! Ragnarssons första slutspelsmål för DIF. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)



... Nära, nära mål av HV:s Johan Lindström efter 17.47, men Wesslau hann tillbaka och fick hjälp av en DIF utespelare som satte fram klubbladet som stopp före mållinjen.


(Mathias Tjärnqvist utmanar Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... snabbanalys av första perioden: Tungt DIF tryck gav utdelning - till slut genom Andreas Engqvists 1-0. Hade inte domarna varit lite väl snabba hade det varit 2-0 där men efter den situationen drogs tempot ner lite, DIF föll lite ur fokus kändes det som och släppte in ett fint 1-1 klappmål av HV. Snabb replik sedan av DIF och Ragnarsson, men Djurgården måste fortsätta hålla tempot uppe och mala, mala. Det stör HV, när DIF tappar sina långa anfall däremot öppnas det luckor för HV som är snabba att utnyttja dem.

... 3-1 Jacob Josefson (Tim Eriksson, David Printz) kom 5.37 i andra, Printz la upp pucken till snabbe Tim som trampade på i full fart ner mot Liv, såg Jacob Josefson komma glidande på vänsterkanten, fick pucken och lyfte liksom i farten in 3-1 precis när HV blev fulltalig efter en utvisning.


(Jacob Josefson gör sitt första slutspelsmål. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)



... kniiip: Bra Djurgårdstryck efter målet och 7.35 i andra var Jimmie Ölvestad nära fyran men Liv lyckades kniiiipa ihop benskydden och precis hindra pucken från att gå över mållinjen. Pressen fick HV71 att ta time out.

... tryck: väldigt bra ljudnivå på Hovet, och väldigt jämt tryck. Och väldig kul att se hela Hovet (utom HVs tårtbit då) hoppa i takt. Inget bråk, bara glädje och support

... ramsa: "Vad ska Jesus göra nu?" Följt av "Jesus Christus håller på Djurgårn". Fyndigt med tanke på att Jönköping ligger i bibelbältet.

... hemläxa. Power play. DIF var bättre fem mot fem än i pp som oftast var risigt värre, blev ofta inte ens en box. Inte bra.




(Nichlas Falk. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... guldstjärna: får DIF å andra sidan för sitt boxplay och täta försvar rakt igenom. Inte lätt att ta sig igenom det för HV71.

... snabbanalys andra: Djurgården pumpar på, borde haft fler mål med tanke på det övertag man oftast hade. Men Liv räddar HV från ett ras just nu.

... kommentar: "Det var på tiden, för det var mitt första slutspelsmål genom tiderna" DIF backen Marcus Ragnarsson var glad i pausintervjun på Hovet.

... fällning: 3-2 Johan Davidsson (Pasi Puistola, Jukka Voutilainen).Snabb HV reducering blott 38 sekunder in i tredje. Men också viss ilska i DIF båset då HVbacken Pasi Puistola tryckte klubban i ryggen på Nichlas Falk samtidigt som pucken kom ner till de båda spelarna, Falk flög ner på knä och fick där se Puistola åka ner till DIF målet och där spela fram Johan Davidsson som kom vid andra stolpen.

.. nivå.
I tredje var tydligen det mesta tillåtet utom litet pet med klubbspets på vaden. Snacka om att domarna checkade ut tidigt.

... målvaktsbyte:
Gustaf Wesslau blev påkörd av Martin Thörnberg och hamnade längst ner i högen av ett par spelare efter sex minuter. Åkte sedan och skakade på benen, såg ut som om han hade kramp. Spelade vidare till 12.28, hann styra upp en puck i ansiktet på sig själv, blev överkörd i gen några minuter senare nu av Voutilainen och bytte till slut ut sig själv mot Ridderwall. Oklart hur han mår, Djurgården och Wesslau ville inte ge några kommentarer med tanke på att det är slutspel och man inte vill ge någon fördel till motståndarna.



(Marcus Nilson gör sitt fjärde mål i det här slutspelet. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... segermål: 4-2 Marcus Nilson (Oscar Eklund).
Djurgårdens skyttekung kom fri, fick en fin pass av Eklund, tog ett snabbt beslut och lyfte iskallt in segerpucken bakom Stefan Liv 14.58 in i tredje.



(Segergesten. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... nervdaller: 4-3 Martin Thörnberg (Adam Almquist, Jukka Voutilainen).
Blev väldigt nervigt på slutet när HV reducerade 18.37 i tredje efter att ha tagit ut Stefan Liv en minut och 20 sekunder innan.

... läsarfråga:
Jag fick en fråga hur det gick med Andreas Holmqvist som fick en smäll på slutet, i hans sista byte. Jag har kollat och han hälsar att "Det var inget, inga problem alls".

20 kommentarer:

Larry sa...

Väldigt lågmäld publik och mycket sämre tryck i Hovet ikväll jämfört med hur det lät där i söndags.

Stefan sa...

Jaså var det något som lät i söndags ? hörde då inget

Anonym sa...

Larry jag säger som Niklas holmgren och Calle Johansson sa i sändningen under den matchen "märkligt hur ett fullsatt hovet kan vara så tyst" sen svarar calle på det med "ja men när man varit på en djurgårdsmatch i hovet så blir så tycker man det är tyst i alla arenor i sverige"

Anonym sa...

okej förlåt jag kryddade det llite väl mycket men det Niklas Holmgren sa han helt ordagrant kan jag lova Calle svarade på nåt liknande sätt som jag skrev men kanske inet så exakt.

Larry sa...

Anonym: Se det här klippet... http://www.youtube.com/watch?v=Tnp1ONJyOFk

fortfarande en bra bit kvar till den karnevalsstämningen... va fan de spelar ju SM-final... då ska ju publiken gå banas på läktarna. Nej tragiskt vilken lågmäld publik det är i Hovet ikväll. Men vad mer kan man begära av den klack som bara är trea i Stockholm? Till och med vrakens är ju mer ljudstark.

Marie Hallman sa...

Allihop: Jag var på båda matcherna, bra tryck på båda men mer jämt och ihållande tryck på DIFs matcher. Var några tillfällen i AIK matchen när det nästan blev helt tyst, förmodligen för att folk var så nervösa att det fanns de som fick hjärtbesvär. När väl målet kom släppte den ångesten och det blv orkanstyrka. På DIFs matcher sjungs det hela tiden, och det ringer i alla fall i mina öron efter de matcherna. Bara dumt att jämföra, jag tycker det är/har varit galet bra drag på båda.

Larry sa...

en bra bit kvar till den här decibelnivån...

http://www.youtube.com/watch?v=M4_nmh2c6Q0

Stefan sa...

DIF spelar mycket bra. HV-spelarna verkar vara nervösa och tagna av stundens allvar.

Marie Hallman sa...

Stefan: håller med, märkligt att domarna ine blåste för Puistolas crosscheck på falk precis före 2-3 reduceringen

Marie Hallman sa...

stefan: fast nu en 5-6 minjter in i tredje vet jag inte vad DIF gör, går plötsligt i slowmo

Pelle sa...

Vad har hänt med lill-Riddarns hjälm/mask? Helvit? Han som hade en sån fin mask förut, har den gått sönder eller har han skänkt bort den?

Stefan sa...

Kolla gärna vad som hänt med Andreas Holmqvist med.

Marie Hallman sa...

Pelle: Den sprack. Var länge sedan vet inte varför han inte har lackat en ny.

Stefan: Har kollat. Han fick smäll i sista bytet men hälsar att "det var ingenting, inga problem alls"

Anonym sa...

Härligt med seger.Trist att något hände med gustav

är det här sant
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/h ... 6959622.ab

DJJJJJJJJJJJJJJJJJUUUUUUU

Anonym sa...

Larry och ni andra. Jag är vad ni kallar "Vrak". Var också på båda matcherna (fråga mig inte varför, gratis biljett såklart).

gnaget blir utklassade fram tills dom gör sitt mål, då är det ganska likartat. Jygårn fick med sittplats på ett faktiskt bra sätt.

Självklart har ingen av er något att sätta emot bajen på hovet.

Bajen
Jygårn
aik

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Den där länken funkar inte, vad är det för artikel du tänkte på??

Anonm 2: Vill bara säga att jag är glad för all 08-hockey som går bra. AIK är helt klart värda sin ES-plats och DIF är helt klart värda sin finalplats och tycker jag ett SM-guld om de fortsätter spela så här bra. Vad ni sedan tycker om varandra, det får stå för er själva.

Anonym sa...

den här (Dif:s framgång kan kosta)
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/djurgarden/article6959622.ab
Mvh DJJJJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUU

Anonym sa...

den här (Dif:s framgång kan kosta)

://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/djurgarden/article6959622.ab
Mvh DJJJJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUU

Johannes sa...

Marie, kan inte du bara ta bort kommentarer från uppenbara troll?

De bidrar ändå inte till någon konstruktiv diskussion.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nja jag har kollat lite på det där, stämmer väl delvis men inte helt. Ska återkomma till det senare.

Johannes: Hm, jag vet inte, har funderat lite på det men vill censurera så lite som möjligt. Vi får se hur det fortsätter, i värsta fall får jag börja göra det.