tisdag 25 september 2012

Perra Johnsson " Jag skulle väl vilja ha tillbaka lite folk först och främst "


AIK hade redan några tunga pjäser på skadelistan, mot HV71 kom ett par till. Först Patric Blomdahl och sedan Fredrik Hynning:

– Vi får ta redan på i morgon (onsdag) vad som hänt. Och hur illa det är. Vi tränar ju klockan 12, sedan får vi skruva ihop det igen, konstaterar tränaren Perra Johnsson.


Patric Blomdahl hann bara spela två byten. Sedan var oturen framme:

– Han hakade i någon spelare, de såg väl inte varandra men de hakade i på något sätt, så att han sträckte sig. Det är nog en mjukdelsskada men vi vet väl mer i morgon (onsdag) hur illa skadan är men det gick i alla fall inte att spela mer för oss i den här matchen. Och det var inte bra så klart, berättar AIK-tränaren från spelarbussen på väg hem från Jönköping.

Tyvärr för AIK så var det fler som skadade sig, Fredrik Hynning klev av han med:

– Vi får ta redan på där, i morgon (onsdag) vad det blev av det men han sträckte sig han med, så vi har då inget flyt med skador. Nu fick vi gå ner på tre centrar och fyra ytterforwardspar.

Esa Pirnes var inte ens i båset, vad är problemet hos honom Han hade ju någon sträckning och något litet ljumskproblem ganska nyligen?
– Ja men det här inte samma ställe som förr utan på låret. Det är möjligt att han kompenserar sig lite när han varit skadad innan och att han har lagt mycket tyngd på det här låret istället. Han har varit på is både nu i helgen och i går och i dag. Han tränar i morgon (onsdag) så jag hoppas ju att han är fräsch. Han får känna efter. Kände han inget på träningen i dag (tisdag) eller i morgon (torsdag) så är han fullt aktuell på torsdag.

Dick Tärnström fanns inte med, hur är status där?
– Jag vet inte, han har en skada men det ska du egentligen fråga sjukan om. Men däremot så vet jag att han skulle vara viktigt för oss.

Hur tycke du annars att matchen ser ut?
– Jag tycker att i första perioden så är vi med. Kanske inte i starten men sedan är vi bra med. I andra gör de två mål på drygt två minuter, runt 25:3-27:e minuten, då hamnar vi liksom lite i ett vacuum eller vad jag ska säga och trillar ur det spel som vi har. Sedan gör de 4-1 efter drygt åtta minuter. De växer av det, vi blir lite mindre. Men sedan går vi väl fullt ändå på något sätt och har lite chans i kapp. Men vi möter ett spelskickligt lag, och är det något jag ska lyfta fram som positivt så är det att vi kör i 60minuter och bara öser på fast det går emot.

En annan positiv detalj var att danske Vancouverlånet Nicklas Jensen pricksköt två riktigt fina mål. Han gjorde ett mot Brynäs förra veckan men är nu alltså uppe på tre kassar:

– Jensen har bra stats på avsluten och både han, Sampa (Christian Sandberg) och Broc (Little) har väl gått hyggligt ihop. Det var roligt för Jensen att få lite kvitto.

Vad är mest akut nu att rätta till?
– Jag skulle väl vilja ha tillbaka lite folk först och främst för att vi ska kunna börja bygga någonting! Vi skulle behöva få in lite trygghet i det, skulle må bra av en seger.

Det här var femte raka förlusten, den andra raka vid full tid och ni har än så länge ingen vinst utan bara tre bonuspoäng, sätter det sig i skallen på spelarna tror du?
– Nja, skallen och skallen. Vi har mött ettan och tvåan i serien i de två senaste matcherna så det har väl sin del i det. Sedan är det inga lätta matcher varken Luleå eller HV71 borta, eller mot något lag egentligen men det är så det är, nu har vi fått stryk av dem. Vi har Linköping i nästa match, det blir nästa utmaning för att ta poäng.

Känner du någon oro eller kan du känna att okej, det är 50 matcher kvar?
– Det går i alla fall inte att säga att det är fem matcher kvar för snart är det bara 20 matcher kvar. Vi måste jobba för att få rätt saker att hända i rätt riktning. En sån sak i dag mot HV var att vi krigade alla 60 minuterna ut. Vi lade oss inte på rygg. Det var lite positivt. Sedan finns det mycket att jobba med. Och jag skulle ju vilja att vi var fullt i laget ett tag men skador det har man alltid, det ska man inte skylla på. Man ska kunna jobba på ändå men det vore skönt! Men men, nu är det som det är, man får rätta sig efter det och det är inte så mycket att gråta för. Sjukan gör vad de kan så får vi i laget göra vad vi kan för att tajta till så gott det går.

 Att Nicklas Jensen kanske fick loss målskyttet med sina två mål är ju positivt också?
– Absolut. Brock var med och fick en assist och Sampa med, de har spelat ihop, det finns mycket positivt.

Behöver Broc mer tid för att växa in i elitseriekostymen?
– Så är det så klart. Sedan hade han sin axelskada på försäsongen och även om han var med i de flesta åkövningarna så har han inte spelat förrän i de tre, fyra sista matcherna före serien och nu går ha för fullt men han behöver nog lite tid för att komma in i det. Modet att göra det verkar vara hyggligt hos honom i alla fall, avslutar Perra Johnsson med ett skratt.

Inga kommentarer: