torsdag 14 mars 2013

Gameday! Kvalserien omg 1, Leksand-SSK

Så var det dags! Kvalserien omgång ett och det känns nästan som i september inför säsongstart. Taggat som satan överallt.

Inget DIF i kvalserien, det vet ni men väl SSK som möter Leksand borta. Örebro som tog sista platsen åkte upp till Timrå - åkte halva vägen i natt och andra halvan i dag på dagen. Nere i Skåne tar Rögle emot Västerås.


SSK börjar alltså uppe i Dalarna. Riktigt tuff start att börja där, det kokar så klart i Tegera arena - å andra sidan kan SSK glida in och spela utan press. All uppmärksamhet och all tyngde ligger på LIF som har lite sista chansen nu.

Det är slut på sötebrödsdagarna nu och blir man kvar i HA blir det med andra förutsättningar ekonomiskt än man har nu. Det är en liten tyngd att bära på axlarna. Å andra sidan tycker jag att det tränarteam och hela organisationen runt laget har hanterat det snack om ekonomin som varit strålande så de kanske lyckas koppla bort det.

SSK har - tycker jag ett riktigt fint slagläge. Underdogs - trots sin andra plats i serien - har hittat ett lugn och en trygghet i både spelet och i laget som är bra att kunna luta sig med även om det skulle gå tungt i första matchen.

Man har ju dessutom en skön vinnarkänsla i laget sedan grundserien, ett grymt pp och en stark målvakt. Ska bli kul att se vad SSK mäktar med.

Södertälje lämnade Thom Flodqvist hemma med skada och låter Robin Press och Emil Lundberg vara med J20 så det är ett utvilat SSK som  har tränat bra - satsat mer på kvalitet än kvantitet sa tränaren Johan Strömwall till mig i veckan - som möter Leksand.

Jag skriver det här under första perioden och visst, Filip Forsberg är stekhet har gjort 2-0 efter 4.14 men  jag tror SSK kan vara med där uppe ändå. Det här tio matcher långa kvalserieslaget har bara börjat.Inga kommentarer: