lördag 16 mars 2013

SSK-RÖGLE 1–4 (0-0, 1-1, 0-3)


(Halsdukstifo i Templet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Anton Forsberg, SSK 80,00 %och Martin Gerber, Rögle 97,37%
Publik: 4 582
Domare: Christoffer Karlsson och David Bergman

BÄST I SSK
MMM Damien Fleury, f
MM Fredric Andersson, f
M  Viktor Lööv, b

BÄST I RÖGLE: Martin Gerber, mv.


FÖRSTA PERIODEN
…Båda lagen fick en tung start på kvalserien med varsin förlust vid full tid. SSK förlorade borta mot Leksand med 1-3 och Rögle fick stryk hemma mot Västerås med 2-3.

…Rögle fick dessutom en tung skada då landslagsmeriterade forwarden Fredrik Warg fick en handledsskada som gör att han har spelat färdig för säsongen.

…Prisutdelning inför matchen där Jonas Engström fick ta emot priset som årets Axa Uppladdare, det vill säga den som ger allt i alla matcher. Bra val.

…Riktigt bra tryck på läktarna från start och hett även på isen. Lagen hade en chans vardera under första spelminuten och hann även med ett litet gruff framför Rögles målvakt Martin Gerber efter 57 sekunder då Robban Carlsson, SSK och Alexander Bonsaksen, Rögle kände lite närmare på varandra.

…Böljande spel inledningsvis och bästa chansen hade väl Tony Lagerström som efter sex minuter kom lite halvfri men där var Gerberg snabb ut med benskyddet.

…Röglemålvakten stod även rätt där Damien Fleury plötsligt stod ensam med Gerber och sköt rätt på honom ett par minuter senare.

…Rögle tar första utvisningen i matchen då  Richard Lintner drar ner Jesper  Thörnberg framför Röglemålet och åker ut för holding.

… Men det är faktiskt Ziga Pavlin som är närmast mål när SSK får pp, Pavlin snor åt sig pucken, kommer fri men lyckas inte överlista Anton Forsberg i SSK målet.
…Kontring på det, Micke Nylander är fri åt andra  hållet men skjuter bredvid.
…Inga mål i det överläget dock.
…SSK-publiken höll andan lite efter powerbrejket. För efter en ganska tung press mot Röglemålet var det plötsligt ombytta roller och total hönsgård i SSK;s försvar men det lyckades inte Rögle utnyttja.
…Ny Rögleutvisning, med 5.37 kvar av första perioden. Och det är återigen Richard Lintner som åker ut, den här gången för hakning.
…Men precis som i det första överläget för SSK så tar Rögle hand om pucken... som inte var i SSK ägo förrän halv power playet var spelat. Riktigt risigt pp av SSK.
…Jesper Thörnberg tog det där med gå rakt på mål bokstavligt. Hade lite närkontakt men slog tvärstopp vid första anfallet och kom så nära andra att Gerber tappade hjälmen. Röglekeepern åkte även med bakom målet för att ta ett snack men hann väl inte säga så mycket innan alla andra var framme och puttade på varandra.
…Rögles Richard Lintner hade en tung dag. Förutom att han tagit matchens hittills två utvisningar så lyckas han krocka och köra omkull lagkamraten Alexander Barta som jobbade fram ett sista försök till läge i slutsekunderna av första.
…Barta slängde ett rejält ont öga efter lagkamraten som gled iväg mot pausvilan istället samtidigt som tysken drog ett kraftfullt scheisse! efter honom.
ANDRA PERIODEN
… Om första var lite seg var det desto mer drag från början av andra som inleddes med mål - och skada - i Axa i en och samma sekvens.

…0-1 (1.22) Alexander Barta (Christopher Liljewall). Barta trampar över hela isen, blir lite störd och tappar balansen i samma sekund som han skjuter. Pucken studsar via ribban och in, ner bakom  Anton Forsberg i SSK-målet. Barta dånar med huvudet före rätt in i kortsargen, blir liggande länge och fick hjälp ut i båset och förde sedan med ambulans till Södertälje sjukhus. (se mer längst ner).

… Riktigt bra läge för Jonas Engström att trycka in en retur men han får inget schwung i skottet.

…Det hade däremot Fleury.

…1-1 (2.18) Damien Fleury (Viktor Lööv, Michael Nylander). Lööv snor pucken av Nils Bergström nere i Rögles zon, passar upp till Fleury som bryter in från höger och sätter pucken mellan benen - tyckte jag det såg ut som - på Martin Gerber. Viktigt mål, inte minst för att det bara hann gå 54 sekunder mellan målen.

 …Jag tycker tempot gick ner lite efter kvitteringsmålet, båda lagen föll åter in i det lite hafsiga spelet. Mycket byta chanser och en hel del tappade puckar.

…I slutet av andra tar SSK sin andra utvisning för dagen, och Rögle sin sjätte. Ziga Jeglic i SSK och Ziga Pavlin i Rögle. Lite ofrivillig humor med namnen där. Utvisningarna kvittas och SSK hade fortsatt PP. Men. Kunde. Inte. Göra. Mål. I PP. Den här gången heller.

…Fint friläge för Fleury i slutminuterna men han skjuter utanför.


TREDJE PERIODEN
Dubbelchans inledningsvis för Fredric Andersson, SSK. Skjuter rätt i magen på första skottet, får ingen bra träff på returen som går rejält utanför.

…Och rejäl SSK-press i första halvan av tredje, Rögle fick mest bara slå ifrån sig.

...SSK bars för övrigt fram av publiken i tredje. Det dånade i Axa sports center. Halleljuja stämning i Templet

…Fleury tog i för kung och fosterland i början av pp:t men uuuutanför. Igen.

… Sju pp och inga mål. Det håller inte även om något av överlägena trasades sönder av egenutvisning.

… Bra boxplay av Rögle ska man väl passa på och säga också. Pressar ut SSK och stressar dem lite också även om SSK verkar stressa upp sig själva rätt bra också. Blir inte ens en vettig box.

…Fleury är framme och hotar igen med 8.20 kvar att spela av ordinarie speltid. Men rätt på Gerber som står så rätt, så rätt och håller kvar Rögle i matchen.

…Alexander Bonsaksen och Robert Carlsson smäller ihop vid långsargen, vid sekretariatet. Carlsson däckad men efter en stunds snack mellan domarna blir beslutet - ingen utvisning.

Röglekeepern Gerber står inte bara rätt, han har tur också. När Fredric Andersson får iväg ett lurigt skott smiter det ovanför ribban istället för under, efter att ha touchat Gerbers axelskydd.

…SSK utvisning, Viktor Lööv efter 13.42 och då har Rögle det SSK inte har. Effektivitet.

…1-2 (14.06) Mathias Tjärnqvist (Mike Iggulden, Daniel Sondell) spel 5 mot 4. Skott, retur, pucken flipprar runt i slottet, till sist är Mathias Tjärnqvist sist på pucken och forcerar in 2-1.

…1-3 (14.45) Viktor Lindgren (Christopher Liljewall) Viktor Lindgren är stark när han bryter in framför mål och jobbar sig fram vid första stolpen, lyfter sedan upp pucken i bortre krysset ur snäv vinkel.

…Det hann bara gå 39 sekunder mellan Röglemålen och med tanke på hur spelet såg ut i matchen så var det här väl lite av ett rån. Men. Rögle har tagit de få chanser som de har fått. Det har inte SSK gjort trots mängder med chanser och betydligt fler numerära överlägen.

…1-4 (19.22) Jakob Johansson (Juhamatti Aaltonen, Lasse Kukkonen) Mål i tom bur. SSK har helt gett upp och Röglecentern får stå helt ensam vid ena stolpen, hinner till och med snurra runt innan han dunkar in fyran. Galet, man vet ju aldrig om det blir en målskillnadsaffär i slutet av serien!

Rögle vinner alltså med 4-1 trots att SSK vinner skotten överlägset med 38-20. Men det är som sagt bristande effektivitet hos SSK som sänker hemmalaget, plus en storspelande Martin Gerber i Röglemålet.

…Rögle tar därmed sin första trepoängare och vinst efter två spelade omgångar, SSK står på noll vinster och noll poäng. De övriga matcherna slutade med 5-2 vinst för Örebro över Leksand hemma och Västerås vann på straffar mot Timrå hemma. Därmed ligger just nu VIK och Örebro på de två elitserieplatserna med fem respektive fyra poäng. Trean Rögle, fyran Timrå och femman Leksand har tre pinnar, SSK noll.

 …Apropå Barta som ju både gjorde mål och skadade sig samtidigt  i början av andra, så är det – fördes han till Södertälje sjukhus för röntgen. Man hittade inga akuta skador som behövde åtgärdas, svar på om han kan fortsätta spela och när kommer under söndagen.

SKOTTEN I MATCHEN: 38-20 (14-7, 12-5, 12-8)


4 kommentarer:

Hockeyexperten sa...

Det var det man visste, SSK har inte i KS att göra.
Men sjukt bra säsong, att ta topp-tre var det ingen som trodde. Gratis till det och ha en trevlig semester!

Anonym sa...

Alla som är i ks har där att göra....vilka skulle varit där i stället? Dif? Skulle inte tro det årets flopp...

Anonym sa...

Alla som är i ks har där att göra....vilka skulle varit där i stället? Dif? Skulle inte tro det årets flopp...

Marie Hallman sa...

Hockeyexperten och Anonym: Man har den plats men spelat till sig men jag är lite förvånad över att SSK sett så tama ut. Det hade jag inte väntat mig.