måndag 4 mars 2013

Petr Kalus missar två inledande playoffmatcherna

Petr Kalus matchstraff för en tackling i senaste hemmamatchen, det vill säga omgång 51 av 52, mot Karlskrona den 28 februari har nu lett till avstängning.

Kalus visades av isen med ett game missconduct, dvs ett matchstraff som gäller endast den aktuella matchen. Detta ändrades efter matchen till ett matchpenalty, dvs även en matchs extra avstängning.


Nu har Disciplinnämnden sagt sitt och man dömer Kalus till fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

Detta innebär att Kalus – som redan missat matchen mot Asplöven i helgen – även missar de två inledande playoffmatcherna som spelas nu på tisdag och onsdag. Han har även fått böter på 3 500 kronor och av det kan man dra slutsatsen att han inte har så jättehög lön då böterna baseras på vilken lön spelarna har.

Så här skriver Disciplinnämnden om beslutet, som var enhälligt:

”Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan, ett yttrande från Petr Kalus samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår att en Karlskrona-spelare för pucken ner mot hörnet och jagas av en Djurgårdsspelare. Rakt framifrån kommer Petr Kalus och i tacklingsögonblicket sätter han upp sin högra arm/hand som träffar Karlskrona-spelaren i ansiktet. Karlskrona-spelaren faller till marken och utgår från matchen med en befarad hjärnskakning.

Petr Kalus har vidgått att han agerat på det sätt domaren har beskrivit med den enda invändningen att han håller armarna längs sidorna under tacklingen och sätter upp dem först efter det att tacklingen utdelats. Petr Kalus har inte haft något uppsåt att skada motspelaren.

Av filmsekvenserna framgår enligt Disciplinnämndens bedömning att Peter Kalus utdelar en tackling mot huvudet mot en motspelare och att han i tacklingsögonblicket har kraften riktad mot huvudet och lyfter med skridskorna från isen. Mot bakgrund av dessa omständigheter och den stora risk för skador som tacklingar av denna typ medför, finner nämnden att Petr Kalus ska ådömas fyra matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen), varav en match omvandlas till böter”


7 kommentarer:

David sa...

Skandal att man knappt får tacklas i Sverige längre, visst kanske ett matchstraff men ingen 4 matchers avstängning. Ibland undrar man om de som jobbar i disciplin nämnden har spelat överhuvudtaget själva! Kan utav erfarenhet säga att det är väldigt svårt att hålla skridskorna i isen om du ska dela ut en tackling. Och att titta på armar och skridskor i super slowmotion och sen säga nej hans skridskor lämnade isen 5 hundradelar innan tacklingen är löjligt! Hockey är ett oerhört snabbt spel och ibland blir sådana här straff bara löjliga. Jag menar inte att vi ska ha farliga tacklingar men om det här ska vara 4 matcher så kan vi ju lika gärna spela innebandy....

Erik sa...

Du verkar ha missat det viktiga i avstängningen David. Tacklingen sitter mot huvudet, med arm/hand i nyllet. Det är utdelats avstängningar för sånt här hela säsongen, så detta är ingen nytt som plötsligt dykt upp.
Att säga att man inte får tacklas i Sverige är bara löjligt. Spelarnas säkerhet kommer först och i NHL (du vet världens bästa och tuffaste liga) är man ännu strängare än i Sverige.

Här kan du se Torres få 25 matcher

http://youtu.be/kium7tqJ71I

Marie Hallman sa...

David: En sak kan nog alla enas om, det går fort i hockey. Det handlar om att ta rätt beslut på någon hundradelssekund. Ibladn blir det rätt, ibland fel. Går inte att komma ifrån. Sedan är ju nämnden oerhört inkonsekvent i vad som är ok och inte men det är en annan fråga.

Nisse sa...

Erik: Det låter inte som du sett tacklingen i verkligheten.
Utvisning: OK. Match: Tveksamt. Avstängning: Nej.

Om du eller någon annan har annat bildmaterial som visar något annat blir jag gärna överbevisad.

Anonym sa...

Tyya's dad won't buy anything sizeable at the hold - no ice cream, no sweets, no cookies. But when the saleslady puts a recompense sticker on Tyya's nose, Daddy is done faked to pay off something goodness

http://www.webhunter.pl/?p=1


http://pdfonthefly.com/tag/mieszkania-2/page/3
http://serwispc24.pl/naprawa-komputerow-pomorskie.html
http://serwis-turystyczny24.pl/dobrze-spedzone-wakacje-wybierz-optymalna-oferte
http://wscieklypies-pub.pl/czy-kawa-naprawde-pobudza/picie-kawy-w-miescie
http://nlowicz.pl/2012/12/19

Anonym sa...

Tyya's dad won't acquire off anything sizeable at the assemblage up - no ice cream, no sweetmeats, no cookies. But when the saleslady puts a assay sticker on Tyya's nose, Daddy is done feigned to pervert something virtuous

http://www.webhunter.pl/?p=1


http://zdrowozyj.com.pl/zaufanie.php
http://boutiquedudinandier.com/2012/10/24/dodatek-obiadowy-marchewka-z-groszkiem
http://smaki24.eu/category/przepisy-kulinarne/page/3
http://pszepisy.com.pl/tag/podniebienie
http://pierogizkrakowa.pl/flaki-po-francusku

Anonym sa...

Two outstanding manufacturers of sulk care for products are pulling a variety of ordinary brands from the exchange because they may admit traces of poultry antibiotics that are not approved in the U.S.

http://promowanefirmy.pl/katalog/expert-biuro-usug-bhp-i-p-po-mgr-bianka-kapsa
http://centrum-firm.com/category/budownictwo-armatura-przemyslowa/cat/55
http://www.biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/1773
http://www.promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/1516
http://promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/2187

http://www.biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/5701
http://centrum-firm.com/katalog/pokaz/3516
http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/921
http://www.biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/2751
http://www.katalogprzedsiebiorstw.pl/szukaj-firmy.html?litera=C