tisdag 5 mars 2013

Gameday! P1: Örebro-DIF


Djurgården och Örebro var väl de två lag som tillsammans med Leksand tippades som säkra kort på topp treplatserna i HockeyAllsvenskan.

Men så blev det inte, som ni vet vid det här laget.


Örebro, som seglade genom  HockeyAllsvenskan förra säsongen för att sedan få soppatorsk tidigt i kvalserien förra året, började den här säsongen  med en 0-1-förlust hemma mot Malmö men vann sedan de sju följande matcherna.

Under hösten gick det tyngre och ett tag var Örebro utanför playoffplatserna men sedan slet man sig ifatt och tog plats sex och har därmed två poäng med sig in i playoffserien.

Djurgården har blandat och gett tycker jag. En riktig skitstart och en dålig höst följt av uppryckning och sånär en tredjeplats men när det gick att säkra den så blev det förluster och poängtapp och så blev det en femteplats.

Just matcherna mot Örebro har varit jämna men DIF har dragit längsta strået tre gånger av fyra: Vinst på straffar med 3-2 hemma den 10 oktober, vinst vid full tid 2-1 den 21 november borta, vinst vid full tid 4-3 hemma den 9 januari och sedan förlust senast 2-4 den 22 februari.

Djurgårdens Petr Kalus är avstängd den här matchen samt hemmamötet mot Oskarshamn i morgon i övrigt är de flesta med. Markus Ljungh är uppsatt som extra forward i ett DIF som kör med sju backar och fyra kedjor.

Jag är på plats i Örebro så jag tar lite snack kör sedan hem sedan får vi se om jag däckar eller inte. Kommer alltså grejer antingen sent i natt eller under förmiddagen i morgon. Jag åkte hemifrån tidigt i morse och har haft en lång dag så vi får se vad jag pallar.

Inga kommentarer: