söndag 17 mars 2013

Strömwall: "Vi har inte tagit poäng än i Kvalserien men det kommer "


(Strömwall. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

 Jag hade lite körigt med intervjuer och texter om Rögle till Kvällsposten också men hann med en liten kortis med SSK-tränaren Johan Strömwall som säger så här om …

… att SSK ägde spelet och matchen på något sätt men ändå tappar allt på några olyckliga minuter i slutet:
– Jag tycker man kan säga – det är inte bra på något sätt alls - utan jag tycker vi gör en kanonmatch.
Första fyra minuterna var Rögle lite mer dominanta, sedan tar vi över och långa stunder tycker jag det är spelmässigt markant övertag för oss. Vi spelar bra, vi skapar stora fina målchanser, vi spelar så att de är tvungna att ta utvisningar. Vi har sex powerplay, och naturligtvis, vi spelar i anfallszon i många av dem power playen och vi spelar bra men vi gör inte mål.

… SSK till och med hade totalt sju pp även om ett av dem inte blev mer än några sekunder på grund av en egen utvisning:
– Ja men gör man inte mer än ett mål på 38 skott och så många chanser, då blir man lätt straffad på slutet och sista … efter deras två snabba mål så har vi inte kraft att komma tillbaka för det händer någon enstaka gång att ett lag har ett sånt här markant spelövertag men inte vinner. Och tyvärr, det var en sån dag i dag.

… vad som orsaker måltorkan?
– Idag tycker jag det är en kombination av att de har bra målvaktsspel och lite otur och så lite ineffektivitet. Fleury hade många chanser, några borde han ha satt kanske. Och vi kan inte göra så mycket åt det här nu. Nu vilar vi i morgon sedan laddar vi om.

… hur SSK ska få upp effektiviteten i nästa match, eller om det bara är skaka av sig den här matchen?
– Spelar vi så här så… det är inte många gånger som man bara gör ett mål, när man spelar så här bra i övrigt, alltså. Så vi ska bara jobba vidare, vi visar i dag att vi kan spela riktigt bra hockey och att vi är ett bra hockeylag. Vi har inte tagit poäng än i Kvalserien men det kommer.

… att laget kanske är lite mentalt tilltufsade nu och hur man tacklar det?
– Vi är professionella alla i det här laget och vi vet att det är tio separata hockeyfester som det handlar om så vi går på igen på tisdag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fleury, den enda.. ingen annan som hotar eller skjuter skott värd namnet. Ssk känns uddlösa, klart bättre spel och passningar änn mot leksand men den matchen var o andra sidan ett skämt.

Marie Hallman sa...

anonym;: Jag tycker att Jesper Thörnberg var där och hotade en del men håller med, det krävs att man gaskar upp sig nu. åka runt och hoppas att det ska gå bra räcker inte