fredag 28 september 2012

Gameday! Malmö-DIF

Tredje bortamatchen för Djurgården och dags att ta första bortapoängen! Inte det lättaste dock när man dessutom kommer från två raka förluster, först 4-5 på straffar mot Mora och sedan 2-3 mot Oskarshamn.

Förra matchen var Djurgården helt klart bäst första tio, sedan smög sig oron in och när Oskarshamn gjorde två snabba kontringsmål och publiken började bua blev det kollektivt hjärnsläpp. Eller "masspanik" som lagkaptenen Timmy Pettersson beskrev det efteråt.Nu har man haft möte om värderingar men allra viktigast är ju att man nu lever upp till begreppet järnkaminer det vill säga har den mentala styrkan att stå upp om det går emot, har den mentala styrkan att ta initiativet och ledningen och sedan inte släppa den. Och framför allt så måste spelarna som har rutin gå i bräschen och ta tag i de spelare som inte pallar trycket under matchen.

Djurgården har ju dessutom en ovärderlig kunskapsbank i Challe Berglund som kan motståndarna utan och innan efter sin tid som expert på Viasat hockey. Den kunskapen är ju intet värd när spelarna skiter i vad han säger men nu är det dags att lyssna och spela med både hjärta och hjärna om det ska bli poäng.

Douglas Murray och Patrik Hörnqvist är inte klara för spel än, fattas lite pappersarbete. Nils Andersson saknas såklart på grund av sitt knä, Linus Arnesson och Erik Gustafsson fick varsin smäll och misstänkt hjärnskakning senast och saknas båda två. Forwarden Fredric Weigel är inte ombytt, det är däremot Ludwig  Blomstrand som är uppsatt som extraspelare

Jag ser matchen framför tvn. DIF åker nattåg hem, jag vet inte om jag hinner få tag i någon men jag ska försöka.

Inga kommentarer: