lördag 29 september 2012

Gameday! Frölunda-AIK

Sex förluster varav tre på övertid följt av tre vid full tid och nu måste AIK börja vinna. Inte för att det är någon panik poängmässigt än utan mer mentalt. 

Dels för att det blir riktigt jobbigt för såväl spelare som fans och sponsorer om gapet uppåt börjar skena iväg och dels för att självförtroendet redan skakats hårt och behöver få sig en liten skjuts uppåt.AIK har så här långt samlat in totalt tre pinnar och Gnaget har just nu tre poäng upp till elvan Rögle, fem pinnar upp över kvalstrecket där Timrå och Robert Roséns Växjö huserar. Det är sedan totalt sex pinnar upp till slutspelsplats där Skellefteå, Färjestad, Frölunda och Modo har nio pinnar vardera.

Poängläget är med andra ord ingen orsak till panik - än. Men det är ju det här att man vill få en positiv spiral, där man känner att spelet fungerar, chanser skapas och inte minst defensiven är stabil och säker så att alla vågar gå framåt.

Som det är nu har AIK verkligen blandat och gett. Bra målvaktsspel har hållt AIK med i matcherna när det har brustit bakåt, offensiven har varit bra tre senaste matcherna men defensiven svajar emellanåt verkligen betänkligt.

I dag fattas Stefan Johansson och Dick Tärnström på backen medan Joakim Nordström, Fredrik Hynning och Patric Blomdahl saknas bland forwards. När jag pratade med Blomdahl precis efter förra matchen var han galet sugen att testa och köra, han har ju en sträckning vid revbenstrakten, men hoppades kunna spela ändå. Å andra sidan är det ju viktigt att inte få en mer långdragen skada för att man är för snabbt på så valet blev uppenbarligen att vila någon match till.

Jag tänkte följa matchen via TV. Ska försöka få ta på något efteråt men jag vet inte riktigt hur de tar sig hem, om de stressar iväg till flyg eller om det är buss eller tåg ,så vi får se hur det går med det.

Daniel Larsson står i AIKs mål och Julius Hudacek i Frölundas.

Inga kommentarer: