torsdag 14 mars 2013

Silly season DIF: spelarbudget och kontraktsfrågor


En sån här sorti som Djurgården gjorde väcker så klart många frågor.  Inte minst då Djurgården själva slog fast i början på säsongen att går man inte upp nu så blir det minskad spelarbudget kommande säsong.

Jag försökte ställa lite frågor till sportchefen Challe Berglund om det och jag skulle kunna lägga ut hela  intervjun här men jag gör inte det. För er bloggsläsares del är det viktiga vad han svarar och inte hur han gör det. Känns som viktigare att ha fokus på sakfrågorna.


Svaren kan summeras med att han antingen hänvisade till andra inom DIFs klubbledning (om man till exempel DIF budgeterat för spel i kvalserien eller inte) eller så hänvisade han till Djurgårdens officiella hemsida (tex hur många spelare som har kontrakt).

På frågor om det fanns en fastställd spelarbudget för en till säsong i Hockeyallsvenskan blev det samlade slutintrycket på svaren dels ”Det är inte exakt fastställt ännu vad det blir men mindre blir det ja. ” och dels (angående summan) ” Oavsett vad det är, så är det bara av mitt intresse och ingen annans ”.

Challe Berglund konstaterade också att ” Du kan få till ett väldigt bra lag med låg budget, du kan misslyckas med en jättehög budget. Det är det många sportchefer som har gjort, eller hur? Så det finns inget likhetstecken mellan den exakta siffran i budget och det slutliga resultatet.”

Berglund svarade även att han har jobbat med två parallella scenarion (ett för HA och ett frör ES) under det rekryteringsarbete som har gjorts så här långt och att han har fört ”ganska många” samtal med de äldre spelarna i laget.

Responsen där beskrevs som ” Det håller jag mellan mig och spelarna. Sedan när det är klart så meddelar vi det på hemsidan”

Det var väl ungefär det.
12 kommentarer:

Jimmie sa...

Ganska väntade svar faktiskt, hade varit kul om du kunde få tag i Berglind och se vad hans tankar är.

DIF och Malmö var ju sugna och han ville ju stanna :)

Mattias sa...

Det är nog svårt att säga så värst mycket konkret redan nu, men det är många som har ett digert arbete framför sig.

När AIK var i samma situation fick man ta ett steg tillbaka och börja bygga från grunden och satsa långsiktigt. DIF behöver nog göra samma sak; glöm ES nästa säsong och börja om från början i stället.

..eller så använder man Leksand som förebild. Låna 150 miljoner, ta kommunen som gisslan, skriv av skulderna och gå upp i ES. Nu är det förvisso inte klart än, men om de lyckas tycker jag att det är sportsligt orättvist. Hur kan Leksand få fortsätta med sådana enorma skulder?

Gnagetmannen sa...

HELA SVERIGE SKRATTAR!!!!!
Ha det så kul en säsong till mot bajslag som Troja, Oskarshamn och Asplöven.

Själv fortsätter vi spela mot landets absolut bästa lag.

PS. Tack för att ni har en pajas som Challe vid rodret. Det var ju hans dassiga ledarskap i början av säsongen som satte er i den situation ni är i. Ju längre han är kvar i föreningen desto bättre och ju högre kan vi skratta! DS.

Gnagetmannen sa...

Ryktet säger att det vallfärdade folk hem från Hovet i den andra pausen, då Örebro hade ledningen med 4-0.
Verkar mest som om det är plastsupportrar hos dif.
Och jag som trodde att dif-mantrat var "Alltid oavsett" men det verkar mest vara snack och en myt.

Gnagetmannen sa...

Dagens humor:

http://www.blocket.se/stockholm/Djurgardens_forbannade_hockey_45836973.htm

Anonym sa...

@Gnagetmannen: lustigt att det kommer en sålnatattare och skriver en masssa skit, ännu lustigare är det att du skriver om att folk gick hem från matchen i andra perioden, var du där? Även OM det vore sant så kommer det iaf. folk till matchen, till skillnad från gnihets matcher, ni är överallt -utom på Hovet uppenbarligen.. Hela Sverige skrattar åt gnihet, eller om du så vill, aih, hur begåvad är man om man klarar av att stava fel på en treställig förkortning? Jävla pajjas är vad du är!

Pluggen sa...

ggen

Gnagetmannen sa...

anonym: Men oavsett vad du säger så kommer vi spela i elitserien nästa säsong, vilket inte ni kommer att göra för ert lag är för dåligt och får nöja sig med matcher mot bajslag som Troja, Oskarshamn och Asplöven. Bara lyssna på namnet Asplöven ha ha ha ha ha ha. Låter ju mer korpen än något annat och det är såna lag som dif kommer att spela mot också nästa säsong. HELA SVERIGE SKRATTAR!!!!

Anonym sa...

Ja du gnihetmannen, ni kommer nog dit igen, lycka till utan Anders Gozzi, utan hopnom skulle gnihet inte ens ha en hockeysektion! Och du borde ju8 veta, det var inte så länge sen.

Marie Hallman sa...

Jimmie: kanske, vet inte om jag hinner!

Mattias: Stora skillnaden mot AIK är att DIF har en bättre organisation bakom sig nu än vad AIK hade när man åkte ner efter alla Anschutz och Harkimoturer. Gozzi fick komma in och ensam göra ett helt galet hästjobbk, jag upplever det som att Challe har bättre back up/organisation/finansiärer att luta sig mot än vad Gozzi hade

Övriga. Ok nu räcker det med öknamn och smutskastning mot varandra här. Please. Ni har andra arenor att kasta skit på varandra, vill ni fortsätta håna varandra så gör det där!

Unknown sa...

Challe har ju rätt i att man kan lyckas med både en mindre och en större spelarbudget.

Det hela handlar nog om huruvida DIF lyckas jobba rätt utanför isen, vad rätt nu må vara. Om styrelse och Challe drar åt samma håll blir DIF livsfarliga även med en billigare trupp på isen, kunnandet finns ju i föreningen.

Hälsningar från en Huddinge Hockey supporter.

Erik sa...

Gnagetmannen;

Har egentligen inte lust att argumentera mot någon som verkar vara 14 men jag säger bara; den som kastar sten i glashus...
Inte länge sen ni var i samma situation. Var det åtta år det tog innan ni lyckades ta er upp igen?
Men visst, med ert fantastiska publikstöd kommer ni nog att kämpa om guldet redan nästa år.
Ni hade väl ett par matcher med över 5000 om jag inte minns fel. Inte illa för Sveriges mÄcktigaste förening :-)