torsdag 27 september 2012

AIK-LINKÖPING 2–4 (1-1, 1-2, 0-1)(Glest på läktaren. men det är ju nu som stödet verkligen behövs. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM.
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 86,67 % och Andreas Andersson, LHC, 95,45%.
Publik: 3 322.
Domare: Patrik Sjöberg, Mikael Sjöqvist.

BÄST I AIK
MMM Oscar och Victor Ahlström, f 
MM Oscar Steen, f
M Daniel Larsson, mv

BÄST I LINKÖPING:  Calle Söderberg, f, Simon Hjalmarsson, f, Andreas Andersson, mv.
(Victor spelade fram brorsan vid ena målet.. FOTO JESPERZERMAN.SE)
FÖRSTA PERIODEN:
Missade tyvärr 15 minuter av första, satt fast i trafiken i en timme extra nämligen. Någon olycka eller något annat, fan vet men så var det i alla fall.
Enligt rapporter från andra närvarande var det dock böljande spel, 50-50 i spelet, fina räddningar av Larsson samt ett mål vardera.  

…0-1 (11.39) Robin Figren (Sebastian Karlsson)

…1-1 (12.04) Broc Little (Jonas Liwing, Dick Tärnström)

ANDRA PERIODEN
…Bra chans direkt för Joakim Nordström som med lite tur kunde ha fått in pucken på det där ”nya” godkända sättet. Med skridskon i isen och en liten sparkrörelse.

…Spelet vände och blev kontring åt andra hållet på det där. Tobias Viklund, Jakim Nordström och Esa Pirnes krockade, samtidigt brände LHC i väg mot Larsson, Almtorp försökte få in pucken vid första stolpen men lurade inte Larsson där.

…Dick Tärnström, Esa Pirnes och Fredrik Hynning som missade förra matchen (Hynning klev av, de andra två från start) var tillbaka på isen. Och styrde märkbart upp spelet. Esa Pirnes var dock inte i kedja med tvillingarna utan spelade mellan Joakim Nordström och Björn Melin. Twinsen hade Oscar Steen som center istället.

… AIK fick pp ganska tidigt i andra men fick i nte riktigt till någon uppställning och var framför allt på tok för snällt och tamt framför målvakten. För mycket luft där, måste sätta bättre press och störa (inom reglerna) målvakten bättre.


(Broc Little.  FOTO JESPERZERMAN.SE)
…1-2 (08.00) Calle Söderberg (Simon Hjalmarsson, Mattias Weinhandl).  Bakåt pass av  Hjalmarsson till  Weinhandl som lägger ett skott (eller lite risig passning oklart vilket) tillbaka ner mot bortre stolpen, Larsson får ner benskyddet, försöker rensa ut pucken men den studsar i stället fram till Söderberg som trycker in returen.
…2-2 (11.29) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Oscar Steen) Steen går för skott men får inte till något riktigt skott, Victor snappar upp pucken, ser Oscar på andra sidan isen, passer over till brorsan som nätar.

… Och som – alldeles för ofta – så blandades brorsorna i hop av speaker, eller om det är domaren. Obegripligt är ju stora siffror på ryggen för bövelen. Rättat sedan men ändå!


( FOTO JESPERZERMAN.SE)

…2-3 (13.58) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson) Snabb replik av LHC som får chansen när Tobias Viklund dräller vid ett uppspel, Hjalmarsson snor pucken när Viklund ska åka ur AIKs zon, trampar ner, passar till bortre stolpen där Arlbrandt står och styr in 3-2.

…Grym räddning av Daniel Larsson med halvminuten kvar av andra. LHC utnyttjar ny kalabalik i AIK försvaret, kör lite klapp, klapp rakt igenom slottet och när Larsson ser helt överspelad ut får AIK-målvakten på något osannolikt sätt ut ett ben och räddar.

…Känns som defensiven är lite väl shaky nu. Kommer konstiga dräll och missar som bara inte ska få hända gång på gång på den här nivån. Måste tajtas till.

TREDJE PERIODEN
…Riktigt fin chans direkt för OScarSteen som sånär överlistar Andersson efter 29 sekunder, hann både skjuta och ta nytt skott på returen men LHC-målvakten lyckades få bort pucken.

 

Tre mot tvåläge för AIK efter drygt tre minuter, pass från sida till sida men när Little får sista (tredje) passningen kommer den mellan klubban och skridskon och han lyckas inte krångla ner bladet för att få på en bra träff.

…Som sagt. Defensiven = dräll. Det håller inte när en spelare som Calle Söderberg är i närheten av den som dräller.

……2-4 (6.53) Calle Söderberg (utan assist) Daniel Josefsson ska vifta ner en hög puck, får inte kontroll på den utan pucken hamnar hos Söderberg som helt fri med Larsson håller i pucken, och till sist smäller in fyran.

…Blev ett pp för AIK direkt efter det målet då Eric Himelfarb åkte ut för tripping. I överläget trycker Nicklas Hävelid till en AIK spelare och Gnaget får chansen till spel fem mot tre i 52 sekunder. Dock utan att kunna utnyttja varken det eller den ytterligare tiden i fem mot fyra.

… Josefsson fick chans att revanschera sig för drället, hade öppet mål i slutet av överläget men skottet blev lite för nätt, en isare och då hade Andersson benet ute.

…AIK jagade så klart mål även i tredje och det kom ett par halvchanser men det kändes som att luften gick ur Gnaget ganska så mycket efter Linköpings fjärde mål. Det syns att den (poängmässigt) tuffa starten tärt en hel del på självförtroendet.
…Gnaget tog time out och plockade mål vakten i slutminuterna man några fler mål blev inte.…Liten skadekoll: Fredrik Hynning klev av matchen, enligt uppgift för att han slet upp samma skada i ljumsken som han fick senast då han sträckte sig där. Dick Tärmström klev av i andra paus, har en skada på överkroppen, en sån difus upperbodyinjury.

…Rehab och skadekoll (tidigare skador): Träffade Stefan Johansson i omklädningsrummet, han får av sig gipset snart bara några dagar kvar och hoppas han kan bygga upp musklerna runt den opererade handen snabbt och vara med inom 1-2 dagar på isen.

…Rehab och skadekoll del två: Patric Blomdahl klev av i förra matchen har en sträckning i mjukdelarna runt bröstkorgen/reven. Inte helt lätt att veta hur fort det läker men han hoppades själv kunna vara med på träningen under fredagen. Och sedan komma i spel några dagar efter det men det är lite dag för dag hur ont det gör.

SKOTTEN I MATCHEN: 44-30 (12-10, 15-15, 17-5)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kommer ja inte gå på några matcher idiot gozzi värvar f***r tack för att du skriver ella fall.

Marie Hallman sa...

anonym: Tack för att du läser men jag tycker du ska gå. Hur ska AIK ha råd att värva om alla stannar hemma? Är det någon gång stödet behövs så är det nu! Kämpa!

Anonym sa...

Jag tycker det är ok att vi inte är så många hockeyintresserade i Gnaget, det tar tid att få tillbaka hockeypubliken efter så många år i skuggan. Men, sluta sjung att vi är överallt, det hade fan inte ens varit kul om det var ironi!
/Bosh

Anonym sa...

Stämmer det att det är budgerat ett snitt på 5500 åskådare iår? HAHA det blir ju konkurs?
Var väl inte ens 3500 där igår och nu är vi jumbo.

Björn Melin? Bra profilvärvning! LOL LOL

Marie Hallman sa...

Bosh: Jag tycker det är sorgligt. Bara för jävla sorgligt. Håller med dig om sången, blir mest patetiskt i det här sammanhanget

Anonym: Vet inte men hoppas de har utgått från de andra två elitseriesäsongerna = publiksvek i början och så medgångare som höjer snittet om det går bra på slutet. Enda realistiska när det gäller AIK tyvärr!

Kalle sa...

Går och stöttar gör man oavsett. Sura (eller jubla) kan vi göra här och på andra forum efteråt...