onsdag 13 mars 2013

Gameday! DIF-Örebro

Sista playoffmatchen av sex möjliga och sista chansen för DIF att krångla sig vidare till kvalserien och en fortsatt kamp om spel i Elitserien. Om resultatet BIK-Oskarshamn går DIFs vägar vill säga.

Förra året räckte det för Rögle att ta två trepoängare, sedan tog man bonuspoängen i två matcher och gick till kvalserien på målskillnad efter att Oskarshamn klappat ihop i sista matchen mot just Rögle.


DIF har så här långt två trepoängaren och en straffvinst och behöver tre poäng i kväll men kan missa ändå om nu BIK tar minst två poäng mot Oskarshamn.

Tabellen ser inför matchen ut så här:

1. BIK Karlskoga 13 poäng -2
2. Örebro              12 poäng +5
3. Djurgården         11 poäng +4
4. Oskarshamn         4 poäng -7

Oskarshamn har bara en trepoängsvinst, mot just BIK Karlskoga faktiskt då man vann mot BIK hemma med 7-4 i första matchen. Så omöjligt är det inte även om BIK har sett galet starka ut senaste tre matcherna

Skulle BIK förlora...och DIF "bara" vinna på övertid eller straffar mot Örebro så skulle det faktiskt också kunna räcka. Om alla tre topplagen landar på samma poäng så har domarkontrollanten här informerat mig om att det är målskillnad som gäller i första hand . Är det lika efter att man tittat på det så är det inbördes möten som räcker och där har ju DIF en upp på Örebro.

Djurgården har fått tillbaka Fredrik Bremberg och Christian Eklund i laguppställningen, medan Mattias Guter och Linus Arnesson är uppsatta på skadelistan.

Jag är på Hovet. Blir ruggigt spännande det här!


Inga kommentarer: