tisdag 4 september 2012

Värsta tänkbara besked för Andersson

 
(Nils efter tacklingen av Bertilsson. FOTO JIMMY PETERSON/ARKIV)

Jag pratade lite (utan att skriva om det) med Nils Andersson igår om hans knäskada. Då hade han gjort magnetröntgen men inte fått veta resultatet av den än.

I dag kom beskedet som DIF-backen verkligen inte ville ha - korsbandet och ledbandet är av - och enligt Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson är operation mest troligt en nödvändighet.



Definitivt inte det besked man vill höra när man är 20 år, på väg uppåt, har gjort en jättefin försäsong och såg fram något så sjukt mycket mot att få spela i och kanske till och med få vara med och ta DIF tillbaka till elitserien.

Men är det något som Nils Andersson har så är det envishet och kämpaanda. För några år sedan åkte han på en hjärnskakning som var så jäklig att han fick sitta i ett mörkt rum dygnet runt- i några månader. Ge upp fanns inte på kartan - då heller - så räkna med att han kommer träna som en bäver för att ta sig tillbaka - om inte så till nästa säsong då han fortfarande har kontrakt med Djurgården oavsett serie.

2 kommentarer:

R sa...

Stackars Nisse och stackars Dif. Backsidan blev plötsligt mycket tunnare. Och några pengar till ersättare lär ju inte finnas. Dessutom stoppar idiotligan NHL-förstärkningar (och garanterade publikmagneter). Till och med jag, en obotlig optimist, misströstar lite...

Marie Hallman sa...

R: Jo jag tycker också det är megaöken. Tror Nisse hade kunnat bli en attraktion.Men det är som det är, bara för de andra att kliva fram.