söndag 24 mars 2013

Ludwig Blomstrand!

 (Ludwig Blomstrand har gjort sin AHL-debut i helgen. Bilden är dock från tiden i DIF. FOTO JIMMY PETERSON/ARKIV.)

Det var en jätteskräll när Vancouver hörde av sig och skrev NHL-kontrakt med Ludwig Blomstrand för någon vecka sedan. Nu har han spelat sin första match - i  Canucks farmarlag Chigaco Wolves.

AHL-debuten skedde på lördagen, borta mot Peoria Rivermen. Det blev inga poäng (matchen slutade för övrigt 0-3) men ett skott och två minuters utvisning för boarding blev det för "Ludde". Aningen övertänd kanske?


Men helt otroligt att det bara kan rassla till så  här! Jag hann inte skriva något när det var klart med Vancouverkontraktet men det är ju någonstans lite humor att DIF inte valde att satsa på ludwig Blojmstrand och för hans egen del så var det bra.

Varför? För att han istället skickades till ett lag (Almtuna) som tog emot en bra spelare med öppna armar, lät honom spela mycket, ta mycket ansvar och därmed kunna visa upp sina bästa sidor för NHL-scouten. Som gillade det han såg och resten är historia.

Varför det inte funkade i Djurgården kan man fundera över men jag vet att Ludwig själv gjorde allt han kunde både med att vara aggressiv och spela ett fysiskt spel samtidigt som han ville utvecklas och spela mer med pucken (vilket även DIF ville, ett tag i alla fall).

Nu är han alltså i AHL och spelar natten mellan söndag och måndag sin andra AHLmatch, nu mot  Milwaukee borta. Matchen har kommit lite längre än halvvägs när jag skrev det här - vi får se sedan hur det gick.

4 kommentarer:

Jerker sa...

Jag vet inte vad det är Marie om du inte vill stöta dig med spelare du skriver om eller vad det handlar om men vi som såg honom spela i Dif-tröjan kan intyga att han var för drullig med pucken, omständlig. Kunde gå bort sig rejält och slå indianare.

Anonym sa...

Nej Jerker det är Erik Gustavsson du menar:)

Marie Hallman sa...

Jerker: Alltså jag håller inte med dig. Man tycker olika ibland. Uppenbarligen ser även Vancouver potential i killen.

Anonym: ha ha ja du. Där kan jag hålla med om dräll och omständlig. Även om det finns en hel del positivt i Eriks spel också så har han en hel del att jobba med på just drällfronten.

Anonym sa...

Hade inte Ludwig skrivit kontrakt med NHL hade ingen tryckt ner på DIF för att inte ha "trott" på honom. Hade han inte flyttat till Almtuna hade han kanske aldrig fått den här chansen så istället för att vara negativ mot Challe och DIF kan vi vara glada för Ludwigs skull?!