fredag 28 september 2012

Andark om Rangersforwarden Carl Hagelin: "Nu är det undertecknat. Calle är en riktig SSK-are"SSK har gjort klart med NY Rangersforwarden Carl Hagelin. Han skrev på kontraktet för någon timme sedan och nu kan SSK bekräfta att Hagelin valt klubben under lockouten:

– Ja nu är det undertecknat. Det känns roligt. Calle är en riktig SSK-are säger, SSKs klubbdirektör Maria Andark till bloggen.


Värvningen blev möjligt tack vare insatser från både klubben och Calle själv.

– Vi hade ett visst utrymme kvar i klubben. Sedan är Calle en riktigt SSK-are, han ville komma hem och spela med sina lagkompisar och med Nygge (sportchefen Per Nygårds) här på plats. Och han tycker det är roligt och har precis som andra som kommer hem varit generös när det gäller ersättningar och annat, säger Andark.

Många klubbar har ju valt en konstruktion där spelaren avstår lön men klubben betalar försäkring och den förmånsbeskattning som blir till följd av det. SSK väljer en annan väg och gör tvärtom:

– Han spelar inte gratis utan får en liten – sett med NHL-mått mätt - minimal lön så att han kan stå för försäkringen själv. Han betalar alltså försäkringen själv istället. Det är väl mest en teknisk fråga hur man gör det men vi har kommit fram till att det är det som är bra både på lång och kort sikt för både Calle och föreningen. Nu äger han försäkringen själv i stället, det är det bästa.

 Hur stor är hans försäkringskostnad?
– Den är inte så jättestor. Calle har precis gjort sitt första år i NHL, man försäkrar ju utifrån vad kontraktet är på och han har varken någon jättelön eller sitter på något jättelångt kontrakt så det blir inget jättebelopp för försäkringen heller.

Kommer han bo hemma eller blir det kostnader för det?
– Han har eget boende. Så han bor nog hemma.

NY-forwarden har ett åtagande som han måste klara av i mitten av veckan i USA, sedan sätter han sig på första bästa plan hem och beräknas vara hemma i Södertälje till nästa helg. Exakt vilken dag är inte klart ännu.

SSK möter Asplöven nästa lördag och det är oklart om Hagelin hinner åka med upp.

– Det är för tidigt att säga om han kan spela då eller vilken match som blir den första. Han ska få transferkort och sånt också, vi har sett på andra spelare att det kan ta lite tid. Sedan vill han säkert träna någon träning med gänget först, säger Maria Andark

SSK för även dialog med andra NHL-spelare, bland andra Nicklas Grossman men där är inget klart ännu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem HAGGE!! Nu fattas bara KUNG ELDE som tränare!! AVGÅ STRÖMWALL!!

Anonym sa...

Välkommen Hagge du verkar behövas:)

Under försäsongen så körde dom en kedja som etablerade bra tryck och spel i sina byten.
Nu vill jag se 12, 13, 14. Ziga, Freddan, Robban igrn.
Så fyller vi på med Fleurie i powerplay

Marie Hallman sa...

Anonym: Kul med Hagelin men jag är osäker på om ett tränarbyte löser något, det gör det sällan.

Anonym: Han känner ju sju-åtta grabbar i laget blir nog lätt att få in honom i systemet