lördag 15 september 2012

Challe Berglund " Vi blir lite bekväma"



Djurgården vann skotten stort – med 33-13. Men förlorade matchen. Två rejäla missar i slutet av andra sänkte Djurgården i bortapremiären.

-Vårat spel i andra var bra fram till  att vi fick spela power play. Innan dess var det väldigt bra, då spelade vi mycket rakare och rejält och vann många fler närkamper, säger Djurgårdstränaren Challe Berglund.

Men det fina spelet byttes – av någon obegriplig anledning – ut mot soloraider, spel en och en som resulterade i två snabba mål för Troja där först Robin Dahlström och sedan David Åslin nätade med  51 sekunders mellanrum.

-Då började vi spela en hockey där alla tog sina egna beslut, konstaterar Berglund och fortsätter:

-Jag tror att vi blir lite bekväma och förväntar oss att göra mål i pp så att vi ska få ett rejält grepp även målmässigt, inte bara spelmässigt. Och när vi blev så lite bekväma så börjar vi hitta på egna saker istället för att spela efter sättet som vi ska göra. Man hittar på egna beslut, börjat tappa tempo, börjar titta på puckföraren och tappar farten. Sedan tappar vi pucken på dåliga ställen och låter motståndet känna sig starka.

Vad drar ni för lärdomar av den här matchen?
-Det jag sa nyss, det jag var inne på som vi gjorde dåligt.

 Vad snackade ni om efter matchen?
-Vi berörde en hel del punkter som vi måste göra bättre, bland annat de saker jag nyss nämnde, berättar Berglund.

Han vill inte gå in mer detaljerat på vad laget snackade om efteråt men man får väl anta att Trojas andra mål kom upp, ett mål som Berglund själv beskrev som  ”en brutal markeringsmiss vid deras andra mål”.

Djurgården hade sedan en hel period på sig att ändra läget men trots spel mot – mestadels – ett mål lyckades Troja stå emot. DIF plockade målvakten i slutminuten, där var David Lidström och Henrik Eriksson nära att näta men Trojamålvakten Bengtsberg tog den chansen också.

1 kommentar:

Pelle sa...

Överskattning, finns det kvar i proffs hockey?
Är lektion 1 i sporten där spelarna har väldigt hlg lön! =(