fredag 16 april 2010

Stefan Ridderwall: " Jag såg på honom att han inte mådde bra"


(Ridderwall var redo att ta över när Wesslau valde att lämna. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Första finalmatchen avslutades med ett överraskande målvaktsbyte för Djurgården.

Wesslau klev självmant av med 7.33 kvar av tredje.

In kom Stefan Ridderwall som inte har spelat en match sedan 11 mars.

Ett jobbigt läge att komma in i. Men jag såg på honom att han inte mådde bra så det var bara att vara beredd på att hoppa in, säger Ridderwall.


Gustaf Wesslau som hade tagit 23 av 25 skott, blev påkörd av Martin Thörnberg en bit in i tredje. Han hamnade under ett par spelare med båda benen ihopvikta. Grimaserade efteråt, tog sig för benen och men spelade vidare i några minuter till.


Under den tiden hann han styra upp ett skott i masken på sig själv och sedan bli pååkt igen, nu av Jukka Voutilainen.


Sedan fick Wesslau nog och lämnade plats för Ridderwall.


– Man hinner bli lite nervös när man står och väntar, det är bättre om man får hoppa in hux flux för då hinner man inte tänka. Nu hann jag se en massa scenarion framför mig så det var inte ett kul läge att komma in i. Man vet inte var man står när man inte har spelat på länge. Man vill ut på isen och värma upp först, nu blev det inte så och jag släppte in ett mål men vi vann ju i alla fall, säger Ridderwall.


Vet du vad som hände? Fick Wesslau kramp?

– Jag vet inte men jag tror det. Och jag förstod rätt tidigt att han inte mådde bra så jag var beredd


Men du hade mössan på, ville inte sätta på dig masken förrän han satt i båset?

– Nej precis. Det känns fel att göra det innan så det var bara att stå och vänta. Och sedan, vad ska man göra? Det är ju bara att gå in där, fast jag blev lite tagen på sängen. Det var längesedan jag spelade helt klart så jag känner mig lite rostig, men nu har jag ju fått några minuter så nu är jag mer förberedd


(Fullt ös direkt för "LIll-Riddarn" . Foto: www.hockeymedmariehallman.se)



Känslan när du kom in?

– Det pirrar till lite. Vi leder med någon kasse och man vill ju inte in och sabba för laget. Samtidigt så vet ju alla hur tufft det är att komma in sådär. Men det är ändå kul att få spela., säger Ridderwall som släppte HV71s reducering till 3-4 efter två och en halv minut efter bytet:


– Det vart inte så mycket att göra sådär. HV letade lägen men vi skär av dem bra. Det är grabbarna som ska ha en eloge för att det gick bra, jag fick ju inte ens röra pucken.


( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)



Efter matchen ville ingen i lag eller klubbledningen avslöja hur Wesslau mådde. Han valde själv att inte prata med media utan lämnade hallen efter att ha fått läkarvård.


Men Djurgårdens målvaktstränare Jonas Forsberg konstaterade kort:

– Han blir ju överkörd. Det är vad som händer.


Om det var de smällarna eller om det var värmen på Hovet som fällde Wesslau får väl visa sig senare men det var riktigt varmt under all utrustning konstaterar Stefan Ridderwall.


– Det var riktigt varmt idag, så det var jobbigt. Jag stod ju bara några minuter men tycker ändå att det blev väldigt, väldigt svettigt.


(Ridderwall fick också känna lite närhet till HV-spelarna, det retade upp några i laget som tog en fajt mot slutet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

3 kommentarer:

Gus sa...

"Gustaf Wesslau som hade tagit 18 av 25 skott" Måste missat att DIF hade släppt in 7 mål.

Marie Hallman sa...

Gus. Sorry. Ibland blir det fel när man sitter uppe till fyra på morgonen. Hm. ska ändra, tack för att du sa till.

Marie Hallman sa...

23 räddningar var det ju, fixat :)