söndag 30 september 2012

SSK tar in lockoutspelaren Matt Read


SSK tar in ännu en lockoutspelare, den här gången Philadelphiaforwarden Matt Read. 

Och de fans som klagat tidigare över att SSK inte spenderat alla pengar på någon quickfix innan kan ju vara glada nu över att man höll i plånboken och väntade in bra spelare.


Read är kanadensare, gjorde 47 poäng  (23+24) för Philadelphia förra säsongen. Sportchefen Per Nygårds har om jag förstod rätt, använt sitt kontaktnät och hittat Read via hans förre tränare som råkar känna Nygårds.


Read har dessutom spelat ihop med nuvarande SSK-forwarden Emil Billberg i USA i fyra år i NCAA-laget Bemidji  State University så det kan såklart också ha varit en positiv detalj som spelade in.

Den nye lockoutspelare kommer till Sverige på onsdag, SSK jobbar för högtryck med pappersarbetet som ska tröskas igenom och när han kan spela beror lite på bland andra Immigrationsverket men räknar man en vecka från nu så blir det spel tidigast på lördag i bortamatchen mot Asplöven i Haparanda som han KAN debutera. Om alla papper är i ordning vill säga.

Read kommer ha samma upplägg som Calle Hagelin, det vill säga han får en mindre lön och betalar sedan ersättningen själv med den lönen. Eftersom Read är kanadensare så kommer han till skillnad från Hagelin gå under artistskatt vilket gör det hela än mer förmånligt för SSK.

När det gäller söndagens match så har SSK något rejält att bita i. Örebro har gått riktigt bra så här långt och för SSK finns det ju med den bottenplacering man är på bara en väg och det är att försöka samla in poäng och börja klättra upp.

Jag är i Västerås men ska försöka få tag i någon spelare via telefon senare, får se om det lyckas. 

Inga kommentarer: