fredag 7 september 2012

Daniel Larsson: " Det känns riktigt bra inför seriestarten"



(Lite gladare i dag än i onsdags... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

I onsdags var Daniel Larsson så arg och frustrerad att han dundrade iväg en puck efter ett av de tre baklängesmålen. När AIK slog SSK i returmatchen var han ytterst nära att hålla nollan.

– Ja men jag släpper så dåliga returer så det är… Hade jag inte gjort det så hade det blivit en nolla, säger Larsson självkritiskt.

Men det var väl bara en enda gång som du släppte en dålig retur och det var där?
– Nja jag hade väl någon fler under matchen och i det stora hela kändes det väl bra i alla fall, men… det var någon gång då och då som det studsade lite fel.

Han rynkar pannan vid minnet av den där pucken som gick in och de returer han inte är nöjd med att ha släppt men sett över hela matchen var det stabilt och säkert spel av AIK-målvakten. Och stor skillnad i agerandet mot i onsdagsmatchen:

– Jo det kändes bättre nu i den här matchen och jag hade lite mer lugn, jagade inte lika mycket som jag gjorde i första matchen (mot SSK) så det kändes mycket bättre.

Om du ser det över hela försäsongen, hur har ditt spel utvecklats?
– Jag tycker att från det att jag gick på is i början, på Gotland, så känns det som att jag har tagit ett steg till och kommit ett steg närmare mitt gamla spel. Så det känns riktigt bra inför seriestarten.

Stefan (Persson, AIKs målvaktstränare) sa att det som är så bra med dig att när han kommer ner och ska berätta vad du har gjort fel i en match så vet du redan vad han ska säga? Att du redan insett själv vad som inte funkade?
– Ja, oftast i alla fall, ha, ha. Vi tänker ganska lika på många grejer och jag är ganska självkritisk också och på hur det ska se ut och hur man ska göra. Ibland har han en lite annan syn på det hela och då diskuterar vi det, går igenom det på filmen också vad som är bästa alternativet så kommer vi fram till en lösning på problemet.

Men genrepet var riktigt bra. SSK kom i ett gäng farliga attacker, framför allt i första och sista perioden men var de än sköt och hur de än försökte dra Larsson till fel plats i målgården så stod han där och tog puckarna i magen. Precis så som han vill spela i Elitserien:

– Det är bara att fortsätta jobba med det, fortsätta jobba med förflyttningar och skridskoåkning över huvudtaget och hålla fötterna i gång och sedan, bara försöka stå rätt och ta pucken i magen. Det är det jag bygger spelet på.

Du har ett nytt lag framför dig, har det varit en inkörsperiod med dem också?
– Jamen vi har ju haft olika uppställningar varje match, har haft mycket sjukdomar och lite skador – det är stor skillnad på truppen från match till match. Så det är lite annorlunda på så sätt men jag försöker bara spela mitt spel och göra rätt för mig själv och stå rätt så får utespelarna göra som de vill därute.

Har du hunnit få igång ett bra snack med försvarsspelarna (under matcherna)?
– Ja jag försöker snacka så mycket som möjligt med dem på isen och sådär och de krigar och hjälper mig grymt bra så det tycker jag funkar bra så här länge.

De förstår vad du menar?
– Ja jag är inte så svår, ha, ha.

Vad har annars varit bäst på försäsongen?
– Nämen framför allt att jag har fått komma tillbaka till mina gamla grunder, de som jag har haft tidigare i mitt spel. Det är väl det jag är mest nöjd med.

Minst nöjd då?
Förra SSK-matchen på Hovet (i onsdags). Den är jag inte nöjd med.

Du såg riktigt förbannad ut då?
– Ja men vid två av deras mål då, både första och andra målet, så dräller jag in dem så jag var inte nöjd då.

Nu är ju SSK ett allsvenskt lag men hade några perioder där de satte er under press?
– Ja de kör hårt och gör det svårt för oss, de ligger nära och vi får inte ut så mycket av vårat spel när de är på oss hela tiden och checkar så de har gjort två bra matcher, säger Danne Larsson.

Han och Nicklas Lundström har fått dela lite på målvaktsjobbet och eftersom Lundström har varit i väg på juniorlandslagsuppdrag har Larsson har fått spela lite fler AIK-matcher än sin kollega så att båda keeprarna ska vara i gång. Men vem som står i premiären och om det kommer bli en etta eller 50/50 till en början kan han inte svara på:

– Nej jag vet inte. Det får Perra ta. Jag går in och spelar om jag får chansen och ja, försöker utveckla mitt spel. Vi har inte pratat om det heller än, vi får se nästa vecka hur det blir.

Inga kommentarer: