söndag 3 mars 2013

Djurgården tar med sig tre poäng in i playoff

(Pontus Åberg toppade DIFs interna poängliga. FOTO  WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Djurgården var tvungen att lita till andra lag för att ens ha en chans på tredjeplatsen. Det gick ju inte alls. Västerås vann med 4-2 över Karlskrona borta, BIK Karlskoga slog Örebro med 1-0. Därmed spelade det ingen roll Djurgården förlorade med 2-3 i Haparanda mot Asplöven.

Djurgården slutade nu femma i grundserietabellen, en poäng bakom BIK Karlskoga. Hand upp, den som (förutom alla BIK-fans) hade trott det. Och man slutade sex pinnar bakom Västerås, hand upp där med...


Det är rätt anmärkningsvärt att Djurgården slutar femma. Man kastade verkligen bort poäng under första halvan av säsongen då man hade stora problem att få lagmaskineriet att vara just en fungerande enhet.

Nu på slutet hade man dessutom alla chanser i världen att gå om både VIK och BIK, inte minst de sistnämnda som ju inte gjorde ett enda mål på några matcher här på slutet men nej. Det gick inte.

DIF har verkligen blandat och gett och intressant är ju att Djurgården bara har två spelare med bland de 25 främsta i poängligan - Pontus Åberg på 15:e plats med 12+28=40 poäng på 52 matcher och Kristofer Ottosson på 25:e plats med 15+21 = 36 pinnar på 51 matcher.

Mattias Guter som kom in på slutet av säsongen slutade på en total tiondeplats i HockeyAllsvenskans skytteliga med 15 mål i Almtuna och 5 i Djurgården. Det femte kom i kväll mot Asplöven då han satte en straff. Men 15 mål i Uppsalalaget - tänk om han fått spela i ett av topplagen med lite fler och bättre framspelningar hela säsongen.

Dustin Johner var den enda av Djurgårdsspelarna som varit i klubben hela säsongen, som tog sig in på skytteligan där han slutade på 13:e plats med 19 mål på 45 matcher.

Bäst plus/minus i DIF hade ... backen Philip Holm med +19 på 46 matcher. Det placerade honom på nionde plats i hela seriens plus/minusliga. Där hamnade Pontus Åberg på 25:e plats med + 13.

Chet Pickard  var det ingen som hade koll på när han kom. Det har de flesta nu. Slutade trea i målvaktsligan med en räddningsprocent på 91,81 procent.

Men det där har varit och farit. Nu väntar till att börja med playoffserien - och frågan är om DIF pallar trycket. Det känns i och för sig spontant som att spela matcher kan vara bra för DIF som har varit svårstartade efter landslagsuppehållen under serien men det är ett jäkla schema som väntar. Varför man sätter matcher tisdag, onsdag istället för måndag, onsdag som faktiskt hade funkat veta fan men så är det.

Här är Djurgårdens schema i playoffserien:

Tisdag 5/3 Örebro (b)
Onsdag 6/3 Oskarshamn (h)
Fredag 8/3 BIK Karlskoga (h)
Lördag 9/3 BIK Karlskoga (b)
Måndag 11/3 Oskarshamn (b)
Onsdag 13/3 Örebro (h)

Om man går vidare till kvalserien så börjar den dagen efter playoff, på torsdag den 14 mars.

DIF tar, i och med femteplatsen, med sig tre poäng in i playoffserien.


 

Inga kommentarer: