onsdag 5 september 2012

TRÄNINGSMATCH AIK-SSK 3-4 eft straffar (1-1, 0-1, 1-2, 0-1) UPPDATERAD MED BILDER


 (Första matchen av två mellan AIK och SSK den här veckan. FOTO RICHARD HIMBERG)

PLATS: Hovet.

DOMARE: David Bergman, Mikael Holm
MÅLVAKTER: Daniel Larsson, AIK och Sebastien Idoff, SSK

BÄST I AIK:  
MMM Fredrik Hynning, f.
MM Björn Melin, f.
M Broc Little, f.

BÄST I SSK  
MMM Sebastian Idoff, mv
MM Jonas Engström, f.
M Jacob Dahlström, f.




  (Jonas Engström vs Daniel Larsson. FOTO RICHARD HIMBERG)

FÖRSTA PERIODEN
…AIK har fortfarande en del skador Stefan Johansson (handskada, borta i någon månad till) Jonas Liwing (knä) Esa Pirnes (känning i bak, vilar som säkerhetsåtgärd enligt Gozzi ), David Lillieström Karlsson (hjärnskakning, har börjat träna) Patric Blomdahl (hjärnskakning).

…Det står föresten på AIKs hemsida att Johansson har brosk i handen. Det förnekade han själv och sa att det är en liten spricka som han fått efter att ha klämt handen mot klubbknoppen av alla grejer. Han hoppades vara tillbaka tidigare än den månad som är prognosen.

… Och de här saknades i SSK: Mattias Carlsson (långtidsrehab) Fredrik Sonntag, (långtidsrehab) Anton Forsberg (sjuk) Gustav Björklund (vilar?)

… Bra fartfylld start på matchen med chanser åt båda hållen direkt, från AIKs sida av Broc Little där Idoff fick briljera med en fin räddning och Björn Melin som kom i ett två mot ett läge direkt där Idoff också var fint med, sam från SSK:s sida av Johan Andersson som kom helt fri men skjuter över.

…0-1 (5.50) Jacob Dahlström (Jonas Engström) Engström vinner pucken ute i sarghörnet, spelar in till Dahlström som hinner få in pucken mellan benen på Larsson trots att han försöker hinna knipa ihop före. Larsson var inte nöjd och skickade ilsket i väg pucken.

… Ziga Jeglic fick kort därpå en liknande chans som vid målet men då hann Larsson trycka ihop benskydden före.


  (Fleury. FOTO RICHARD HIMBERG)
…Damien Fleury var så sugen på att göra mål att han halvvägs in i första åkte in och ställde sig i målet. Såg ut som han kunde ha knallat ut genom nätet också men det gjorde han så klart inte…

… Daniel Josefsson lämnade isen redan i första perioden. Efteråt berättade han att han vridit till knäet i en situation på isen, att han inte märkte det själv förrän i bytet efteråt. Han hoppades vara tillbaka till premiären.



   (Idoff. FOTO RICHARD HIMBERG)

…AIK ökade pressen efter SSK-målet, Broc Little, Nicklas Jensen och Joakim Nordström låg alla på och såg till att Idoff fick jobba hårt i SSK-kassen. Och till slut gav AIK:s press resultat.

…1-1 (13.46) Broc Little (utan assist). Amerikanen gör en soloraid på högersidan, fintar bort Viktor Lööv och lägger sedan in pucken vid ena stolpen.

… Johan Andersson var pigg, hade ännu en bra chans i slutet av första men Larsson tar den pucken också.

…Andreas Hjelm ska åka upp med pucken, dribblar lite vid blå men då snor inlånade junioren Rasmus Holmén pucken.

…Damien Fleury åker på matchens första utvisning, för interference, när han trycker in en AIK:are i målburen så att den flyttas.

ANDRA PERIODEN

… AIK fick alltså inleda med pp men det blev inget vidare spel i det överläget.


   (T'ärnström. FOTO RICHARD HIMBERG)
…Dick Tärnström försökte sig på en fräckis i inledningen av andra, såg ut att åka runt målet men fösökte i förbifarten trycka in pucken vid första stolpen. Det såg dock Idoff och stängde för där.

…Björn Melin drog ner applåder när han körde slalom framför SSK-målet. Men det blev inget av det ändå.

… Bra SSK-chans i anfallet efter där Jonas Engström trycker sig in framför mål och på egen hans skapar en farlig målchans som dock Larsson hinner först ut med benskyddet.

…Bra tryck av SSK halvvägs in i andra som bland annat resulterar i en fladderpuck frn Fredric Andersson som sånär går in men fastnar på något/någon och studsar ut igen.

…AIK begär timeout efter den SSK- pressen, med klockan på 9.08.

…Emil Djuse och Fredrik Hynning fastnade i varandra och brakade med gemensamt kraft in i Sebastian Idoff så både han och målet flög iväg.

…Mattias Janmark Nylén kämpade verkligen loss pucken från Robin Press nere i SSK:s zon efter 12 minuter, kommer helt ensam med Idoff men såg lite för stressad ut och bara hivade iväg pucken, utanför.

   (SSK firar Lagerströms 2-1 mål.. FOTO RICHARD HIMBERG)
1-2 (13.07) Tony Lagerström (Emil Lundberg) Lagerström jobbar hårt framför Larsson, får tag i en retur som petas in längs med isen.

…Avvaktande utvisning på SSKs Robin Press för hakning, då fick AIK bra snurr på sitt pp. Men Joakim Nordström snurrade lite mycket när han vände sig och sköt en SSK-spelare rätt på magen.

…Bäst i det överläget – var Tobias Viklunds snärtiga skott med 34 sekunder kvar av pp. Bra pp av AIK men också bra boxplay av SSK.

…Press hann inte mer än komma in på isen så fick Damien Fleury sätta sig i utvisningsbåset. Bra PP även där av AIK med tung press från Gnaget, en Idoff i högform och som pricken över i en riktig kalaschans av Fredrik Hynning men Idoff fick till en fantomräddning och snodde AIK på det målet. Hynning lackade till lite i båset. Bra med känslor.


    (Robban Carlsson. FOTO RICHARD HIMBERG)

TREDJE PERIODEN
..AIK fick inleda även den i pp, nu i en dryg halvminut men tog första skottet först när SSK blev fulltaliga. Det skottet – av Andreas Frisk gick dessutom utanför.

… Damien Fleury jagar fortfarande första målet i SSK-dressen, bra skott i början av tredje, som Larsson fick styra undan med armen. Var faktiskt nära att den studsade ner lite galet för honom men det fanns folk där och tog pucken.

… Efter en radda AIK-överlägen fick SSK pp efter cirka 3.30 av slutperioden.


   (Broc Little vs Sebastian Idoff. FOTO RICHARD HIMBERG)
… Mattias Janmark Nylén snodde återigen pucken av en SSK:are, nu Emil Djuse,  trampade på ner mot mål, fälldes och AIK fick straff. Den lade Broc Little som åkte och kroppsfintade sig fram och försökte sedan lägga upp den med backhand men han lyfte upp den lågt och där var Idoff med. Sådär straff om jag ska vara ärlig.

… Ett par riktigt fina räddningar sedan av Daniel Larsson är SSK fick ett par vassa lägen mitt i slottet, bland annat skott av Emil Lundberg framspelad av Fleury.

… AJ, aj vilken skott Fredrik Hynning fick till rätt i nederdelean av Idoffs mask. Det small högt och huvudet flög bakåt på SSK-målvakten som dock fortsatte spela efter en koll att masken var hel.

…Damien Fleury passade på alternativt lyckades trycka till domaren istället för en AIK-spelare mot sargen bakom Larsson.

…1-3 (9.56) Ziga Jeglic (Fredric Adersson).  Spel 5 mot 4. Ziga får en fin macka av Anderson, kommer helt fri med Larsson och skjuter mellan benen

… 2-3 (14.40) Oscar Steen (Björn Melin, Fredrik Hynning) Bra jobb av Melin på högerkanten,  passning från höger till vänster, Steen dyker in mot mål och styr in pucken vid första stolpen.


   (SSK-kaptenen i mitten spanar in straffarna. FOTO RICHARD HIMBERG)
… AIK hade en rejäl dipp i spelet innan det där målet, det var lustigt nog SSK som hade övertaget i spelet när det blev en spelvändning och mål. Gnaget lyfte sedan spelet de allra sista minuterna. Det gav utdelning.

… 3-3 (16.57) Fredrik Hynning (Björn Melin, Andreas Frisk) Återigen ett lågt skott vid Idoffs högra stolpe. Nästan likadant som förra AIK-målet.

….STRAFFLÄGGNING
… Det var ingen förlängning i matchen utan man gick direkt till straffläggningen. Ziga Jeglic inledde med att skjuta utanför, Fredrik Hynning bombade på men utanför.

…Damien Fleury gjorde kvällens bästa och snyggaste straff och sitt första mål i SSK-tröjan när han åkte fram och distinkt satte pucken i krysset.


   (Broc Little vs Sebastian Idoff i straffläggningen.  FOTO RICHARD HIMBERG)
…Christian Sandberg sköt sedan utanför, möjligt att Idoff var på den. Jonas Engström dribblande bort sig, Broc Little med, han ramlade dessutom precis när han sköt.

SKOTTEN I MATCHEN 43-31  (12-11, 17-8, 14-12)

Har nu som  ni ser lag till bilder av Richard Himberg. Stort tack för dem. Den som vill se fler hittar hans bilder på www.RH-foto.se Kolla gärna in den sidan.

9 kommentarer:

Singelkillen sa...

Synd att tappa ledningen i sista men bra resultat mot ett elitserielag, om än ett av de sämre. :-) Blir nog några kommentarer på den.... ;-)

Anonym sa...

Publik? 500 skulle jag gissa på,,,,

Anonym sa...

Avgå för i helskotta!!

Ett bottenlag i Allsvenskan skall vi slå med tvåsiffrigt i vanliga fall. Nu får f*n Gnaget öka på lite om det ska bli något av den här säsongen!

Anonym sa...

Som SSK-supporter får man se insatsen som godkänd. Vi måste kunna slå bottenlag i Elitserien som AIK om vi ska ha en chans på de två första platserna i kvalserien. På fredag i Templet tror jag dock på större segermarginal. Tips: 4-1 till de anrika.

Marie Hallman sa...

singelkillen: Å andra sidan vann SSK mot flera elitserielag förra året, det hade de ingen glädje alls av i serien sedan... träningsmatcher är träningsmatcher.

Anonym. Tror nog det var runt 8-900 i alla fall. Vet itne, hörde ingen officiell siffra.

Anonym:tålamod vet du! Det här var en träningsmatch. De bästa lagen är inte bäst i september de är det i vår, vi får se hur det blir för AIKs del

Anonym: Ja det var definitivt godkänt. En del strul bakåt och svårt att stänga matchen som Idoff nämner ovan men riktigt bra framåt, mycket bättre än mot almtuna totalt sett tex.

Singelkillen sa...

Bättre än torsk med 7-1 mot en seriekonkurrent iaf.... :-) Skulle vara underbart med vinst i morgon, oxå. Gillar dock inte att kalla det vinst då det är oavgjort efter 60 min men jag är väl gammelmodig.... :-)

Plock sa...

Hynning bäst? Nu måste du vart bra trött. Minst 10 lirare som va bättre i den här matchen..

Plock sa...

Hynning bäst? Nu måste du vart bra trött. Minst 10 lirare som va bättre i den här matchen..

Hej sa...

Bottenlag i Elitserien? Du menar de två senaste årens semifinalister? Mupp.

Och Hynning var absolut en av de bästa.