torsdag 14 mars 2013

Ölvestad: " En mental och känslomässig berg och dalbana på något sätt"


(Jimmie Ölvestad kan bara konstatera att DIF inte räckte till. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Både Djurgården och Örebro hade chansen. Gästerna tog den, hemmalaget gjorde det inte. BIK Karlskoga drog visserligen ifrån till en 2-0 ledning nere i Nobelhallen men Oskarshamn vände och vann. Det öppnade för segraren på Hovet. Men då var DIF redan akterseglade.

– Jag är besviken naturligtvis som alla här är. Och samtidigt så är det som det är nu. Vi slutar femma i Allsvenskan och klarar inte av den här förkvalsserien. Uppenbarligen så. Så det är som det är, konstaterar Jimmie Ölvestad.


Spelarna tog ett möte efter slutsignalen för att lufta känslorna och hur laget mådde var tydligt efter det mötet. Bedrövade, tyngda av det som hänt men också självkritiska. Och så här summerar Ölvestad säsongen:

På det stora hela har det varit en mental och känslomässig berg och dalbana på något sätt. Vi hade ju en tung start och sprattlade till i november och december och gör några bra månader fram till slutet av serien där och där förlorar vi några viktiga matcher – när det ställs på sin spets. Det gör att vi mister väl kampen om tredjeplatsen och att gå direkt till en kvalserie och när man går in i en sån här serie så vet man att det är fyra bra lag här, säger Ölvestad och fortsätter:

– Man hade på känn att vi var tvungna att vinna minst fyra matcher egentligen för att vara… kanske inte ens säker men det krävdes nog för att blanda sig in rejält i striden och … vi gör ju inte det och då är man inte bättre. Så känns det på något sätt. Som nu, när man tänker på det.

Vad känner du för din personliga del? Är du sugen på att fortsätta eller känns det som att det här var slutpunkten?
– Nej jag vet inte. Jag har fått samma fråga här nu (av kvällstidningarna) och det är otroligt svårt att säga nu. Just nu är man bara så extremt besviken på… hela säsongen och på allting.

Du har inte hunnit fundera?
– Nej egentligen inte. utan man har haft fullt fokus på det som vi har hållit på med här men det är så klart att… det blir möten med Challe (Berglund, sportchefen) och tränarna de närmsta dagarna. Så får tiden visa sedan hur det kommer se ut här nästa år. Så är det, vi får se vad det blir.

Nu är det väldigt tätt inpå matchen men vad tror du är viktigaste lärdomen från den här säsongen att ta med sig in i nästa?
– Spelmässigt så är det att vi måste hitta ett grundspel som vi kan lita på och som vi kan känna oss trygga med och… vi har förlorat många matcher på de individuella misstagen. Och det gäller alla i laget, där kan man aldrig hänga ut någon. Det är några som har fått jävligt mycket skit tycker jag men man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag och det är inget snack om saken. Det hundhuvudet ska vi ALLA bära. Men det är i grund och botten den… att i viktiga matcher har vi gjort för mycket misstag och det har straffat oss rejält.

Hade ni behövt byta grundspel?
– Nej men det blir ju… vi gör ju så gott vi kan. Eller grundspel… det känns som att vi har vacklat i de här viktiga matcherna. Vi har inte litat på oss själva och spelet känns det som om man ska summera det och många av de här har vi vunnit. Vi gjorde några fantastiska hemmamatcher där vi gjorde många mål mot topplagen men vi har förlorat mot ”bottenlagen” i serien under för många matcher och allting och det är hårt jobb och bra grundspel – känns det som – som avgör det i de lägena och där har vi inte riktigt litat på varandra känns det som och vi har gjort misstag i de matcherna som har straffat oss hårt. Det är väl så man kan summera nu, snabbt inpå. Sedan kan man säkert grotta in sig hur mycket som helst i det här och det ska man väl till viss del göra närmsta tiden också, alla parter här inne.

Kommer du, oavsett vad som händer med dig, vara med i det arbetet?
– Jamen det gör man väl mentalt i huvudet redan nu och sedan har man möten med tränarna, sportchef och allting och då är det så klart att allting luftas och att man tar upp det man känner inte har gått bra, likväl som att Challe och tränarna luftar det som inte har gått bra. Det blir en process att rätta till det. Det är väl så det ser ut nu. Det är naturligtvis otroligt tungt nu men vad ska man säga? Femma i Allsvenskan och trea i playoffserien. Det talar sitt tydliga språk, det är inget man kan förklara bort tycker jag.

Inga kommentarer: