torsdag 13 september 2012

Liwing: "Allt vara bara dåligt i andra" 
(Liwing var tillbaka i laget. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)
 
AIK har tagit poäng mot Timrå i tio matcher i rad nu. Men. Det blev bara en pinne i torsdagens premiärmatch borta eftersom spelet havererade i andra.

– De checkade fast oss, konstaterar Jonas Liwing.

AIK-backen gjorde comeback efter sin knäskada men någon höjdarmatch fick han inte vara med om:

– Första perioden var inte så dålig, den var bättre än den andra i alla fall. Och tredje var helt okej. Då låg vi i anfallszonen nästan hela tiden. Så en – inte helt okej, men nästan okej första, en dålig andra och en bra tredje period var det, säger Liwing när bloggen ber honom summera matchen.

Timrå tog ledningen med 1-0 i andra, en period där AIK inte alls var med och bland annat förlorade skotten med 6-14.

Vad hände?
– Jag vet inte, vi slog väldigt dåliga förstapass framför allt från oss backar, vi tappade puckar i mittzonen så de fick dumpa och kom inte in i anfallszonen alls. Enda gången det hände något var när vi hade pp men annars så checkade de fast oss. De åkte mycket skridskor och fick fast oss, det var riktigt jobbigt där i andra, säger Liwing och fortsätter:

– Mycket i spelet har att göra med om man har en bra förstapass eller inte, det sätter sin prägel på resten. Så vi får skylla på oss backar att det gick dåligt, skämtar Liwing i bussen på väg hem och fortsätter:

– Nä men det var så mycket som inte funkade i spelet, vi stod långt ifrån varandra, allt var bara dåligt i andra. Det låter ju hemskt att säga det så men så var det och alla var riktigt förbannade efter andra perioden. Alla i laget var överens om att vi var dåliga och måste spela bättre.

Vad sa ni efter matchen?
– Det har väl varit lite sura miner men vi tar med oss att det blev bättre i tredje så får vi bygga därifrån. Vi har match om tre dagar, det är bara hem och träna. Och så kämpa.

Och lite bättre blev det alltså i sista där AIK också kvitterade genom Fredrik Hynning och även hade det mesta av spelet, säger Liwing:

– Alltså vi hade lite chanser, fick iväg lite skott men hade inget stort riktigt bra läge. Vi fick några bra lägen men inga frilägen eller så. Sedan kom de ut och spelade lite på resultatet, backade hem och då fick ju vi mer chanser.

Var det något eller någon i laget som var bra?
– Daniel Larsson! Han var riktigt bra och räddade oss i stort sett hela tiden.

Nu har du ju sett de flesta av era försäsongsmatcher från sidan på grund av knäskadan men hur såg det ut nu jämför med dem? Har ni börjat få ihop ett bra spel känner du?
– Det är svårt att jämföra, det blir inte samma när man sitter på läktaren som när man är med själv men i dag kändes det inte som att vi har fått ihop spelet men det har vi ju, det är klart vi har fått det. Det var egentligen bara andra perioden som kändes dåligt. Delvis för att de gör sitt mål där.

Timrå avgjorde till sist 3.11 in i förlängningen. Hemmalaget fick pp 2.27 in i sudden och då avgjorde Niklas Nordgren på en retur med något som han själv kallar ”ett riktigt skitmål”.

För Liwing var det för övrigt första matchen på fyra veckor och med ett skydd för knäet:
– Det känns att matchtempot inte är där direkt. Man är ju inte matchtränad precis, jag har bara spelat två matcher på försäsongen också så det mesta känns lite ovant och det är jobbigt men man måste ju spela för att komma in i det också.

Nästa match är Färjestad hemma, klockan 19. Den sena tiden beror på att man inte vill ha en krock med tidernas sista fotbollsderby på Råsunda.

4 kommentarer:

Krabban sa...

Lite oroande att sjukdomsinsikt verkar saknas. Första var INTE bra och det var på sin höjd de första tio i tredje som såg något sånär okej ut. Det sjuka är att AIK inte såg ut som ett lag. Tempot verkade saknas, kondition verkade saknas, de var inte samspelta och spelplan lyste med sin frånvaro. Kort sagt såg det ut som ett gäng otränade amatörer som spelade ihop för första gången. Frågan är vad man tränat på under sommaren om man nu gjort det alls. Lutar åt att bli en lång, tung och mörk vinter om inte hela laget lyfter sig en sådär 50000 snäpp

Jones sa...

Men chilla lite nu. Killarna har inte fått spela med ordinarie manskap en enda gång(!!) under försäsongen. Nu är (nästan) alla tillbaka och det tar tid för grejerna/spelet att sätta sig. Tror att vi kommer att få se en avsevärd förbättring redan på söndag - och framöver.

Shit vad dåligt tålamod folk har nu helt plötsligt? Helt galet. Avgå för fan!!

Kräftan sa...

@Krabban

det är snarare du som har ett otränat amatöröga … Det var en skakig premiär. Men dina slutsatser av det är ju bara så komiskt okunniga ...

Marie Hallman sa...

Krabban Jones och Kräftan: Känns drastiskt att dra slutsatser av en premiär. Det brukar ta tio matcher sedan kan man börja se tendenser. Var fler lag än AIK som inte fick ihop det riktigt i går om man säger så!