onsdag 5 september 2012

Fredrik Hynning: "Vi passar ihop, vi är väl två gamla gubbar båda två " 
(Fredrik Hynning. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fredrik Hynning sköt sig frustrerad mot Sebastian Idoff. Men ett skott gick in (3-3) och ett skott tog i hjälmen så det sjöng om det:

– Ja det var ett av mina hårdaste skott, fast lite dåligt siktat ha, ha… men det var ganska många målchanser i dag av både mig, Björn Melin och vår kedja. Det kändes lite segt efter andra perioden, vi borde ha gjort några mål redan då men vi fick ju retroaktiv utdelning i tredje i stället, konstaterar AIK-forwarden.

Oscar Steen stod för det andra målet från kedjan (2-3) framspelad av Melin och Hynning. Men även om AIK kämpade sig i fatt så lämnade spelet mycket att önska. Det var mestadels raggarhockey eller Hawaii om ni så vill:

– Ja det var det ju. Offensivt är det ju bra intentioner och vi skapar många målchanser, men tyvärr så funkar inte defensiven riktigt och vi bjuder på för många målchanser. Jag tycker att det känns som att, när vi spelar i egen zon så har vi ganska bra koll men det är många tappade puckar och felbeslut på vägen upp som gör att de får skapa målchanser.

Varför blir det så då?
– Jag vet inte, det är alltid svårt att koppla på de där extra procenten när det är försäsong. Man kanske provar en passning som man inte skulle ha gjort under serien… vi har en vecka på oss att jobba på det där. Ibland kanske du måste skicka pucken i plexit och ut så du får lite ny luft och inte leta efter den bästa passningen hela tiden.

Nu var ju du inte här förra säsongen men vet du om de andra i laget tycker att ni har ändrat mycket i spelet?
– Nej jag tror inte det. Som jag har förstått det så fanns det inte så strikta ramar förra året heller…

Så det är inte en massa nya saker i spelet som ska läras in?
– Nej det är det inte, det tror jag inte. Men samtidigt så har det inte kuggat i riktigt i varken vårt försvarsspel eller i anfallsspelet. Framför allt så har vi haft problem i egen zon, anfallsspelet har i alla fall sett bra ut i många matcher.

Och så var det ju Sebastian Idoff som storspelade i SSK-målet och drev AIK till vansinne emellanåt, inte minst när han tog allt i andra och bland annat gjorde en brutalräddning på ett skott?

– Ja han gjorde tydligen det… nej men så är det. Jag missar den hellre i dag än nästa vecka… men han var jätteduktig deras målis, det ska man inte sticka under stol med.

Vad tycker du om din egen försäsong så här långt annars?
– Äh den började väl ganska segt men det känns som att jag har varvat upp lite de här sista veckorna. Det känns bättre i kroppen nu och jag ser fram emot säsongen jättemycket. Det ska bli jättekul.

Känner du att du börjar kugga i alla dina nya lagkamrater?
– Ja absolut. Jag har ju spelat med Björn (Melin) nu i några matcher och det börjar kännas bättre, i dag skapar vi ju många målchanser ihop.

Är det ni som kommer spela ihop sedan?
– Det… det vet jag inte. Det får du fråga Perra (Johnsson, tränaren) om.

Skulle du vilja att ni fick fortsätta då?
– Ja men det gör jag gärna, det känns bra. Vi passar ihop, vi är väl två gamla gubbar båda två, he, he. Nä men för det första är det skönt att spela med en rightare eftersom jag är leftare så har man klubborna mot varandra. Sedan tänker vi väl hockey ganska lika också. Båda är ju ganska offensivt lagda också, ligger gärna och tjuvar lite och ligger gärna på rulle och sådär så förhoppningsvis kan vi väl kontra in lite puckar också…

Ni spelade ut Modo i första matchen och hade några bra matcher på det, men mot slutet av försäsongen har det gått tyngre. Är ni nedtränade eller är det bara tillfälligheter?
– Nä jag vet inte… det är väl en sån där typisk försäsongsgrej. Det är så här sista veckan. Visst det är genrep och allting men samtidigt så vet man att det är nästa vecka det börjar, då kanske man tullar på vissa detaljer. Man kanske inte ställer sig i skott linjen eller åker hela vägen fram och sådär. Man ska inte dra för stora växlar på en sån här match heller, samtidigt som vi borde ha spelat bättre helt klart.

Allra sista försäsongsmatchen spelas nu på fredag i en returmatch mot SSK. Tror du att ni växlar upp då eller är det fortfarande lite i väntan på premiären?
– Nej men det tror jag nog att vi gör. Vi känner väl att det finns ett revanschbegär. Vi tycker väl att vi ska slå Södertälje. Vi snackar ju om SM-guld hit och dit – nu delas det visserligen inte ut i september – men jag tycker ändå att vi kan kräva lite bättre av oss själva.

Till sist din straff… du åkte fram och bara pangade på där?
– Ja den hade suttit om den hade gått på mål!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Ja den hade suttit om den hade gått på mål!"

Ja du hynning, ett slagskott på 2m bör man nog fan träffa målramen med!

Anonym sa...

Förstår inte heller hur man kan missa målet när man är så nära! Kom igen nu Hynning! Visa lite kvalite! //Gnaget