lördag 1 september 2012

Fredrik Carlsson " Det finns lite att jobba med" (Fredrik "Fish" Carlsson vill se mer fart. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

För tre veckor sedan körde AIK över Modo med 6-1 i säsongens första ”riktiga” träningsmatch. Men det var Modo som var starkast när lagen möttes igen i Sundvalls i SCA-cup på lördagen.

– Det går inte att jämföra matcher på försäsongen. Ibland går det jättebra ibland jättedåligt, i dag var de lite bättre än oss, konstaterar Fredrik Carlsson.


AIK-backen stod på läktaren vid det första mötet mot Modo:
– Då hade vi en jäkligt enkel match, spelade bra anfallsspel. I dag var det mer att vi var trötta efter att redan ha spelat två matcher, två dagar i rad. De fick kämpa lite mer i första matchen än idag.

Ja, hur såg det ut på isen i dag (lördag) egentligen?
– Vi spelade väl inte så jättebra. Det märktes att vi spelat två dagar i rad, speciellt första perioden var dålig. Sedan lyfte vi oss lite men det finns lite att jobba med fram till seriestarten, det kan man nog säga.

Om vi ser den lite större bilden då. Vad i erat spel är du nöjd med så här långt på försäsongen?
 – Vi har väl lyckats förbättra det som vi var dålig på i de första matcherna, typ att ha tredjegubben högt, att vi får in bättre backcheck och sådär. I dag var det trögt i forecheck och vi backar var dåliga på att hänga med i uppspelen dock men det blir så är huvudet är trött. Då hänger man inte med men det blir bättre sedan när serien kommer igång.

Vad känner du att ni måste jobba mest med fram till premiären?
– Svårt att säga men … det är mest bara att få in lite mer fart och sånt som gör att det blir jobbigt att möta oss, vi måste få ett snabbare spel men det kommer också automatiskt när det börjar med seriespel.

AIK har haft en del omsättning av spelare i laget men backarna börjar hitta varandra bättre:
– Ja, det känns bättre och bättre nu. Vi har haft lite otur med skador så det har varit svårt att spela ihop laget men det kommer.

I dag hade ni med en reserv, en junior som heter Jonathan Andersson som spelade i par med Dick Tärnström?
– Ja, han gjorde det bra. Han spelade hela matchen och var nog bäste back i AIK i dag i alla fall. Han var kylig med pucken och såg ut som han hade spelat med a-laget i flera år.

Sedan var J20-backen Theodor Lennström med också?
– Han hoppade in lite då och då, spelade i torsdags också en del. Man känner att det finns en del konkurrens nu från J20, det är bra!

Det här att ni inte har spelat ihop er än, hur viktigt är det inför premiären?
– Nja… man skulle ju hellre se att alla var friska och hela men det är ändå skillnad på träningsmatch och seriematch. I serien så faller allt på plats lite bättre. Jag vet inte varför men är mer fokus under serien, det kommer lite mer automatiskt tycker jag själv i alla fall. Så det är väl bättre att de som är skadade är det nu än när serien börjar…

Är det svårt att köra på 100 procent i träningsmatcherna?
– Ja, jag tycker det. Tyvärr! Jag borde väl säga nu att alla matcher är lika viktiga men det går jäkligt trögt att känna så. Det är svårt att riktigt gå all in och täcka skott i alla lägen också. Tyvärr, måste jag säga men så är det.

En vinst och två förluster är ju ingen höjdare att ha med sig hem från SCA-cupen men en kul grej hände i fredagsmatchen. Då var Fredrik Carlsson – som ju är en sån ultradefensiv back – nära att näta enligt lagkamraten Victor Ahlström. Något som hittills inte hänt i a-lagströjan.

– Ja, det var jag kanske, ha, ha. Det var ett skott från blå som var nära att leta sig in. Men… nä det är bättre att spara det målet till serien börjar. Det är bättre att det kommer i en seriematch, så det får ta sin tid, säger Carlsson med ett skratt och glimten i ögat.

Bussen har en och en halv timmes resa kvar till Stockholm när vi lägger på men först vill jag veta hur det har gått att spela in sig med nya målvakterna. Inte minst för att det tjatats så i media och bland fans om att Fasth är borta.

– Jag tycker att det har funkat bra! Det har nästan gått bättre än jag har trott. Alla tre målisarna har spelat bra, vi har ett bra snack också redan. Det är ju en svår roll att fylla Fasths kläder men de har gjort det riktigt bra båda två (Lundström och Larsson). Det känns skönt, det är ju viktigt att ha en målvakt som levererar.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Marie; vad du vad som händer med MacNevin? Ingen utlåning, ingen info överhuvud taget. Vet att man inte var nöjd med träning förra året, är de så att kontraktet är på väg att brytas?

Kan du få tag i honom eller fråga Gozzi?

Marie Hallman sa...

Anonym: Se inlägget ovan om Josh!!