torsdag 13 september 2012

Första steget på vägen till..baka?

En match saknades när HockeyAllsvenskan gjorde premiär i går, Djurgården-Almtuna spelar sin första match för säsongen på Hovet i kväll, torsdag.

DIF låter Chet Pickard vakta målet, i Almtuna står Joel Lassinantti  i målet. Lassinantti är ett lån från Luleå och anses talangfull, så pass att han är med i racet om en plats i JVM vid jul och nyår.Djurgården kör med sju backar, de två som saknas är Linus Arnesson och så Nils Andersson då som är borta för säsongen.

Ska bli intressant att se hur DIF tar sig an den här matchen, Djurgårdens två kärnkraftverk Christian Eklund och Henrik Eriksson finns med i samma kedja, centrad av Kristoffer Ottosson. Där kommer det smälla om inte av Ottosson men till höger och vänster av de båda andra.

Linkan Bremberg inleder sejouren i DIF i en kedja med Michael Holmqvist och Pontus Åberg. Ludwig Blomstrand går in som extraspelare, varför vet jag inte men det är bra konkurrens om forwardsplatserna och han lär vilja visa att han ska vara i en av de fyra kedjorna.

Om någon undrar över frågetecknet i rubriken så är det just för att inget är givet i hockey, DIF är enorma favoriter i den här serien inför premiären men det ska spelas om det också. Jobbar man inte hårdast, alla dagar, åker man på däng här med. Så nu vill jag se max. Från första skäret och 52 omgångar framåt. Får se om de klarar det.

Jag är på plats, för bloggen, så det kommer en sammanfattning och snack efteråt senare i kväll.

Inga kommentarer: