DJURGÅRDEN-OSKARSHAMN 2–3 (0-2, 2-1,0-0)

Målvakterna: Chet Pickard, DIF 86,96 % och Linus Fernström, Oskarshamn, 88,89 %

MM Marcus Sörensen, f.
M Henrik Eriksson, f

BÄST I OSKARSHAMN: EvanMcGrath, f, Guilio Scandella, f och Victor Löfstedt, f.

FÖRSTA PERIODEN:
…Douglas Murray på plats på Hovet med Nisse Ekman. Stort jubel när de zoomades in på jumbotronen.

(Löfqvist vill ha fajt. Ölvestad var inte lika sugen. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Oskarshamn gick ut aggressivt. Det hade bara gått 37 sekunder så var det gruff nere i ena sarghörnet som slutade med att Sam Lofquist blev utvisad. Ett pp som DIF dock inte lyckades utnyttja.

…Christian Eklund var när att ge DIF ett tidigt ledningsmål när han bröt in framför mål och försökte slänga i väg ett maskerat skott. Bra initiativ även om Oskarshamnsmålvakten Linus Fernström reagerade snabbt på den fräckisen.

…Riktigt fint klappklappspel av Djurgården efter sju minuter där Henrik Eriksson var sist på pucken med ett gyllene läge att näta efter att en medspelare skickat in pucken i slottet men det gick inte då heller.

…Kristofer Ottosson försökte bryta nollan efter åtta minuter, trampade in i Oskarshamns tajta defensiv framför mål, lade en fin droppass bakåt till lagkamrater men ingen kunde utnyttja det.

…Djurgården hade det mesta av spelet men det gäller att ha lite flyt också. När hemmalaget körde fast i gästernas defensiv eller sumpade lägen på egen hand hade Oskarshamn lite mer tur på sin sida.

(0-1. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…0-1 (8.51) John Vigilante (Evan McGrath, Giulio Scandella).  Lite rörigt framför mål och på något sätt bara hivar Vigilante in pucken. Såg aningen billigt ut. Å andra sidan var det två spelare som ramlade på varandra samtidigt.

… Djurgården fortsatte trycka på men utan att få in pucken, lite dräll bakåt öppnade för Oskarshamn också och när tvåan kom såg det nästan ut som om Oskarshamn hade pp fast de inte hade det.

(0-2. FOTO DANIEL PETTERSSON)

… 0-2 (15.57) Victor Löfstedt (Sam Lofquist, Juha Uotila). Pass rakt över isen och skott från backposition. Pang så satt tvåan där.

… Nära nytt mål för Oskarshamn bara minuten efter när ännu ett skott fick avslossas i slottet utan att behöva passera DIF täckande spelare men den pucken tog Chet Pickard med benskydden.

… Minst sagt irriterad publik vid pausen. Burop och ”Vakna nu Djurgården”. Inte vad redan stressade spelare behöver kanske.

ANDRA PERIODEN

(Sörensens puck går stolpe,stolpe ut, studsar ut i banan till kontring som blir mål. FOTO DANIEL PETTERSSON)

… Oskarshamn kom ut taggade som satan med sin 2-0 ledning i bagaget, fortsatte pressa Djurgården som behövde några minuter för att få ordning på spelet och komma med motattacker.

... Efter ett par minuter fick Kirill Starkov friläge för gästerna men utan att lyckas överlista Pickard.

… Och det får man väl säga, att om jag nu gnäller över buropen där vid paus så var fansens stöttning tillbaka i andra. Och det rejält.

… Marcus Sörensen var så nära mål man kan komma efter fem minuter när pucken gick stolpe, stolpe och ut. Såg helt sjukt ut. Och som lök på laxen studsade pucken ut och blev till en kontring som blev mål. Åt andra hållet.

(0-3. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…0-3 (5.20) Stefan Öhman (Victor Löfstedt) Pucken studsar ut som sagt, blir en kontring och ett friläge där Öhman utmanar Pickard och utan att göra några misstag iskallt sprätter in gästernas tredje mål.

…Djurgården tog timeout efter det där målet. Kunde verkligen behövas. Antar att Challe försökte lugna ner laget lite. Såg lite skärrat ut.

…Stolpskott av Oskarshamn i mitten av andra. Där hade DIF tur, Pickard var helt borta, alla andra också men till slut låg målvakten på pucken som studsade ut snett från slottet vid stolpträffen.

…Friläge för Sörensen efter tretton minuter. Försöker finta Fernström och lägga pucken mellan benen men det lyckas inte.

(Ölvestad trycker till. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…DIF behövde ett skitmål för att komma in i matchen och det var precis vad de fick.

…1-3 (14.03) Dustin Johner (utan assist) Johner skjuter på halvdistans in ett skott mot slottet, Fernström försöker styra ut det med armen men pucken studsar rätt upp i luften, över målvakten och dimper ner på mållinjen och rullar in. Sedan flyger flera spelare in i Oskarshamnmålvakten men då är pucken redan över linjen, målet godkänt och det spelar ingen roll att buren flyger all världens väg.

…Djurgården fick stärkt självförtroende och kom i bättre anfall. Bland annat ett fint inspel i slottet av Christian Eklund men den lagkamrat som var där fick inte fram bladet till pucken, bland annat för att han hakades upp.

…Det blev ju pp där och  Djurgården har en del att jobba på i den spelformen kan man konstatera. Men till slut släppte måskyttet för Johner.

(Tvåmålsskytten Johner. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…2-3 (17.29) Dustin Johner (Fredrik Bremberg) Spel 5 mot 4. PP uppställning och ett stenhårt skott från backposition av Johner.

…Djurgården fick en kanonchans bara några minuter senare när Fernström var ute på äventyr och lämnade målet helt tomt på keeper… men DIF hann inte greppa den gratischansen.

(Spelare men ingen puck i mål. FOTO DANIEL PETTERSSON)

TREDJE PERIODEN
… Riktig rökare av Timmy Pettersson inledningsvis men, den landade på en Oskarshamnsspelare som täckte förträffligt.

…Fint klappklappspel som avslutades med ett maskerat skott av Fredrik Bremberg. Ser så sjukt enkelt och elegant ut är han lägger i väg sina skott.

… DIF fick en utvisning på grund av för många spelare på isen efter fyra minuter. Just det där man inte har tid med när man ligger under och tiden tickar på. Bra plock dock av Pickard direkt i underläget.

…Riktigt svettigt för Pickard åtta minuter in i andra då han fick rädda både en, två och tre gånger i rad.

… Och med 11.52 på klockan kom nästa lagstraff på grund av för många spelare på isen. Man kan ju inte säga annat än att DIF gjorde det lite svårt för sig själv att kvittera.

(FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Elias Granath var snabbtänkt när Pickard fastnade i en räddning nere vid ena stopen, DIF backen lade sig helt enkelt som en stoppkloss på mållinjen. Kom visserligen inget skott för Pickard lyckades låsa pucken mellan benskydden men ändå!

… Riktigt ful slashing av Giulio Scandella  på Jimmie Ölvestad. Scandella satte upp klubben under hakan på Ölvestad och drog till. Obehagligt.

…Djurgården pressade på i slutminuterna men med 55 sekunder kvar åker Timmy Petterson ut för hög klubba. Där rök den chansen att göra något konstruktivt offensivt. Blev i stället mest DIF som fick freda sig sista minuten.

...Två DIF-spelare klev av med hjärnskakning: backarna Erik Gustafsson och Linus Arnesson berättade Challe Berglund efter matchen.

...Förlusten var DIFs första hemmatorsk i HockeyAllsvenskan. DIF har nu vunnit två och förlorat tre av de första fem matcherna.

…Jag frågade Douglas Murray efteråt vad han tyckte om matchen och lagkamraternas spel. Svaret blev:
”Riktigt tråkigt med förlust, man blir lite besviken men det är bara att vinna nästa. Nu kontrollerar vi stora delar av matchen men vi måste skjuta mer, gå mer på mål och göra det svårt för det andra laget.”

SKOTTEN I MATCHEN: 18-23 (4-8, 8-5, 6-10)