lördag 22 september 2012

Lundström: "Förlorar man så förlorar man. Det är det enda som räknas" 
(Lundström! FOTO JESPERZERMAN.SE/ARKIV)
 
Niklas Lundström tog 35 av 38 skott. Det räckte inte när AIK:s utespelare bara sköt totalt 14 skott framåt. AIK åkte till Luleå där det blev fjärde raka förlusten – nu den första efter full tid.

– Förlorar man så förlorar man. Det är det enda som räknas. Det spelar ingen roll hur många skott man får på sig egentligen. Man kan ta ett skott eller 35 – bara man vinner och det gjorde vi inte, säger Niklas Lundström.

AIK-målvakten var tredjekeeper förra säsongen. Då blev det två matcher från start, vinst med 4-1 mot DIF och 4-2 mot Linköping.

Den här säsongen är han med och tävlar om förstaspaden med Daniel Larsson men fick inleda sitt seriespel med förlust så det är en mindre glad Lundström som bloggen får tag på efteråt.
För att uttrycka sig diplomatiskt.

Att han faktiskt tog 35 av 38 skott och spelade bra, enligt de rapporter som bloggen har fått,
rycker han bara på axlarna åt.

– Det är klart att 35 skott, då har man mycket att göra men man ska ju kunna vinna ändå.

Vad avgör då tycker du?
– Att de pressar på mycket som vanligt. Sedan har de mycket puck och många skott. Vi slarvar lite kanske och ger bort matchen tycker jag. Jag kanske skulle ha tagit några fler puckar och vi skulle ha behövt göra några fler framåt.

Och är det några som bör fundera lite extra över den här förlusten så är det utespelarna som sköt totalt 14 skott – fem i första, tre i andra och sex i tredje. Det är inte okej. Speciellt inte som målskörden hittills har varit ett mål/ ett mål och tre mål, alltså totalt fem på de tre matcherna innan lördagens match.

– Vi vet ju exakt hur de spelar. De är ett låst spel med mycket instick och sånt till mål. I dag tar vi inte chansen när vi har chansen att vinna, säger Niklas Lundström besviket och fortsätter:

– Vi har ju 0-0 efter första, är bra med i matchen, gör första målet men sedan släpper jag in två snabba, sedan har de ledningen, spelar tajt på det och vinner, konstaterar AIK-målvakten.

 I sommar har han som alla andra i AIK fått ett nytt fysupplägg – resultatet?
– Att jag har blivit starkare, orkar hålla upp kroppen mer och ja, jag är väl starkare i allt, det känns jättebra för mig.

Finns det någon plan eller något tänk på förhand för när du eller Daniel Larsson ska stå i mål?
– Nej, jag tycker att det känns som att det är vem som är bäst som avgör det. Det är klart att Danne har mer rutin men vi tävlar om det varje dag. Det är vem som ser bäst ut för dagen som avgör vem som står.
 Nu har ni fyra raka torsk och totalt tre poäng och ligger i botten med de tre andra lag som också bara har tre pinnar: Skellefteå, Rögle och Färjestad. Hur orolig är du?
– Inte alls. Det är inget att oroa sig över, det är bara att jobba hårdare så få r man flytet sedan

Inga kommentarer: