tisdag 12 mars 2013

Silly season SSK: Ett år till för Sebastian Idoff


(Idoff förlänger. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK fortsätter förlänga, senast i raden är målvakten Sebastian Idoff som under tisdagen  skrev på för ett år till med SSK.

Idoff kom till SSK förra säsongen 2011/2012, har varit ombytt under samtliga matcher och har spelat i 20 av dem. Idoff hade under den här säsongens grundserie 92,56 i räddningsprocent, vilket är seriens femte bästa dito. GAA landade på 2,16 och han höll nollan en gång.


Sportchefen Per Nygårds säger så här om Idoff i ett pressmeddelande: ”
- Målvaktsposten är alltid en viktig position att fylla och vi är givetvis glada över att förlänga med Idoff ytterligare ett år. Idoff är fortfarande ung och har många fina år framför sig och vi räknar med att han kommer fortsätta utvecklas i Södertälje Sportklubb. Han lever mycket på ett utmärkt spelsinne samt sin rörlighet och han har visat på ett utmärkt målvaktsspel när han fått förtroendet.

Idoff självs säger så här i samma pressmeddelande:

- Jag fick ett lyft i karriären när jag kom till SSK och känner att jag har klubben att tacka för
mycket. För mig var det självklart att jag ville vara kvar i SSK. Janne Öhman, vår målvaktstränare, ligger bakom mycket av min utveckling och jag vill fortsätta utvecklas tillsammans med honom.
Sedan så trivs jag mycket bra både i föreningen och socialt i staden. Det var aldrig på tal om att byta när man har det så bra som jag tycker att jag har. Sedan spelar det även in att klubben har stora ambitioner, att man har en seriös och välfungerande verksamhet och en fin arena.

Idoff har helt klart gått framåt, har mognat både som spelare och som människa. Var när han kom till klubben väldigt upp och ner men har varit betydligt mer stabil i vinter.

Silly season SSK inför kommande säsong:

Februari:
*Förlänger med Jonas Engström, i ytterligare två år.

Mars:
* Ger  tryoutkontrakt över sommaren till Jesper Frödén
* Använder sitt optionsår och signar Robban Carlsson för ett år till
* SSK och Idoff förlänger i en säsong till

Inga kommentarer: