tisdag 25 september 2012

SSK nollades i Karlskoga

Det hann gå 2 minuter och 33 sekunder sedan hade BIK Karlskoga gjort första målet för kvällen. Enligt rapporterna från Nobelhallen brast det - återigen i det defensiva jobbet.

Hemmalaget utökade ledningen efter 8.22 i andra till 2-0 och fick in ett snabbt mål även i tredje, 3-0 i power play efter bara 22 sekunder av tredje perioden.SSK sköt bara fyra skott på mål i första, ett tecken så gott som något att man är tillbakapressad och därmed får svårt att skapa bra chanser.

I andra var det jämnare 10-11 i skott och i trecje vann SSK skotten med 9-2 men nollades alltså av BIK Karlskoga som även vann skotten totalt med 26-21.

Ska man hitta något positivt så noterades de flesta spelarna för skott, det negativa är så klart att det är för få skott och med för taskig precision. Samt att defensiven - som var bra i tisdags mot DIF och kändes stark senast hemma mot VIK - inte alls vara bra i dag enligt ögonvittnen på plats.

Att BIK, som bara hade totalt två skott på mål, fick göra mål redan efter 22 sekunder av tredje är ett tecken på det. Samtidigt - SSK har ett ungt lag. Visst det går inte att "skylla" på det men det är en förklaring till varför det går lite upp och ner från match till match.

Det här var SSK:s fjärde torsk i Nobelhallen på fyra försök men det tror jag spelar mindre roll, eller ingen alls egentligen. Det är inte skrock som är problemet utan att laget spelar ojämnt och det kan man ju faktiskt rätta till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är hur många fler förluster har Ssk ledningen tålamod med? Ett par till i rad börjar nog göra tränarposten som ett osäkert jobb.....
Det är inte acceptabelt med en placering sämre än 7 denna säsong.

Justus sa...

Var det den nedre kvalserien som Nygårds talade om inför säsongen? Den känns inom räckhåll just nu...