söndag 30 september 2012

VÄSTERÅS –DJURGÅRDEN 3-0 (0-0,1-0, 2-0) 
(FOTO: ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF 91,30  & Lars Johansson, VIK, 100 %
Publik: 4 902 (fullsatt, tror jag. Såg i alla fall fullsatt ut)
Domare: Pehr Claesson.

BÄST I DIF
MMM Marcus Sörensen, f, Fredrik Bremberg, f.
MM Chet Pickard, mv, Henrik Eriksson, f.
M Dustin Johner, f.

BÄST I VÄSTERÅS: Lars Johansson, mv, Mikael Zettergren, f och Brady Leisenring, f.


FÖRSTA PERIODEN
… Liten och då menar jag verkligen liten hyllning av Niklas Lidström före matchen. En liten film och en blomkvast och vinka till folket. Eh? För att välkomna hem tydligen. Jag hoppas de kör något mer storslaget och kanske hänger upp en tröja i taket eller så fram över. Killen är ju trots allt en av Sveriges allra, allra bästa spelare genom tiderna.

…Ingen Douglas Murray i laget den här matchen heller, däremot fick Alexander Falk som inledde upphämtningen senast i Malmö spela i första backpar med Elias Granath.

… Lite rörigt framför Pickard efter fyra minuter när Västerås tryckte på. Man sitter jävligt risigt ur pressynpunkt i Rocklunda så man ser bara allt väldigt långtifrån på just  den sidan =  inte så bra men Pickard lyckades  hur som helst reda ut det där läget.

…Fint två mot ett läge för Västerås efter sex och en halv minut, såg inte vem som var sist på pucken men Pickard fick sträcka ut rejält för att ta den plocken.

…Djurgården fick matchens första pp men … det finns en del att jobba på. Markus Ljungh försökte skjuta två gånger, hade ingen inne i slottet som visade sig direkt heller och när han passade bak till Pontus Åberg gick pucken mellan benen. Bara börja om.

…Friläge för Henrik Eriksson efter drygt 13 minuter men han hann aldrig skjuta då två VIK-spelare tacklade honom från varsitt håll. Eriksson hoppade raskt upp, kastade sig in i gröten framför målet men knockades en gång till. Och när han låg på rygg på isen med ett par VIK spelare nästan på väg att landa på honom blåste domaren.

…Galen räddning av Pickard minuten senare. Kanadensare landade, på rygg, på pucken som gled ut vid sidan av honom. Då fick han hjälp av utespelarna att rensa bort pucken. VIK hade ju öppet mål där i det läget men ingen var alert nog att slita åt sig pucken och lyfta in den.

…Bra dubbelchans för DIF i slutet av första men Johansson var med och styrde både ut, upp och bort med pucken.

(FOTO:ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN
…Inte så ofta man ser men klockren rensning på tennis efter ett par minuter. Marcus Sörensen visade bra bollkänsla när han höll upp klubbskaftet och knackade ner pucken ner vid Pickard ett par minuter in i andra.

…Halvt friläge för Henrik Eriksson som kom på högerkanten och försökte stänka upp pucken men Lars Johansson kunde fånga pucken i maghöjd.

… Patrik Berglund fick ett riktigt farlig friläge när VIK kom två mot en mot Elias Granath. Berglund fintade bort Granath, sköt men Pickard fick på något sätt fram klubbspetsen och bröt puckens bana, varpå pucken seglade upp och efter en studs la sig ovanpå målburen. Berglund ville fortsätta spela där, och slog till nätet så att pucken flög men domaren blåste av. Helt korrekt.

…Bra press från Västerås inledningsvis i andra för övrigt, fick komma till ett antal fina lägen där en ensam DIF back skulle reda upp det hela. Nu hade inte VIK kylan att ta vara på lägena, DIF lyckades ändå bryta de flesta anfallen och Pickard var briljant.

…Som han jobbar Marcus Sörensen! Bröt in framför VIK-målet, fick sånär in en puck, fälldes i samma läge, flög upp som stungen av ett bi, kastade sig in framför målet och fortsatte böka, trycka, kämpa. Stor eloge till den kämpainsatsen.

…Bra jobb av den tillresta DIF klacken också. Som de skrek och kämpade ljudmässigt så borde det ha höjt energin ytterligare hos DIF-spelarna.

… Lite heta känslor framför Västeråsmålvakten när Henrik Eriksson fick hård uppvaktning av tre (!) VIK-spelare.

… Såg otäckt ut när en DIF och en VIK spelare körde ihop samtidigt som en andra Västseråsspelare tvingades hoppa över båda och sånär landade med skridskorna i magen på Djurgdsspelaren. Men lyckades vrida till fötterna så att inget otäckt hände.

…1-0 (13.17) Brady Leisenring (Mikael Zettergren, Matthew Fornataro) Skott från blå, sedan styrning av Zettergren som ställer Pickard helt.

…Västeråsforwarden Mikael Zettergren tyckte det var mål och började jubla efter att Victor Backman försökt trä in pucken vid Chet Pickards bortre stolpe, men DIF-målvakten höll tätt där. Så Zettergren som börjat jubla fick ta ner de uppsträckta händerna och spela vidare.

… Blev en utvisning på David Lidström samtidigt, och som VIK pressade på i det överläget. Pickard slet som en galärslav och tog både fladderpuckar och frilägen till hemmapublikens missnöje.

…Lätt kalabalik i slutet av andra när det blir heta känslor framför Västeråsmålet och Per Helmersson slår en rak höger i ansiktet på Dustin Johner. Många som ville in och hjälpa till i röran där efter det, bland annat lyckades Patrik Berglund mosa ner Elias Granath helt mot isen. Gruffet slutade med 2+2 för Helmersson och en två var för Jimmie Ölvestad och Dustin Johner.

… Spelet hann inte mer än dra igång så kom nästa utvisning, nu på Matthew Fornataro för slashing. 39 sekunder efter det åkte nästa VIK-spelare ut, Jonte Berg för en hakning när DIF tryckte på mot VIK-kassen. Det innebar alltså att DIF fick spela sista halvminuten (drygt) i fem mot tre och att man även fick  inleda tredje med fem mot tre överläge i 54 sekunder.

TREDJE PERIODEN
… Men DIF lyckades inte utnyttja tiden i pp,

… Någon minut efter att VIK blev fulltaligt kom istället ännu ett mål för VIK.

…2-0 (2.14) Mikael Zettergren (Brady Leisenring). VIK kontrar, DIFs backar slänger sig i panik, VIK kommer två mot en, pass från Leisenring på högerkanten över till Zettergren på vänstersida, han skjuter sen på bortre sidan och dit hinner inte Pickard.

… Det ville sig inte för DIF som trummade på efter Västeråsmål. Christian Eklund bröt in men ett benskydd kom i vägen, Wennberg kom fri och prickade bortre stolpen. Någon centimeter åt sidan så hade det varit mål.

…Västerås prickade också ramen, efter fem minuter kom en Västeråsspelare fri men pucken styrs upp i ribban och studsar ut istället för ner bakom Pickard. Helmersson var fram till domarna och tyckte de skulle göra videokoll men så blev det inte.

…Wennberg fick en ny chans kort därpå. Men nu gick pucken precis utanför stolpen istället. Bra tramp och press av DIF där också i flera minuter men Lars Johansson fick bra hjälp samt agerade väldigt lugnt och stabilt i Västeråsmålet.

…Såååå  nära mål när Christian Eklund får iväg ett skott som studsar på Johansson, går i en båge över honom, ramlar ner bakom precis framför mållinjen och ska bara glida in när… Johansson hinner slänga sig runt och på något sanslöst snabbt sätt blockera pucken innan den går över linjen.

… Bra spel, bra fart, fina pass, snygga finter av DIF i tredje. Men. Inga mål. Avsluten sitter inte. Kanske behövs mer grisa in puckarna?

  Kvällens tydligaste hakning – Matthew Fornataro. Som fick in klubban mellan Johners skena och sula och verkligen hade hakat fast DIF-forwarden. Gick inte att protestera mot den utvisningen direkt så han lommade skamset till utvisningsbåset.


(FOTO:ANDREAS GRANDIN)

… Nog för att Lars Johansson är duktig i Västeråsmålet men att vinna skotten med totalt 44-23 (21-7 i sista!) som DIF gör och ändå bli nollade i målprotokollet? Hur är det ens möjligt? Grymt bra defensivt jobb av VIK får  man väl säga. Och kanske lite för fancy avslut från DIF, måste in närmare, tätare, hetare.

…Dustin Johner försökte i alla fall i slutet av tredje. Det var- i matchen- mest han, Sörensen och Henrik Eriksson som stack in näsan och försökte forcera in pucken.

…Djurgården tog ut målvakten med ett par minuter kvar att spela. Tryckte på och bland andra Johner smackade på ett slagskott men tyvärr för honom strax utanför. Det skottet hade Johansson inte tagit om det kommit mer på målet.

….Och som så ofta med målvakten plockad kom ett mål i tom kasse.

…3-0 (18.54) Mikael Zettergren (Matthew Fornataro) Mål i tom kasse. Vikspelarna kommer ensamma ner mot målet, de Djurgårdsspelare som jagar hinner inte i fatt, pass från  höger till vänster och sedan är det bara att sätta bladet till och fösa in pucken.


SKOTTEN I MATCHEN: 23-44 (7-10, 9-13, 7-21)

4 kommentarer:

Daniel Pettersson sa...

Jag var inte i Västerås idag så kolla en gång till vem som tog bilderna. :)

Marie Hallman sa...

Ah men tröttmössa jag är. Var ju Andreas!!! Förlåt Andreas!!!! Ska genast ändra.

Anonym sa...

Härligt att allt är som vanligt. Otto analyserar och förklarar i med- och motgång.

Marie Hallman sa...

anonym Han är stabil! Nä men jag tyckte det var intressant att han spelade back!