torsdag 14 mars 2013

Hjelm " Den här matchen var en liten väckarklocka"


(Tuff start för SSK och den här bilden är - som  ni säkert ser från ett lite gladaret illfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Kvalseriepremiären mot Leksand borta blev allt vad SSK inte hade önskat sig – med en kalldusch redan i starten och ett SSK som inte orkade resa sig efter den:

– Vi kom inte ut med den farten som vi hade önskat och tänkt oss. Vi var lite spända kanske, de får två snabba billiga mål och får i stort sett börja matchen på 2-0. Sedan var det lite svårt att ta i kapp – de spelar bra, konstaterar Andreas Hjelm.


SSK-backen var inne på isen när Leksands Filip Forsberg visslade förbi och dunkade in både 1-0 och 2-0 inom loppet av tre minuter och 21 sekunder. Ettan fladdrade förbi Anton Forsberg efter 53 sekunder, 2-0 fick plockas fram ur nätet efter 4.14.

Starten blev en käftsmäll på SSK men… man kan ju samtidigt tycka att två mål är lätt att ta in i hockey, speciellt med nästan hela matchen kvar att spela.

– Ja precis men det blev lite … som en kalldusch. Vi kändes lite spända inför matchen, för att det är kvalserien och så vidare och så får de en så bra start på hemmaplan, publiken är med dem och det kändes som vi blev lite ängsliga där.

Det blir man förvånad över, i alla fall jag. Ni har sett stabila ut i serien och bara trampat på även när ni har fått mål emot er. Vad var skillnaden nu?
– Jag vet inte men det kanske var så att vi blev lite för nervösa eller något. För min del så är det första gången som jag spelar i kvalserien och jag kände personligen att jag var lite nervös inför det här. Sedan är det smådetaljer i spelet som gör att vi att förlorar. Vi sätter inte upp oss för bra spel, vi sätter oss i dåliga situationer. Det blev en dålig spiral på något sätt., säger Hjelm.

SSK försökte ta sig in i matchen och försökte hitta svagheter i Leksandsmuren men Dalalaget kunde lugn spela på sin 2-0-ledning som utökades till 3-0 i början av andra. Och även om Ziga Jeglic reducerade till 3-1 bara 17 sekunder efter Leksands tredje mål och även om SSK-spelarna stretade på var det omöjligt att få till en bra samlad press. SSK stoppades istället i mittzon där Leksand stod i vägen för alla försök till attack.

– Precis, de visar i dag varför de var överlägsen etta i serien och att deras försvar är väldigt, väldigt bra. De har stora, starka backar som är svåra att ta sig runt och längst bak står en bra målvakt så det är ett riktigt bra lag vi möter.

Under grundserien var SSK bra på att skaka av sig förluster och bara trampa på i nästa match. Det kan man göra nu med säger Hjelm:

– Ja det hoppas jag. Vi har nästa match på hemmaplan och där har vi varit starka under hela serien. Det ger en trygghet samtidigt som vi möter Rögle som också torskade i kväll så de kommer köra i 190 också. Det finns inga lätta matcher i den här serien. Det är så må marginaler, det kan studsa hit och dit men får försöka glömma den här matchen, det är skönt att nästa kommer redan i övermorgon så vi får skaka av oss den här förlusten direkt.

Jag saknade lite av det här… ”vi är starka, inget kan rubba oss” som ni har utstrålat under säsongen. Kan ni få tillbaka den känslan direkt?
– Absolut. Det finna många faktorer till varför det gick dåligt. Det var inte bara en sak, det var mycket som inte stämde sedan kanske vi inte var matchvana heller. Vi fick inget flyt i vårat spel, det var hackigt och vi fick ingen harmoni i vårat spel. Jag hoppas att den här matchen var en liten väckarklocka och gav en liten känsla för vad vi kommer att möta i framtiden. Nu får vi anpassa oss bättre efter det, nu vet vi mer vad vi möter.

Laget hade inte hunnit snacka ihop sig när bloggen fick tag på Hjelm. Man hade bara käkat och var på väg till bussen men snack kommer det att bli – men med mest fokus på att hitta ny energi:

– Vårt motto nu har varit at tänka på vad vi ska göra i dag, inte på vad vi gjorde i går eller kan göra i morgon vi ska försöka koncentrera oss på det vi KAN göra, nu. Och det vi kan göra nu är att ta oss hem nu, träna i morgon (fredag) så får man ta resten efter det. De här poängen är redan förlorade. Det tjänar inget till att älta det utan är bättre att titta framåt.


4 kommentarer:

Anonym sa...

tycker att det är konstigt att ssk knappt visar något. ingen aggressivitet, ingen skridskoåkning, inga linjer i spelet, dump and chase hela tiden. tom passningar på 2 meter verkade vara svåra. hoppas verkligen det blir bättre till på lördag. förlust där o det kommer bli en jobbig KS för ssk.

Anonym sa...

Jag tror att det är för att SSK´s gäng är så unga och har all chans i världen att studsa tillbaka till vinnarspåret igen.

Anonym sa...

Detta unga lag är med för att se och lära för orutinerat för att gå upp

Marie Hallman sa...

anonym x 3 Kan hända att man är för unga och oerfarna för att räcka till, ja. Men jag tycker det är lite för tidigt att kasta in handduken. AIK hade också ett ungt och oerfaret lag när man gick upp