tisdag 26 mars 2013

SSK nollade i Örebro

Ett mål per match i de tre första omgångarna, en enda vinst - mot Västerås, sedan två mål men ändå förlust i första matchen mot Örebro och nu nada, nichts, niente i returmötet med ÖHK. Tack och hej liksom.

Att Södertälje blev nollade i sjätte omgången och därmed brände även den teoretiska chansen kändes tyvärr lite typiskt för SSK i den här Kvalserien. Och man undrar ju lite, vad hände. Eller vad hände inte. Om ni förstår vad jag menar.


Det känns lite märkligt att SSK som hade det kanske bästa slagläget inför serien vek ner sig totalt. Eller vek ner, de kom inte ens igång. Och då hade SSK ändå en grym säsong bakom sig i grundserien, man hade med sig ett självförtroende och en vi mot världen känsla. Trodde man. Eller jag i alla fall.

Nog för att självförtroende är en färskvara men det kändes som att SSK fått till något genuint i laget, något som skulle överleva tio dagars väntan på kvalserien. Man hade dessutom fördelen att kunna smyga med,  slå ur underläge utan någon som helst favoritskap och utan något större ångestframkallande tryck från media och fans.

Nu fick SSK, det i mitt tycke, jobbigaste schemat. Jag har sagt det förr och visst är det så att  hade man vunnit mot Leksand borta, och de två elitserielagen på rad så hade man ju surfat upp på en galen våg av självförtroende som hade kunnat bära hur långt som helst.

Nu blev det tvärtom. En mardrömsstart i Leksand följdes av en kanonmatch - utom under två avgörande minuter - mot Rögle och så en tung tredje torsk mot Timrå i omgång tre och sedan hade det självförtroende man trodde fanns pyst all världens väg. Varför? Det vete fan. Viljan fanns, definitivt men SSK kom aldrig upp på tå riktigt. Man blev kvar i bussen på något märkligt sätt när alla andra öste på.

SSK blev på något sätt årets repris på Örebros tvärnit i kvalserien förra året (vann och vann under serien, tappade lite på slutet av grundserien men tog sig till kvalserien där man blev nästjumbo) och givetvis är det ironiskt nog Örebro, som tvingades playoffspela som nu surfar fram där SSK hade tänkt plöja fram mot en Elitserieplats.

Nu tycker jag att SSK överträffade alla förväntningar i grundserien men när man väl gjort det så hade det ju varit roligt om man åtminstone varit med och oroat, huggit och stört de andra lagen. Men det har varit för tamt, för splittrat och inte alls den lagmaskin vi såg i grundserien och som såg så lovande ut då.

Exakt varför får väl analyseras av klubbens ansvariga för ändamålet men det känns ju som det ganska unga laget vägde lite lätt när det började bränna till ocoh kanske kan SSK dra nytta av erferenheterna från årets besvikelse i  kvalserien precis som Örebro gjorde i år (med förra årets jumboplats). Det finns ju ändå en hel del bra saker i det här laget att bygga på, det finns en del potential för att kunna vara med och oroa där uppe under en grundserie även utan NHL-spelare men då måste fler vilja gå i bräschen, betala priset och visa vägen än man har gjort nu i kvalserien.8 kommentarer:

Emanuel sa...

Med facit i hand var det nog inte så klokt att ta in 2xNylander. Sr jobbar inte hem som han borde. Orutinen hos Jr lyser igenom allt för mycket. Samtidigt som nog många i laget förväntar sig att åtminstone Nyllet Sr ska bära laget. Att dessutom ställa Idoff i kassen visar ju på grav felcoachning. Idoff är en medelmåttig andrekeeper och i en kvalserie ska förstekeepern stå i alla matcher. Så dom största bristerna i kvalserien har faktiskt varit märkliga beslut när det gäller coachningen så frågan är om det inte är bästa att entlediga Strömwall till nästa säsong och satsa på någon tränare som har rutin från när det hettar till. Perra Johnsson eller Kent Johansson kanske.

Erik W sa...

Hej Marie!

Vet du hur det går för Djurgården med att få pengar från NY islanders för att Steve Valiquette spelat för dem?

Anonym sa...

pinsamt av ssk i kvalserien

Marie Hallman sa...

Emanuel: Men är det verkligen Nylanders fel då? Visst många kanske trodde Sr skulle bära laget men då ligger ju misslyckandet hos dem som trodde så. Tyvärr får man nog se det som att SSK spelade över sin förmåga i serien och att de inte hade bensin/förmåga nog att vara lika bra i KS. Strömwall har de kvar i båset tror inte blir något byte där och ska man byta så känns ju just PJ och KJ som helt fel val.

Erik W: Han har ju aldrig ens tränat med DIF så varför skulle de få pengar för honom???

Anonym: Pinsamt vet jag inte men trist att man inte förmådde ens att vara med och störa de andra, man rådde ju inte ens på HA lag som man klarat av att vinna mot innan.

Palle sa...

Ryktas om Hjelm och Lööw till AIK. Skönt att ha lag som Södertälje i den lite lägre serien som kan fungera som plantskola åt oss lag högre upp i systemet. Finns det några fler bra vi kan roffa åt oss? Djuse? Fleury? Nyllet Jr?

Anonym sa...

Palle, inte så konstigt att ni aldrig har vunnit ngt med en sådan dålig strategi ;)

Peter sa...

Marie, jag tror Erik W syftar på detta, http://www.svd.se/sport/dif-kraver-pengar-for-malvakt_7953498.svd

Marie Hallman sa...

Palle: Jag har inte hört de ryktena men vem vet, inte jag i alla fall.

Anonym: Håller med, att köra en "roffa åt sig "strategi håller inte i längden men nu jobbar ju AIK inte riktigt så. De vill försöka jobba fram egna spelare hellre, sedan tar man så klart även spelare från HAlag, precis som övriga Elitserie och HA lag gör. Rudslätt säger ju att prio är AIKare, Stockholmare, svensk i den ordningen. Hjelm och Lööv känns ju väldigt mycket SSKare i hjärtat men passar ju in hyfsat på de två övriga kategorierna i alla fall. Men jag vet inte alls hur de tänker faktiskt.

Peter:ah, tack! tyvärr är det väl som Challe själv säger i artikeln att "det känns kanske lite svårt att få ut några pengar. Hade det varit tvärtom så hade vi däremot garanterat fått betala"
samtidigt får man ju stå på sig, ett NHL-lag hade ju dragit fram någon bra advokat + stämning så att det hade hänt något. Att be om pengarna med mössani hand via förbundet känns ju... inte så framgångsrikt. Bara hoppas de får pengarna ändå.