lördag 23 mars 2013

Gameday! SSK-Örebro

Ny måstematch för SSK i dag - eller om man vill se det mer positivt - ny chans att hänga på Elitserietåget. Ni får välja själv men i eftermiddag står första matchen i dubbelmötet mot Örebro på menyn.

SSK hade det - i mitt tycke - tuffaste schemat i inledningen av Kvalserien och visst hade man tagit poäng där hade det gett en jätteboost men nu gjorde man inte det och det blev lite gamnacke istället. Dock inte i förra matchen.

Mot Västerås visade SSK att man fortfarande vill vara med, tog första trepoängaren och glädjevrålet när Fredric Andersson gjorde ett av SSK:s tre mål visade med all tydlighet att man inte ser sig som körda i alla fall.

Men. Det räcker inte med vilja, eftersom antalet poäng att spela om krymper finns det bara vinna, vinna, vinna nu. Helst på tre men åtminstone på två poäng för att hänga med och för att trycka ihop serien då SSK- om man vinner - naggar på serieledarna  Örebros inspelade poängbuffert. En inte helt lätt uppgift dock där målvakten Tim Sandberg hållt nollan i åtta och en halv period nu.

SSK sätter även i denna match kaptenen Tony Lagerström på läktaren, Emil Lundberg som satt där i början av serien är uppsatt som extraforward i stället. Robban Carlsson som varit skadad i ett par matcher är tillbaka och kan han spela med den energi som alla förväntar sig så är mycket vunnet.

Backen Andreas Hjelm är dock fortfarande uppsatt på skadelistan, liksom forwarden Gustav Björklund.

Jag är på plats i alla fall, kommer ett par grejer senare i kväll.

Inga kommentarer: