lördag 23 mars 2013

SSK-ÖREBRO 2– 3 (0-1, 1-1, 1-1)


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM
Målvakterna: Anton Forsberg, SSK och Tim Sandberg, Örebro.
Publik: 4 255
Domare: Shane Warschaw och Mikael Nord

BÄST I SSK
MMM Damien Fleury, f
MM William Nylander, f
M Jonas Engström, f.

BÄST I ÖREBRO: Tim Sandberg, mv, Thomas Mitell, f.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)FÖRSTA PERIODEN
… Måstematch igen för SSK som dels behövde poäng för att hänga på och dels hade möjlighet att trycka ihop tabellen om man tog poäng av serieledarna där målvakten Tim Sandberg hållt nollan i åtta och en halv period i matcherna innan den här fajten.

…SSK satte även i denna match kaptenen Tony Lagerström på läktaren, Emil Lundberg som satt där i början av serien var uppsatt som extraforward i stället. Robban Carlsson som varit skadad i ett par matcher var däremot tillbaka.

…Backen Andreas Hjelm var dock fortfarande uppsatt på skadelistan, liksom forwarden Gustav Björklund. Hjelm kommer magnetröntga underkroppen om någon dag här för att se om det går att bita ihop och spela vidare med smärta eller om skadan han har kan förvärras och ge framtida problem vid spel nu. I såna fall så går det ju inte att köra på så det är bara för SSK-fansen att hålla tummarna för det första alternativet.

…Jag kollade även läget med Gustav som mest troligt spelat färdigt för säsongen. En knäskada sätter stopp för fortsatt spel, frågan nu är mest om det är en lindrig knäskada eller något värre. Jag håller en tumme för lindrig, så tråkigt när spelare är skadade!

…Tung press inledningsvis från Örebro mot Forsberg som fick jobba hårt på tidvis flipprande puckar men han stod rätt och höll emot. Bra av SSK också att blockera de ytor som gästerna sökte där.

…Såg inte bra ut alls när Jesper Frödén gick ner på ett knä vid en närkamp vid sargen och kom helt fel där när han landade i sargen. Han kunde inte stödja på ena benet och fick hjälpas av. Tungt.

… Och motflytet fortsatte:

…0-1 (5.42) Niklas Lihagen (Stefan Gråhns) Inspel från Gråhns som står bakom målet och lägger in pucken till Lihagen. Han får stå alldeles för fredad där och bara skicka in pucken.

…Johan Jonsson gjorde det avgörande målet senast, nu var han ett stolpskott från kvittering efter drygt halva första perioden. Klingade rejält.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

… SSK kom i några vassa kontringar men Örebro kändes helt klart i förarsätet, som när Bobbo Peterson laddade iväg ett rejält skott som dock hade mer tryck än sikte. Och ja. Han heter faktiskt Bobbo. Inget smeknamn utan det riktiga namnet.

…Kändes även som det blev lite… inte skärrat kanske men stressat i SSK:s spel där man mest jagade och /eller slog ifrån sig istället för att ha initiativet.

…Inte blev det bättre av att SSKs bästa målskytt Damien Fleury åkte ut för hakning. Utvisningsbåset är ju sista stället han ska befinna sig på.

…Bra pp av Örebro men också riktigt bra och uppoffrande boxplay av SSK.  Som fick slita ännu hårdare när nästa SSK:are åkte ut, nu Johan Jonsson för tripping vilket gav Örebro spel fem mot tre i 49 sekunder.

…Riktigt bra spel av Forsberg under hela det sammanhängande underläget, där han läste spelet bra och var snäppet före Örebros skyttar hela tiden.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
…SSK såg piggare ut inledningsvis men åkte på en jobbig puck out för Damien Fleury efter bara några minuter.

…Återigen bra spel i boxplay dock, hann även bli en liten halvkontring ner mot Sandberg. Och SSK såg starka ut trots det snabba underläget.

…1-1 (5.46) Michael Nylander (Damien Fleury, Viktor Lööv) Kvitteringen kom 35 sekunder efter att SSK blivit fulltaliga. Damien Fleury rundar kassen. Nylander Sr står bra placerad i slottet samtidigt som Fredric Andersson kommer farande. Inte lätt för Sandberg att se vem som ska ta skottet, det blir Nylander som iskallt styr in kvitteringen.

…Mike Bergin hade åsikter om Örebros agerande vid en närkamp bakom SSKs bås. Slutar med fajt och att Bergin + Weinstock får varsin tvåa för roughing. Vilket kvittas men även Kalle Olsson åker ut, för boarding så det blir pp där för SSK.

….SSK etablerar bra tryck i överläget men får inte in pucken trots ett par fina lägen, bland annat ett stolpskott av Jonas Engström.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

….Det gäller dock att sätta sina lägen. Som Emil Kåberg.

…1-2 (9.31) Emil Kåberg (Thomas Mitell). SSK slarvar i ett uppspel, Mitell hugger direkt vid mittlinjen, lobbar ner pucken mot SSKs mål, Kåberg – som dröjt sig kvar - hinner först till pucken som går i en skruvad båge och i stället för att hamna nere vid långsargen hamnar (ur Kåbergs ögon) perfekt mellan två SSK-spelare. Kåberg blir då plötsligt ensam med Forsberg och gör inga misstag när han väl fått chansen.

…Marginalerna är inte på SSKs sida direkt, Ziga Jeglic kommer fri på kanten, får iväg ett skott som går i målramen kort efter Örebros 2-1-mål.

…Örebro får också en sån försmädlig puckoututvisning emot sig. Men SSK lyckas inte förvalta det överläget.

…Dubbelchans för Fleury i slutet av andra, men båda skotten går utanför målet.

…Jens Skålberg lyckades få in klubbladet och fastnade med det i Jonas Engströms ena skena i slutsekunderna av andra. Ingen hakningsutvisning på den dock.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
…inleddes med en rejäl kalldusch.

… 1-3 (0.20) Kalle Olsson (Anders Eriksson). Ännu ett uppspel som går snett.  Pucken fastnar på Eriksson som kan spela in till Olsson som kommer fri mitt i banan och smackar in trean.

…Aldrig lätt att komma ikapp målmässigt med folk på utvisningsbänken. SSK gjorde det svårt för sig när först Viktor Lööv (hög klubba) och sedan Emil Djuse (slashing) tog plats på botbänken. Örebro fick inte bara två pp i rad men hann spela fem mot tre i 26 sekunder också. Och givetvis var spelet till största delen på SSKs planhalva då.

…Smart drag av Örebrotränaren Peter Andersson att ta en timeout när Djuse åkte ut. Då blev det tid att vila de bästa pp-spelarna och ge de lite extra ork. Även om det inte gav utdelning i detta överläge – inte minst på grund av bra boxplay av SSK.

…SSK fick slut chansen i fem mot fyra de också efter en hög klubba av Conny Strömberg men fick aldrig till något riktigt farligt avslut.

…Det började kännas som rullgardin ner, då gav Jonas Engström SSK hopp.

… 2-3 (11.47)  Jonas Engström (Johan Andersson, Johan Jonsson) Skott från långsidan av Johan Andersson som tar på Engström och styrs in i mål.

…Klassisk raggarhockey efter målet. Eller Hawaii. Kalla det vad ni vill men böljande spel och chanser som avlöste varandra åt båda hållen.

…Stefan Gråhns försökte dribbla in en puck i slutet av tredje. Gick nästan. Men inte helt.

…Time out av SSK i slutminuterna, plockad målvakt och en frenetisk forcering för att få in en kvittering men det lyckas inte.

…Kalle Olsson fick chansen att lägga in pucken i tom SSK-kasse men skjuter utanför. Men Örebro vinner ju hur som helst med 3-2.

…Leksand vann samtidigt i Västerås med 3-1 och därmed har de två topplagen kopplat ett litet grepp efter halva serien. Det är inte avgjort men ett grepp har de definitivt.

SKOTTEN I MATCHEN: 16-27 (3-11, 8-9, 5-7)

1 kommentar:

Anonym sa...

magento webwinkel beginnen belasting

Also visit my website: nuwebwinkelbeginnen.nl