söndag 9 september 2012

Bucklan till Stockholm för 14:e gången

Gästrikland såg ut att ha kopplat greppet men... Stockholm Nord lyckades vända både underläge med 0-2 och 1-3 till seger med 4-3 i förlängningen. Riktigt starkt så ett stort grattis!

Segerskytten heter William Wikman, han sprätte upp pucken i bortre krysset efter 8.58 av förlängningen och  totalmosades sedanpå sedvanligt sett längst ner i den vilda TV-puckshögen samtidigt som gästrikarna stod med tomma blickar eller låg på isen och grät med tårar som frös fast direkt de landade.-Det gör ont i början men jag kravlade mig ut, sa William leende i SVT:s sändning som svar på frågan hur det är att ligga där längst ner...

Ett bittert slut för Gästrikland men två fina lag i finalen med många härliga spelare. Och otroligt roligt för alla föräldrar, barn och ideella krafter som sliter hårt i Stockholms ishockeydistrikt där istider är hårdvaluta och det kostar enormt med energi, tid och inte minst bensinpengar för att stötta alla killar och tjejer som spelar och för ta fram de spelare som kommer bidra till att hålla svensk hockey i världstoppen.

Man önskar ju att alla fick en buckla även de som inte tog sig till TV-puckslaget men som har varit där och pushat och konkurrerat och kämpat och spelat med sina lagkamrater och motståndare också. Det är så många som står bakom en sån här seger så stor cred till er alla som kämpar på i runt om i 08-hockeydistriktet.

Stockholm Syd var ju annars den stora favoriten av de två Stockholmslagen inför turneringen och Syd slutade  femma, obesegrade under ordinarie tid i alla matcher men fällda av Uppland i straffläggningen som avgjorde kvartsfinalen. Det är sånt som händer så bra jobbat där också!

De här killarna ingick i Stockholm Nord och kan nu titulera sig TV-pucksmästare 2012:

Målvakter: Robin Algesson, SDE, Rasmus Hedström, Järfälla.
Backar: Nicklas Sjölund, IFK Täby, Gustav Skyttvall, IFK Täby, Marcus Pereira Wiksten, SDE, Erik Svensson, IFK Täby, Lucas Andersson SDE, Anton Schou, Järfälla, Gabriel Munck, SDE, Måns Ulmgren, IFK Täby.
Forwards: Johannes Sandberg, Djurgården, Tobias Göransson, SDE, Andreas Maier, SDE, Emil Alba, Ekerö, Marcus Siren, SDE, Fredrik Kristoffersson, SDE, William WIkman, Djurgården, Alexander Nylander Altelius, SDE, Emil Broed, Djurgården, Daniel Landberg, Djurgården, Christian Blomqvist, SDE, Nicklas Lindholm-Schmidt, IFK Täby.
Ledare: Toste Hedlund, Ari Turpeinen, Per Wernström, Mats Modén, Björn Sunnqvist, Emelie Hedlund Niklas Åström

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Bra jobbat grabbar!

Heja SDE och Täby HC! :)

Anonym sa...

Heja Dif ni som fixade guldet som vanligt!

Anonym sa...

Vadå dif? Även Wikman, Sandberg m.fl kommer från Täby och SDE. Det allsvenska loserlaget dif producerar som vanligt inga egna talanger utan måste värva in när det behövs.

Anonym sa...

Djurgården ingår i Stockholm Syd. De djurgårds-spelare som omnämns i denna artikel spelade vid årsskiftet i andra nord-klubbar, som Järfälla, Täby och SDE.

Marie Hallman sa...

Ja det har flyttats runt lite. Jag skrev de lag som står i den officiella laguppställningen. Och jag tycker att alla klubbar i Stockholm gör ett strålande jobb, inte minst utifrån de kassa förutsättningarna man får slåss emot. Cred till er allihop!