onsdag 27 mars 2013

Pär Mårts testar nytt i Tre Kronor


Kvalseriedramatik och brinnande slutspel men den här veckan är det även dags för Pär Mårts att testa lite Tre Kronor spelare när Sverige tar emot Slovakien i ett dubbelmöte den 3 april i Oskarshamn och den 5 april i Växjö.

De flesta i det här gänget är med för att visa upp sig men några kan även komma att ingå i VM-truppen om framåt maj.


Jag har lite svårt att se poängen med två möten mot samma lag på två dagar men bortsett från det så är det kul att Mårts vill testa lite nytt folk som AIK:s Mattias Janmark Nylén och Modos Mario Kempe.

Här är de som får chansen att visa upp sig under Slovakienmatcherna:

MÅLVAKTER:
Linus Ullmark, Modo, Johan Backlund, Kärpät, Gustaf Wesslau, HV71

BACKAR
Niclas Lundgren, Växjö, Tom Nilson, Mora, Henrik Tömmernes, Frölunda, Niclas Andersén, Severstal Cherepovets, Tobias Viklund, AIK, Elias Fälth, HV71, Stefan Johansson.

FORWARDS
Fredrik Pettersson, Donbass Donetsk, Richard Gynge, HV Lev Praha, Jonathan Granström, Brynäs, Joel Lundqvist, Frölunda, Mattias Janmark, AIK, William Karlsson, HV71, Dick Axelsson, Frölunda, Dennis Rasmussen, Växjö, Nicklas Danielsson HC Lev Praha, Martin Thörnberg, Torpedo Nizhny Novgorod, Patrik Carlsson, HV71, Robert Rosén, Växjö.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Marie, kan det vara det sämsta tre kronor trupp som existerat?

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag tycker inte man kan säga så om någon Tre Kronor trupp för det första och för det andra, detta är en träningsmatch, samtidigt som slutspelslirarna och NHL-spelarna är upptagna med annat. Dvs, de som ligger bäst till för en plats i VM håller på med annat just nu, det här är mer än visa uppsig trupp och inget annat.
Jag minns föresten när Sverige tog VM-guld 1992 med det som då hette "Sveriges sämsta genom tiderna" men Sundin, Foppa, Calle Johansson (ja de räknades som "sämsta" då) med flera fixade guldet ändå

Palle sa...

Varför har du inte skrivit ut någon klubb på Stefan Johansson? Även om han formellt är klubblös står han ändå som AIK-spelare i landslagssammanhang.

Dessutom undrar jag hur svårt det är att spela sig UR landslaget. Gustaf "Fifth hole" Wesslau är fortfarande med. Där kan man verkligen snacka om att leva på GAMLA meriter...

Anonym sa...

Nej Stefan har tackat nej till Rudslätt, han blir inte kvar Palle.

Marie Hallman sa...

Palle och anonym: Sorry jag glömde bara! Dåligt av mig ska skriv in det, han räknas till AIK internationellt tills han är officiellt klar för ny klubb om det nu skulle bli så.