torsdag 21 mars 2013

Gameday! SSK-Västerås


Dags för fjärde omgången i kvalserien – och sista chansen att hänga på för SSK. Många tycker säkert att det tåget redan har gått efter tre nollpoängare på de tre inledande matcherna men jag tycker ändå att chansen finns kvar. Om man tar tre poäng kväll vill säga.

SSK fick det på pappret – och i verkligheten har det visat sig – tuffaste schemat av alla lag. Att börja mot ett toktaggat Leksand borta i ett fullsatt Tegera arena, att sedan ta emot elitserielaget Rögle hemma och följa upp med elitserielaget Timrå skulle bli tufft.  Och det blev det.


Men nu väntar lag som SSK borde kunna ta – om nu självförtroendet inte rasat helt under isen. Västerås hemma, Örebro hemma, Örebro borta, Västerås borta är också tuffa matcher men inte omöjliga att ta fyra raka i.

Det största problemet med SSK:s tuffa start och schema är just att man tappat en del av det självförtroende som man hade byggt upp under serien. Det lugn och den inre känslan av att vi kan ta vilket lag som helst har naggats i kanten.

När man dessutom – som mot Rögle hemma – har ägt spelet men ändå förlorat på grund av att motståndarna varit bättre på att sätta sina – mycket färre – lägen då blir det svårt att resa sig.

Ett annat problem är ju att lag som Örebro och VIK, som fått ett mentalt lättare schema har hunnit bygga upp sitt självförtroende och just självförtroende är som alla vet,  en färskvara.

Man kan ju hoppas att lagledningen och spelarna snackat igenom vad den här tuffa kvalserieinledningen skulle kunna föra med sig så att man var förberedda på att det kunde bli tufft men ändå har kvar tron och vetskapen om att man ändå har en sista chans att få häng genom de här fyra matcherna som väntar nu.

Lyckas man ta tre, fyra vinster nu kommer man ha en mental fördel mot tex sargade lag som Rögle i slutet av Kvalserien.

Men hela det här resonemanget bygger ju på att man vinner, till att börja med i kväll.

***
Kollar vi på laguppställningen så är lagkaptenen Tony Lagerström inte med. Varför vet jag inte men enligt Länstidningen är han petad.

Robban Carlsson kan inte spela på grund av skada, detsamma gäller Andreas Hjelm. Två tunga avbräck för SSK som i kväll har tagit in Robin Press som ordinarie back och som låter junioren Jesper Frödén spela i tredje kedjan och även har tagit upp 16 åringen David Pastrnak som extra forward.


Inga kommentarer: