söndag 16 september 2012

AIK-FÄRJESTAD1–2 e förl (0-1,0-0,1-0, 0-1)


 
(Christian Sandberg vs Patrik Lundh. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM+ Bra fart om än mindre bra spel.
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Fredrik Pettersson-Wentzel, Färjestad.
Publik: 5 538.
Domare: Sören Persson och Mikael Holm.

BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv.
MM Fredrik Hynning, f.
M Christopher Aspeqvist, b.


BÄST I FÄRJESTAD: Fredrik Pettersson-Wentzel, mv

 (FOTO JESPERZERMAN.SE)FÖRSTA PERIODEN

…Hemmapremiär för AIK som nu spelar i nytt matchställ, notera bland annat ränderna på tröjan som är nya i designen.

…AIK presenterade alla spelarna, en och en, ja förutom Twinsen, de fick åka in tillsammans under epitetet "Sveriges mest samspelta duo". Lite taskigt, nog för att de ofta buntas ihop men de är ändå två personer inte en.

Björn Melin saknades senast men var tillbaka i spel nu. Stefan Johansson saknadess pga handskada och Josh MacNevin väntar in starten på sitt artistkontrakt. Dick Tärnström skulle vara med men blev enligt en intervju nu på jumbotronen sjuk efter lunch och fick vinka från en röd matta till publiken under spelarpresentationen. 

… Jag träffade föresten på Stefan precis innan matchen, han tippade på att han är tillbaka i spel om ”två-tre veckor”.

… Lite darrig inledning för AIK som trasslade till det bakåt direkt men då var Daniel Larsson vaken så det löste sig ändå.

… Esa Pirnes var någon millimeter eller två från att sätta först målet då han träffade stolpen och sedan fick se pucken studsa ut bakom Pettersson Wentzel och snett ut i banan.


 (Victor Ahlström. FOTO JESPERZERMAN.SE)


….AIK hade ett par lägen till men  jag tycker de gjorde det lite svårt för sig, det gjorde inte Färjestad och då small det.

... 0-1 (10.07) Jack Conolly (Christian Berglund). Uppspel över hela banan, Connolly får friläge håller iskallt i och sätter ettan.

…Två riktigt fina chanser för AIK efter det men effektiviteten saknades, lite för omständligt.

…AIK fick matchens första pp och där finns det en del att jobba på. Det var mer dräll och tappa puck  än pp i 1.15 av det överläget. Med 45 sekunder kvar på det fick Tobias Viklund till slut på ett vasst skott som styrdes över. Även Christopher Aspeqvist hann få i väg ett bra skott.

…Uppoffrande spel av Victor Ahlström som bara skulle in på mål, med Sanny Lindström i hasorna och sedan även över sig när de smällde in i ena stolpen.


 (Tobias Viklund. FOTO JESPERZERMAN.SE)


ANDRA PERIODEN

…Rickard Wallin inledde perioden med skott utsidan av stolpen…

… Lite brysk behandling av Fredrik Hynning som tryckte in i målet, från baksidan av det, så hårt att målburen nästan välte över Färjestadskeepern.

…Patric Blomdahl fick på en riktig rökare. Bra press av AIK i inledningen av andra men även bra fart på Färjestad, rätt roligt spel även om det kanske inte är en tränarens dröm att se så öppet spjäll bakåt också.


 (FOTO JESPERZERMAN.SE)


… Skott i stolpen av Per Åslund  i en av Färjestadskontringarna.

…Och fortsatt böljande spel där  AIK radade upp skott och chanser utan att få in pucken.  Christopher Aspeqvist klippte bland annat till så pucken visslade förbi skallen på Färjestadskeepern som lyckades hoppa och ducka samtidigt.

… Power Play för AIK efter drygt 13 minuter och återigen. Här finns det att träna på Det blev ju inte ens en riktig pp-uppställning nere vid Färjestadsmålet och just nu är AIK flera resor bättre i spel fem mot fem än pp. Med lika många på planen skapas det lägen på rad, med överläge, händer inte mycket.

… Syntes i och för sig här och där även i fem mot fem att det är tidigt på säsongen. En väldigt ojämn insats av AIK detta, riktigt bra spel i långa stunder och så mitt i det bra-kaos.


 (oscar Ahlström. FOTO JESPERZERMAN.SE)

… Nu var inte allt nattsvart i pp. Kedjan med Pirnes och Oscar och Victor Ahlström var inne och oroade Färjestadsförvaret rejält i ett mastodontbyte – spelade i över 1.20 – och var inte långt ifrån ett mål trots rejäl uppvaktning.

TREDJE PERIODEN

… Utvisning på Victor Ahlström redan efter 12 sekunder, där var AIK bra i boxplay och i ärlighetens namn syns det att det är tidig säsong för dem också. Inget höjdar pp-direkt.

…Märklig sekvens på det när Ahlström kommer in, lyckas Broc Little hoppa in från spelarbänken, komma fri med Pettersson Wentzel ha öppet mål men Färjestadskeepern fick ut en tå eller två. Och lika bra var väl det för Broc hoppade in på isen för tidigt, AIK fick lagstraff pga för många spelare för det agerandet så hade det blivit mål hade det ändå inte räknats.


 (Janmark vs Pettersson-Wentzel FOTO JESPERZERMAN.SE)


… Nytt pp för Färjestad alltså och där gick det ännu sämre än i det förra då man släppte in ett mål istället för att göra ett.

… 1-1 (2.44) Mattias Janmark (Tobias Viklund, Christian Sandberg) Spel 4 mot 5. Janmark och Viklund kommer två mot en och åker som två nyårsraketer ner mot Färjestadsmålet, fin diagonalpass av Viklund och tjoff så sprätte Janmark som fram tills målet fått sparsamt med speltid upp pucken i nättaket. Målet var hans första i en elitseriematch.

  (Kvitteriingsjubel. FOTO JESPERZERMAN.SE)… Lurigt skott av Marcus Paulsson halvvägs in i tredje men det sög Larsson in med plocken längs isen.

… Fint två mot ett-läge för Joakim Nordström och Mattias Janmark, Nordström fick för sig att passa, det skulle han inte ha gjort för då kom en Färjestadsklubba emellan. Borde ha skjutit där.


 (Danne Larsson. FOTO JESPERZERMAN.SE)

 
… Bra hemjobb av Jonas Liwing när Per Åslund försöker runda kassen med cirka fem minuter kvar av tredje. Och ett väldigt lugnt och fint spel av Daniel Larsson. Följsamt.Måste tjata lite om det eftersom det tvivlats på honom.

… Björn Melin tog en dribblingsraid och snurrade upp hela Färjestadsförsvaret, men fastnade i någon snurr där till slut. Blev inget avslut. Hade varit snyggt mål i fall det hade funkat.

… Böljande spel som bara rullar och rullar på i slutet av tredje. Men, med 11 sekunder kvar av ordinarie tid åker Nicklas Jensen ut för tripping. Det blev ödesdigert.

  (Paulsson vs Melin. FOTO JESPERZERMAN.SE)FÖRLÄNGNING

… Daniel Larsson räddade AIK med en fin puck efter 36 sekunder av övertiden men det hjälpte inte. För 1.34 in i förlängningen smackar Färjestads debuterande nyförvärv Ville Lajunen in pucken.

…1-2 (1.34) Ville Lajunen (Christian Berglund, Anton Grundel) Spel 4 mot 3.    Fin och öppnande pass av Christian Berglund till Lajunen som smackar upp pucken i nättaket, med 15 sekunder kvar på Jensens utvisning.

SKOTTEN I MATCHEN: 24-28 (11-4, 9-10, 4-12, 0-2)
4 kommentarer:

Anonym sa...

Matchen ikväll var ändå en rejäl uppryckning av Gnaget. Såg riktigt bra ut jämfört med torsken mot Timrå senast. Eller torsk och torsk, vi har ju faktiskt inte förlorat någon match under ordinarie tid ännu. Bra kämpat AIK!!

Pelle sa...

Ruggigt snygga dräkter, där reklamen harmonierar med dräkten på ett snyggt sätt och bra av AIK att ha reklamen i enhetlig vit färg och inte en massa andra färgblaffor i alla möjliga och omöjliga färger som vissa andra 08-lag har... Och tydliga nuffror på ryggen nu också i silver-vit färg.

Jag hann tyvärr inte till Hovet efter att det blev lite väl långvarit firande av derbysegern tidigare under dagen men såg matchen på O'Learys. Där var det en snubbe som bekräftade det du skriver om Dick. Den snubben var nära bekant med Jonas Liwing nämligen.
Tydligen gjorde magåkomman att rann det både fram och bak för Dick, så spel var uteslutet...

I övrigt: Med ett sånt målvaktsspel som Larsson visar upp finns det ingen orsak till oro. Det bör däremot Modo, Timrå och Frölunda ha. Deras målvaktssidor är ju patetiskt usla.

Hasse sa...

Jag var där, luktar kvalserien iår för oss. Skönt att allsvenska lagen är sämre än någonsin!!

Marie Hallman sa...

anonym: 53 omgångar kvar. Ingen panik än.

Pelle: Ja stackars Dick ingen höjdare att vara magsjuk och spela hockey. Danne är - som jag försökte tjata om innan - bra. Jag tror han håller säsongen ut.

Hasse: Men jisses. 53 omgångar kvar, vänta tills tio r spelade då kan man se en tendens