fredag 21 september 2012

Gameday! SSK vs VIK med Patrik Berglund

Så gör då första lockoutade NHL-spelaren debut i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Det är Västerås Patrik Berglund som är på plats i Scaniarinken för att försöka förlänga VIK:s segersvit - nu mot SSK.

Södertälje har haft en tung inledning på säsongen med tre raka förluster: 3-5 mot Mora, 2-4 mot Oskarshamn och 1-2 mot Djurgården.SSK ställs nu mot ett VIK som har öppnat säsongen med tre raka vinster:  5-2 mot Tingsryd, 2-1  mot Almtuna och 4-3 på straffar mot Troja Ljungby. Och det var ju då innan de fick in Patrik Berglund som alltså finns med i laguppställningen som center mellan Mikael Zettergren och Kenneth Bergqvist.

SSK har varit snåla med målskyttet så här ser interna skytteligan ut så här långt:

Två mål: Robban Carlsson och Johan Andersson.
1 mål: Fredric Andersson och Jacob Dahlström.

Just Dahlström är ju både knäskadad och avstängd för tacklingen på Timmy Pettersson så det är läge för övriga - till exempel förväntade målmakaren Damien Fleury att få igång målskyttet.

I VIK har Victor Backman samlat på sig totalt sex poäng varav ett mål och fem assist. VIKs interna skytteligan toppas av Brady Leisenring, Kenneth Bergqvist och Robin Nilsson som har gjort två mål vardera.

Jag är på plats för TTs räkning och de vill ha fokus på Berglund så vi får se hur jag hinner med SSK. Ska väl få till noterat från matchen i alla fall, sedan får vi se vad det blir med SSK snack.


Inga kommentarer: