onsdag 12 september 2012

Äntligen nedsläpp!

Hockeyallsvenskan är först ut med sex av sju matcher från omgång ett: Mora-SSK, Örebro-Malmö,  BIK Karlskoga-Asplöven, Västerås-Tingsryd, Leksand-Karlskrona och Oskarshamn-Troja. 

Den sjunde matchen, Djurgården-Almtuna spelas på Hovet i morgon torsdag. Elitserien drar å sin sida i gång i morgon så nu är det äntligen rull på hockeyn igen. Känns som dagarna mellan sista träningsmatchen och premiären varit en evighet!


SSK inleder som sagt i Mora - Mattias Carlsson och Fredrik Sonntag som långtidsrehabar saknas i laget, junioren Niklas Pavel åker med upp och ersätter. Robban Carlsson fick en puck på foten häromdagen, har knappt kunnat få ner foten i grillan (enligt SSKs hemsida) men kommer eventuellt att spela ändå. Annars tar man med en junior upp.

Sebastian Idoff står i mål för SSK, enligt Moras hemsida vaktas Moramålet av Daniel Hansen. Dalalaget saknar Patrik Andersson och Ervins Mustukov. Verkar råda osäkerhet om Alexander Hilmersson spelar eller inte.

I kväll vill jag från SSK:s sida se Idoff spela lika lugnt och stabilt som han gjorde mot AIK. Unga backar som Robin Press och Emil Djuse får gärna kliva fram direkt. Damien Fleury som inte gjort några spelmål (bara ett straffmål) på försäsongen behöver komma igång med målskyttet, sedan vill jag se mer av Johan Andersson och Tony Lagerström, det räcker inte med Fredric Andersson och Ziga Jeglic som kandidater att hamna i målprotokollet.

SSK:s försäsong har varit lite vinglig och kanske har man lite fördel av att börja borta, med lite mindre press på det unga lagets axlar. Mer statistik om SSK:s försäsong finns i artikeln under om tippningen av serien .

Jag är i Örebro och filmar till ett reportage som går i fredagssändningen, vi kommer filma även efter matchen men jag ska försöka följa matchen via nätet i alla fall. Nu så. Bara släppa pucken!


2 kommentarer:

Jerker sa...

Började bra för sportklubben. Ha ha ha ha ha ha ha ha. Klarar de att ta sig till playoff är det starkt jobbat. Patetiskt också att bli knäckt av ett gäng gnagare som var inblandad i nästan varje mål som Mora gjorde. Hur dåliga får man vara egentligen? Ha ha ha ha ha ha ha

Marie Hallman sa...

Jerker: Ja du... spara på hånet, förr eller senare åker ditt lag på en smäll också. Blir lite fånigt att hålla på så där.