söndag 17 mars 2013

Djuse: " Vi måste bli hetare framför mål"


(Emil Djuse. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

SSK hade spelet i större delen av matchen och sex tillfällen att göra mål i power play. Men det var Rögle som tog chansen när de fick väl den. Med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid gjorde gästerna mål i sitt tredje pp i matchen efter att pucken flipprat runt framför Anton Forsberg.

– Ja de skjuter och det studsar lite fram och tillbaka sedan studsar pucken väl ut till deras kille (Mathias Tjärnqvist) som är helt ren och kan sopa in pucken i öppen kasse, konstaterar en olycklig Emil Djuse efter matchen.


Inte nog med att SSK förlorade den andra matchen kvalseriematchen också, det var även honom som Rögle Victor Lindgren kunde ta sig förbi när han bröt in framför mål och gjorde 3-1 målet, 39 sekunder efter den första kallduschen:

– Jag vet inte… men jag såg helt fel. Jag tänkte att det kommer någon och fyller på deras back men när man tittar efteråt så kommer han inte så nära som jag uppfattade att han var, så jag tänkte egentligen ta bort passningen men nu i efterhand är det helt fel. Jag ska ju bara plocka bort killen som kommer efter och bryter sig in, säger Djuse med en suck.

Det är tungt, tungt inte minst då SSK som sagt hade hur många chanser som helst och vann skotten med 38-20. Och då var det bara skotten på mål som räknats. SSK bombarderade stundtals Martin Gerber som behöll lugnet och stod rätt vid alla skott utom ett.

– Ja vad ska jag säga, vi skjuter ju mycket som sagt. Vi skapar en hel del bra lägen och vi får många men vi skjuter ju rakt på honom. Det är en bra målvakt… sedan… han får mycket puckar i magen och vi får en del returer men vi är inte där på returerna heller. De gör det bra framför mål sedan har de en del riktigt skickliga forwards som… ja de vet hur man gör mål.

Två matcher spelade och noll poäng på kontor. Det är visserligen åtta matcher kvar men nu börjar det brinna lite?
– Ja precis och det är viktiga poäng, speciellt på hemmaplan. Man måste vinna hemma men nu vann Västerås mot Timrå (på straffar) såg jag så det kommer bli riktigt jämnt och vinner vi bara på tisdag så är vi helt klart med.

Vad ska ni göra för att bli mer effektiva i de återstående matcherna?
– Vi ska givetvis spela bättre power play och sätta dit chanserna, de har en bra målvakt men vi kan inte bara skylla på att de har en bra målvakt. Vi måste ju få in pucken också, så vi måste bli hetare framför mål helt enkelt och driva med fler killar mot mål och vara hetare på returerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Djuse må vara framtiden, men just nu håller han helt enkelt inte... för mycket junior över han än. Man kan inte överlåta vuxnas jobb till barn.

Marie Hallman sa...

anonym: men han är ju inte ensam på planen!