måndag 3 september 2012

Anders Gozzi om Josh och Jensen (Josh MacNevin inleder säsongen i Saipa. FOTO.WWW.JESPERZERMAN.SE)

Josh MacNevin har- precis som tidigare år- ett artistskattekontrakt med AIK. I år inleder han säsongen i SM-liiga laget Saipa.

Tanken är enligt sportchefen Anders Gozzi att han först och främst ska träna med Saipa och bara spela matcher med dem om det är akut behov av spelare vid till exempel skador i laget.

AIK kommer å sin sida att ta ”hand om” en av Saipas spelare, amerikanen Brian Salcido som har samma situation fast i det finländska laget då.

– Men han kommer bara att träna med oss, det skulle bara bli märkligt om han ska vara med och spela i ett par veckor och sedan dra iväg dit, säger Anders Gozzi.

Det har ju varit lite snack bland fansen om att AIK är missnöjda med Josh, att man ska ha tyckt att han är för tjock och att Gnaget vill bli av med honom.

Men att AIK skulle försöka göra sig av med kanadensaren förnekar Gozzi bestämt.

– Ja, absolut inte. Det finns inga såna tankar. Josh blev åtsidosatt lite förra året av olika skäl, bland annat för att han kom tillbaka efter en fotskada där han – av förklarliga skäl - inte hade kunnat träna ordentligt, så han hade en svår uppgift, säger Gozzi och fortsätter:

– Kommer han hit nu och är förberedd på bra sätt så är han en jätteduktig spelare.
Danske forwarden Nicklas Jensen har ju nu till slut fått börja spela med AIK även innan Vancouvers camp.

Men Vancouverlånet kommer- om NHL drar i gång- att åka till NHL-klubbens camp. Precis som det var sagt från början.

– Blir det en camp så åker han dit, det var det ursprungliga avtalet och det gäller fortfarande.

Finns det någon risk att de behåller honom där?
– Det finns det, han kan fortfarande hamna i Vancouver. Det enda som har ändrats gentemot tidigare är att han fått klartecken för att köra med oss på tränings och seriematcher fram tills att campen börjar. I övrigt gäller samma avtal som förr att han ska åka dit och köra om en plats, men tar han inte plats där så blir det spel här.

Inga kommentarer: