torsdag 20 september 2012

Victor Ahlström " Det är väl utvisningarna som vi har förlorat på"



 
(Victor Ahlström fotad inför säsongen, FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AIK har inlett med tre övertidsförluster. Frustrerande för spelarna så klart men inte helt nattsvart ändå.

– Vi har mött bra lag och jag tycker inte att vi är sämre än någon av dem vi har mött. Jag förstår inte hur de (experter i media) kan döma ut oss. Vi har spelat lika med lagen vi har mött och hade lika gärna kunnat vinna. Vi har haft många lägen men utvisningar i sudden har gjort att vi har förlorat, säger Victor Ahlström.

Spelet mot regerande mästarna Brynäs betygsätter han sammantaget som ”sådär”.

– De kom ut och var mycket bättre än oss, var snabbare på pucken överallt och höll mest till i vår zon i första. Men i de två andra perioderna ökade vi tempot och spelade riktigt bra i tredje.

Men det blev förlängning för tredje matchen i rad och tyvärr för AIK även tredje raka matchen med en utvisning under övertiden.

– Det är ju onödigt att vi har dragit på oss utvisningar i sudden. Vi har fått spela tre mot fyra i varje match och det är kanske den svåraste spelformen att spela i.

Utvisningen berodde på ett lagstraff, på grund av för många spelare på isen:

– Det vart lite struligt där och det var många som hoppade in på isen samtidigt. Jag såg inte vem det var som bytte fel utan tog bara utvisningen ändå. Åkte bara över och satte mig. Det var så onödigt från vår sida att få en sån utvisning. Det var lite tråkigt, annars tycker jag att vi spelar bra i de två sista perioderna. Det var den första som var mindre bra från vår sida.

Det blev diskussion kring en chans där AIK ansåg att Broc Little gjort mål men domarna gjorde washout.

– Pucken åkte in över mållinjen tycker jag. Men jag vet inte om det var avblåst när han tryckte in pucken eller vad det var som gjorde att det inte blev mål. Jag tycket att det såg ut som mål och förstod aldrig vad de ringde på för att kolla men de såg väl något som var fel då helt enkelt.

(3-3. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Du själv kvitterade till 3-3. Första elitseriemålet för säsongen för dig. Några månader tidigare än förra säsongen då det kom 25 november mot Modo?
– Skönt att få första målet gjort tidigt! Det var en puck som flög upp i luften, deras målvakt satte sig ner och jag åkte fram och stötte in pucken. Han såg nog inte var den var och det var ett sånt där skitmål bara. Men de kan vara sköna att göra dem med!

 Efter tre raka torsk i sudden döms nu AIK ut av många av medias experter. Och en hel del fans tvivlar trots att tre suddenförluster ändå innebär att AIK varit med och inte blivit utspelade på något sätt i de tre förlustmatcherna. Gemensamt hos kritiker och tvivlare – att man tippat AIK i botten men Victor Ahlström förstår inte tänket riktigt.  

– Jag tycker inte att vi har gjort någon match som har varit dålig rakt igenom utan vi har varit med och haft många lägen, skjutit många skott så ser man på det så ser det riktigt bra ut, Sedan gäller det att vara tajtare bakåt, i går släppte vi in enkla mål som i går -först körde de en tekningsvariant där vi gick bort oss och så var det ett mål där Larsson tappade in pucken plus utvisningen i sudden då.  Men tittar man på vad vi har gjort och hur vi har spelat i de här tre matcherna, plus att det inte är några dåliga lag vi har mött heller – så har vi ändå gjort det ganska bra. Det är ju inte så att vi varit utspelade och har förlorat med en jäkla massa insläppta mål.

Å andra sidan gjorde ni bara ett mål i första matchen och ett mål i andra samt nu tre kassar senast?
– Ja men det har varit lika många mål som motståndarna. Och vi har ju bara släppt in ett mål under ordinarie tid i första och i andra matchen också.  Problemet är ju att vi har varit utvisade i slutet av tredje och in i sudden.  Och att vi då har släppt in mål i numerära lägen. Där får vi se till att vara mer vaksamma om vi hamnar i en sudden igen. Det är farligt att ta utvisningar i slutet av matcherna och i sudden. Det är väl utvisningarna vi har förlorat på, säger Victor Ahlström.

Han påpekar dessutom att AIK ” inte har gjort några jätteresultat” i de första matcherna under de två andra säsongerna efter comebacken i Elitserien.

– Vi förlorade mycket i början första året efter att vi hade gått upp och början förra säsongen var ju sådär och det är ändå 52 matcher kvar. Det känns rätt tidigt att döma ut oss redan nu. Vänta ett par matcher så får alla se hur det ser ut då.

 Att AIK – som sagts ovan – gjorde ett mål i första matchen, ett i andra och tre nu senast är inte något tecken på att Gnaget skulle vara sämre offensivt eller sakna sina flyktade stjärnor från förra säsongen, tycker Victor Ahlström.

 – Visst vi gjorde bara ett mål i första och ett i andra men vi släppte bara in ett mål under ordinarie tid i de matcherna också. Och det är så i början av säsongen att alla lag spelar tajt. Det är alltid mycket försvarsspel då, det är det man har fokuserat på och tränat mest på under försäsongen också. Allt annat kommer lite efterhand så det är inte så konstigt att det görs lite mål, så är det alltid i början av en säsong. Alla har nya spelare, alla lag måste hitta kemin, det är generellt så för alla lag. Det är ju inte bara vi som har gjort få mål, det har ju varit så generellt i hela Elitserien. Det tar ju ett tag innan man kommer in i seriespelandet.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

Hur mycket snackar ni med varandra i laget om kritiken och att ni döms ut redan nu?
– Ingenting. Det är inte så många som verkligen läser tidningarna. Man bläddrar förbi men tänker inget mer på det utan kör på. Man vet ju själv vad som behövs jobbas på, vi kör vårt race med laget och vet vilka problem vi har och inte. Det andra tänker man inte på. Och det hade varit värre om vi hade förlorat matcherna stort, det har vi inte gjort.

På lördag väntar Luleå:
– Där brukar det också vara målsnålt, säger Victor Ahlström med ett skratt och glimten i ögat innan han fortsätter:

– Vi får se till att ta tre poäng då så kanske de tystnar.

I Luleå finns ju tvillingarnas barndomskompis Linus Klasen numera. Klasen som spelade i samma kedja som center mellan tvillingarna Oscar och Victor Ahlström i Huddinge från det att killarna var fem, sex år tills de var 14-15 år.

Nu är det osäkert om Klasen kommer till spel mot AIK eftersom han fick en hjärnskakning under derbyt mot Skellefteå i lördags.

– Det är bara roligt att möta honom – om han nu är med. Fast man tänker inte så mycket under matchen vem man möter, oftast går det så fort och det är många som är bra så man tänker inte speciellt att där kommer han eller han. Får man å andra sidan lite tid på sig att se att det är just han så… då kan jag och brorsan alla hans finter så för oss blir det inga problem, ha, ha.

Inga kommentarer: