tisdag 26 mars 2013

Rudslätt: " Vissa förhandlingar pågår"


 (AIK:s nye sportchef har en del att stå i. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)  

Daniel Rudslätt är inne på sin tredje vecka som ny sportchef. Och det blev en rivstart som hette duga på det nya jobbet där han var tillförordnad de två första veckorna och sedan en vecka är ordinarie sportchef:

– Det känns bra. Det har varit intensivt med mycket samtal och råddande. Det var bara att kasta sig in i allt så snabbt som möjligt, konstaterar Rudslätt.


Någon tid att förbereda sig fick han inte:

– Nä, ingen tid alls. Det var oväntat att Gozzi sa upp sig, jag visste ingenting förrän beskedet kom men jag har ju jobbat i AIK ett tag och har fördel av att jag redan var inne i organisationen.

Vad har du hunnit ta tag i så här långt?
– Ganska mycket, vi jobbar vidare på truppen men som tur är så har vi ganska många på kontrakt redan.

Truppen består så här långt av femton spelare, två målvakter, tre backar och tio forwards (se längst ner i artikeln), så framför allt på backen är det en hel del att göra:

– Ja det är klart att det är där som jobbet ligger. Vi ska ha totalt åtta backar så det är några stycken som saknas. Sedan på forwardssidan så ser det ganska bra ut och det känns tryggt ändå att laget är ganska likt det som vi hade den här säsongen för trots att vi inte är nöjda med att missa slutspel så är det en trygghet att få ha en kontinuitet i laget. Det tycker jag att vi tappade från förra säsongen till den här senaste.

Men även om AIK har tio forwards på kontrakt ska några till in:

– Ja, vi ska väl ha 12-13 forwards och just nu har vi tio, men det är ju inte så många platser att fylla, säger Rudslätt.

Bloggen pratade lite Anders Gozzi i dag som hastigast också och Gozzi han innan han slutade styra upp värvningen av Marcus Nilsson från BIK Karlskoga samt förlängningen av Christian Sandberg.

De som spelare som kommer in nu är därmed Rudslätt och den nya sportgruppens gemensamma nya värvningar.

Hur långt har ni kommit där?
– Vissa förhandlingar pågår och jag hoppas få klart med några spelare snart men man vet aldrig i den här branschen, inget är klart förrän papprena är påskrivna så jag kommer inte säga att då eller då, efter si eller så lång tid ska det vara klart utan det tar den tid det tar. Men med tanke på den trupp vi redan har så känner jag mig inte orolig alls utan vi kommer ha ett lag som är klart i god tid innan säsongen drar igång, säger Rudslätt.

Daniel Bång lämnade AIK för att testa lyckan i Nordamerika inför säsongen, så här lång har han gjort fem mål och elva assist i AHL-laget Milwaukee. Det finns en önskan bland många fans att få hem honom och AIK är intresserade:

– Det är klart att jag har stämt av laget med honom hur han mår och så men han är mitt i en säsong och vill avsluta där borta först men vi för en dialog ja. Alla gamla AIK:are är intressanta för oss.

Även Patrik Nemeth som också spelar i AHL?
– Han är intressant ja men det är inte aktuellt nu eftersom han vill fortsätta köra några år där borta och ge det chansen några säsonger till, han är ju så ung.

Christian Sandbergs lillebror Filip har också varit på tapeten, kan du säga något om det?
– Inte mer än att han ska avsluta sin säsong i HV71 först men visst, han är en intressant spelare då han har ett stort AIK-hjärta och då är man intressant så klart, sedan får vi se var det tar vägen. Vi har en lista som vi arbetar efter och är det gamla AIK:are och Stockholmskillar så blir det automatiskt lite extra intresse. Att man har ett hjärta för föreningen, det betyder mycket.

Har du pratat med Broc Little?
– Ja vi pratar med honom men han vill inte ta beslut förrän en bit in i sommaren och hans prioritet är att spela där borta, i AHL eller vad det blir men han trivdes bra i AIK så blir det Elitserien så tror jag att han väljer AIK.

 Stefan Johansson uppvaktas av flera klubbar?
– Ja, han vill avvakta lite men vi har gett kontraktsförslag så är det upp till honom om han väljer det eller inte. Men min känsla just nu är väl att när man är avvaktande då scannar man av marknaden och kan tänka sig andra alternativ men vi vill gärna ha honom.

Har du satt någon deadline för Stefan?
– Nej, men vi vill göra klart vårt lagbygge så vi vill ha ett ja eller ett nej ganska snart så vi kan gå vidare och ersätta honom med samma typ av spelare om det blir ett nej.

Nästa säsong får man ha hur många nordamerikaner man vill, gör det att ni tänker satsa mer på såna spelare?
– Nja, det betyder inte så mycket för oss. Vi har till att börja med ingen nu men sedan spelar ju ekonomin roll också, men självklart ska vi scanna av den marknaden också. Samtidigt ska det vara någon som är riktigt bra och ska bidra.

Har du några särskilda spelartyper som du vill du ha in ditt lagbygge?
– Ja, det har jag, jag vet vad jag vill ha och vad som krävs och jag vill bygga vidare på den här ishockeyn som Gozzi försökte bygga upp med ett lag som åker mycket skridskor och jobbar hårt, ett lag där man får ihop den här vi mot dem känslan. Vi ska träna bra, göra allt noggrant och jag vill se att alla kör hundra i alla lägen.
Ni hade många skador förra året, kommer ni köra ett annat upplägg i år?
– Ja, vi har gjort en grundlig analys av säsongen som gick och kommit fram till vissa saker som vi kommer att ändra på. Just att träna hårdare på is är en sån sak. Vi fick många skador i andra och tredjeperioderna under matcherna när vi blev trötta och tro det beror på att vi inte höll samma kvalitet på  träningarna som på matcherna och då blev det förslitningsskador i slutet av matcherna.

 Kommer ni ändra på försäsongsträningen med?
– Vi kommer ändra lite på fysupplägget men fystränaren Fredrik Sjölander har lärt sig mycket under den här säsongen och har gjort om och ändrat lite i sitt upplägg. Men framför allt kommer vi ändra träningen på isen, dels att man tränar hårdare när man väl kör men också att man får vila. Ibland blev det långa block med kanske femton, sexton dagar utan vila och det tror vi kan ha påverkat det här med skadorna, säger Daniel Rudslätt.

Det finns mycket kvar att göra alltså och en väldigt viktig punkt är att hitta en tränare:

– Vi för dialog med några stycken, det finns några som är hetare än andra och känns bra men jag kan inte säga när vi får något klart på den punkten.

Samtidig får ni ju bara inte hamna i samma sits som förra året då det drog ut väldigt länge på tiden så att alla förstaval var borta?
– Nej men det är en avvägning det där också. Jag vill inte stressa fram ett sånt beslut, jag är en sån person som vill göra allt noggrant och jag vill göra en analys först där det ska kännas bra, det är viktigare att det blir rätt än att man har bråttom.

Anders Eldebrink funkade ju bra men verkar ha svårt att bestämma sig, är han avskriven nu?
– Han är inte helt avskriven men hans första prioritet är att få ett kontrakt i Schweiz. Sedan trivdes han bra i AIK och kan han tänka sig en fortsättning i Elitserien så kan han tänka sig att komma tillbaka till oss.

Men du sitter inte och väntar och har enbart Eldebrink på listan nu?
– Nej, jag har andra namn på listan som vi jobbar med också.

Slutligen undrar jag… det har snackats om att Dick Tärnström ska in i någon roll i till exempel sportgruppen, stämmer det?
– Nej, det är inget klart än där, inte just nu i alla fall, avslutar Rudslätt. Att han inte kan gå in på några namn, det är förståeligt. Jag tycker han ställer upp bra här och ändå försöker ge så mycket insikt han kan till fansen.Spelare under kontrakt i AIK (den 26 mars)

Målvakter: Daniel Larsson, Niklas Lundström

Backar: Jonathan Andersson, Daniel Josefsson, Jonas Liwing

Forwards: Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Patric Blomdahl, Fredrik Hynning, Mattias Janmark, Björn Melin, Marcus Nilsson, Esa Pirnes, Christian Sandberg, Oscar Steen.


6 kommentarer:

Janne sa...

Grymt bra Marie !

pelle A sa...

Hur är det egentligen med nordström? han sägs ha kontrakt men har åkt över nu och det tycks lika oklart som med little om han återkommer eller ej.

Inte bra om vi skall sitta och vänta tills sommaren innan man vet om dom måste ersättas.

Anonym sa...

ingen vidare fw-uppsättning direkt :(

Marie Hallman sa...

Janne: Tack!!

Pelle: Vet inte men det är ju ändå skillnad på JN ohc Broc både när det gäller kontrakt och hjärta för klubben, samtidigt så vill ju JN till NHL så klart så det blir intresasnt att se oom han får ett erbjudande. Han kan ju gå -liksom alla andra- till NHL fram till 15 juni. Så det blir ju besked tidigare på JN tror jag än Broc
Anonym: Känns ok men behöver in mer spets ja, det finns några platser där man kan lägga just det.

Anonym sa...

Helt enig Marie!

Marie Hallman sa...

anonym :))